Menu
Europa / Oostenrijk

Op deze bestemming kun je skiën in de zomer

Huilen! Het wintersportseizoen is afgelopen. Weemoedig wax je jouw materialen en berg je alles weer op voor het volgende seizoen. Toch hoeft het wintersportseizoen voor jou niet te eindigen in maart. Op de Hintertuxer gletsjer kun je zelfs skiën in de zomer!

Skiën in de zomer

Lente, zomer, herfst en winter; het is ieder seizoen wintersportseizoen! Travelgirl Lara maakt bijna jaarlijks een tripje naar Hintertux in de herfst. Het is heerlijk om naar beneden te racen en direct een aantal laagjes af te pellen omdat je het anders te heet hebt in je dikke trui! Door in de zomer te skiën kun je meer variatie in de activiteiten aanbrengen, omdat er een totaal ander klimaat is in het dal. De kleuren in de herfst zijn prachtig en ook in de zomer is er veel te doen in Oostenrijk.

Het Oostenrijkse dorp Hintertux vind je op ongeveer 900 km afstand van Nederland. Je rijdt er in 10 uur naartoe. De Hintertuxer gletsjer bevind zich op 3250 meter hoogte. In de zomer vind je hier ongeveer 20 kilometer aan pistes. In de winter bestaat dit gebied uit ruim 60 kilometers piste. Je geniet hier van prachtige vergezichten over de Oostenrijkse en op sommige punten zelfs Italiaanse bergtoppen. De liften in dit gebied hebben een capaciteit van 3000 mensen per uur.

skiën in de zomer

Zo creëer je extra ruimte voor je spullen

Wanneer je op vakantie gaat kom je eigenlijk altijd ruimte te kort in je auto. Dit is bij een wintersportvakantie al helemaal het geval, door al het materiaal dat je mee moet nemen. Er zijn verschillende oplossingen om extra ruimte te creëren voor je spullen. De makkelijkste optie is om universele dakdragers aan te schaffen en op de dakdragers een dakkoffer te leggen. Deze dakkoffers zijn speciaal geschikt voor de wintersport. Het voordeel van reizen met een dakkoffer ten opzichte van bijvoorbeeld een karretje achter je auto is dat er geen snelheidsrestricties zijn. In Oostenrijk mag je met een aanhangwagen of karretje namelijk maar 100 kilometer per uur rijden op de autosnelwegen.

Ben jij in het bezit van universele dakdragers dan kun je ook gaan kamperen met onze favoriete tent; een daktent. Lees hier alles over in deze blog: Avontuur | Ga kamperen met een daktent!

Tux, Tux, Hintertux!

Zo klinkt het refrein van het liedje dat in de après-ski tent in Hintertux gedraaid wordt. In Hintertux hangt een fijne sfeer tijdens de après-ski en deze reis is geschikt voor jong en en oud. Hier schreef Travelgirl Lara eerder over in deze blog. Een groot voordeel van skiën in de zomer is dat je naar de après-ski kunt in je t-shirt!

Wintersport fan? Deze blogs vind je dan waarschijnlijk ook leuk om te lezen:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.