Menu
Europa / Oostenrijk

Oostenrijk | Wat te doen als je niet de piste op kunt

Door een val op de piste werd Travelgirl Lara gedwongen om na te denken wat je kunt doen als je niet de piste op kunt gaan.  Lees snel in haar blog welke activiteiten ze in het Oostenrijkse dorp Hintertux ondernomen heeft. 

Blijf positief als je niet de piste op kunt

Het is natuurlijk super vervelend als je om welke reden dan ook niet de piste op kunt gaan. Soms is er te weinig sneeuw, soms word je gedwongen door bijvoorbeeld een val. Beide redenen zijn voor de echte wintersporter vaak een reden om sip onder de wol te kruipen. Probeer positief te blijven, want de gebieden hebben zoveel meer te bieden dan alleen een piste! Ben je hier al positief over en wil je graag weten wat je bijvoorbeeld in een wintersportgebied kunt doen in de zomer, lees dan ook zeker deze blog.

Wandelen in de natuur

In Oostenrijk kun je heerlijk wandelen in de natuur. Wandelroutes worden vanuit het dal, maar ook later op de berg en alm, redelijk goed tot goed aangegeven door middel van bewegwijzeringsbordjes. Zowel aan het begin als tijdens de route worden de wandeltijden aangegeven. Tussen de meeste dorpen in het Zillertal rijdt er een gratis wandelbus. De publieke bus brengt je voor prijzen onder de tien euro ook netjes op tijd naar je plek van bestemming.

Ben je niet echt een wandelaar, dan kun je naar het natuurijspaleis boven op de gletsjer op 2350 meter hoogte. Hier kun je per boot, sub of te voet onder begeleiding de gletsjer van de binnenkant bekijken.

Shoppen in Mayerhofen

Ben je in het Zillertal, dan raden wij aan om te gaan shoppen in Mayerhofen. Het winkelaanbod loopt uiteen van foute toeristische winkeltjes die allemaal hetzelfde aanbieden tot hippe kledingmerken zoals Liu-Jo en stoere board shops zoals “Moreboards”. Let wel op dat veel winkels rond twaalf uur dicht gaan om pauze te nemen. Tijdens de middag zijn wij een heerlijk Oostenrijks gebakje gaan eten bij banketbakker Kostner. Deze mag niet aan de shopmiddag ontbreken!

Lekker naar de sauna

Je moet er van houden, maar als het koud is werkt naar de sauna gaan heerlijk ontspannend. Tot onze teleurstelling ging de sauna pas om 1 uur in de middag open. Dan begon voor ons de après-ski alweer bijna! Mocht jij deze lastige keuze (haha) niet hoeven maken, dan is Wellnesshotel Bergland ook toegankelijk voor gasten van buiten het hotel.  De kosten zijn €25,- voor een hele dag.

Après-ski tot de late uurtjes

Als je niet de piste op kunt, betekent dat niet dat je niet mag après-skiën! In Hintertux kun je zeer goed après-skiën tot in de late uurtjes. Wij raden aan om de Tenne uit te proberen als je in Hintertux, Schladming of Tux-Lanersbach bent. De Kleine Tenne in Tux-Lanersbach is voor de nachtbrakers: geopend van woensdag t/m zaterdag van 20:30 tot 4 uur in de nacht. Dit is een foute tent met goddelijke shots en een fijne mix van locals en wintersporters. Wij hebben onszelf vermaakt met een spel waarbij je met een holle hamer een spijker in een houtblok moest slaan.

Hopelijk hoef jij nooit mee te maken dat je niet de piste op kunt. Maar… mocht het wel zo zijn, dan hopen we dat je iets aan de tips van Lara hebt, zodat je alsnog een toffe vakantie hebt!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.