Menu
Europa / Oostenrijk

Oostenrijk | Ontdek met drie tips de omgeving van Alpbach!

Wil jij skiën of snowboarden in de zomer? Of ben je op zoek naar een andere zomerse activiteit in Oostenrijk? Lees dan snel deze blog met tips van Travelgirl Lara, die een week doorbracht in de prachtige omgeving van Alpbach.

Alpbach is een gezellig dorp in Oostenrijk. Je kunt jezelf hier gemakkelijk een week vermaken met verschillende activiteiten. De ins & outs over Alpbach kun je lezen in deze blog: ontdek Alpbach in de zomer! Mocht je nu langer willen blijven of ook buiten de Alpbach regio iets leuks gaan doen, dan mag je deze drie dingen niet missen!

#1 Skiën in de zomer in Hintertux

Skiën of snowboarden in de zomer dat wil toch iedereen? Het kan in de omgeving van Alpbach. In iets meer dan een uur rijden vanaf het stadje sta je op de Hintertuxer gletsjer! Deze 1500 meter hoog gelegen gletsjer is het hele jaar bedekt met sneeuw. Hier kun je –  naast de echte wintersportactiviteiten – ook lekker wandelen op de berg en van het (in deze tijd van het jaar) bijzondere uitzicht genieten.

#2 Het gezellige Innsbruck

Binnen een uur sta je in het centrum van Innsbruck. Deze bruisende stad kan voor velen een aangename afwisseling zijn met de rust die heerst in Alpbach. De stad is erg gericht op toeristen en een geschikte souvenir zoals bijvoorbeeld een originele dirndl of lederhöse kun je hier zeker vinden. Leuk voor de carnaval of het oktoberfest!

Op iedere straathoek zit een leuk terras waar je kunt genieten van de fijne sfeer die in deze stad heerst. Wij hebben de 51 meter hoge stadstoren van Innsbruck beklommen en kunnen dit aanraden als activiteit. Het uitzicht van de pastelkleurige stad tegen de bergen is erg bijzonder. Verder kun je er ook naar hartelust winkelen! Al met al een bestemming die je niet mag overslaan.

#3 Bezoek de historische stad München

Op een kleine twee uur rijden van Alpbach vind je de met een rijke historie gevulde stad München! Wat je hier allemaal kunt doen en echt niet mag missen lees je met vijf handige tips terug in de blog wat te doen in München?

Wat volgens ons ook niet aan je bezoek van München mag ontbreken is de rivier de Eisbach. Hier is een bijzondere golf ontstaan waar professionals op surfen! Probeer het zelf niet uit want er schijnen gevaarlijke rotsen op de bodem te liggen. Kijken naar de pogingen van andere is volgens ons zeker de moeite waard!

Hopelijk heb je iets aan onze tips en beleef je een fijne tijd in Oostenrijk in de zomer! Want het land heeft zo veel meer te bieden dan alleen het magische winterwonderland. Dus boek nu alvast je vakantie voor volgend jaar zomer in Oostenrijk!

1 Comment

  • Ontdek met drie tips de omgeving van Alpbach! | Lara Hermse
    november 16, 2017 at 6:16 pm

    […] in de zomer? Of ben je op zoek naar een andere zomerse activiteit in Oostenrijk? Lees dan snel deze blog met tips die ik schreef na een week doorgebracht te hebben in de prachtige omgeving van […]

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.