Menu
Duitsland / Europa

Duitsland | Pretparken die je niet mag missen

We komen al jaren in de Efteling. Maar ook als we over de grens of verder weg gaan, komen we veel pretparken tegen. Ben je op zoek naar de leukste van Duitsland? We hebben ze hier op een rijtje gezet voor je. Hoe graag we ook door een historische stadskern lopen, langs monumenten of van reizen in verre landen genieten, een dag in een pretpark mag niet ontbreken tijdens de vakantie of op weg naar je vakantiebestemming.

1# Phantasialand

Dichtbij Keulen, net over de grens vind je Phantasialand. Het park is één van de populairste parken in Europa. Naast attracties voor jong en ouder in verschillende themas, vind je er shows om even van de adrenaline kick af te komen.
Tip! Vaak heeft Phantasialand acties waarbij je de tweede toegang gratis krijg als je een dagkaart koopt.

2# Movie Park Germany

De filmwereld van Movie Park Germany hebben ze in de attracties als ook in de themagebieden aangehouden. Er is veel veranderd sinds the opening eind negentiger jaren doordat het park vaak van eigenaar gewisseld is. De laatste nieuwe toevoeging is de achtbaan “Star Trek Enterprise”. Durf jij het aan? Ook met halloween zul je dubbel plezier hebben in dit park, met extra attracties die ze opzetten rond deze tijd.
Tip! Ook Movie Park Germany heeft vaak een goede aanbieding i.c.m. een hotelovernachting in de buurt!

3# Heide Park

Heide park is een erg leuk park met veel achtbanen en andere thrill rides. Op 4 uur rijafstand vanaf Eindhoven ligt het niet om de hoek, maar mocht je toevallig in de buurt zijn van Hamburg kun je het mooi combineren met een dag in het Heide Park.

4# Europa park

Als grootste pretpark van Duitsland, is er voor ieder wat wils. Het Europa Park ligt in het Zwarte Woud in Duitsland. Ze hebben de sfeer van 15 Europese landen in verschillende thema gebieden ingedeeld. Waan je in Nederland, Griekenland of Frankrijk met een heerlijk vakantie gevoel terwijl je op één van de 13 verschillende achtbanen je adrenaline shock krijgt.

Travelgirls.nl heeft erg veel tips voor Duitsland! Lees meer in onze andere blogs over Duitsland. Benieuwd naar wat onze favoriete restaurants in Berlijn zijn? Of wil je de gave stad Hamburg ontdekken? Alvast veel plezier op je trip!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.