Menu
Europa / Polen

Polen | 5 redenen waarom je Warschau écht moet bezoeken

Grauw. Grimmige mensen. Saai. Al snel de eerste woorden die bij sommige mensen opkomen als ze aan Polen denken. Maar kloppen deze vooroordelen nou echt? Wat ons betreft zeker weten niet! Lees hier onze 5 redenen waarom je echt een keertje een bezoek moet brengen aan Warschau.

 #1 Warschau is op een speciale manier herbouwd

 Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Warschau flink wat narigheid moeten doorstaan. De stad is in die tijd helemaal plat gebombardeerd. Door de bombardementen was er letterlijk niets meer over van deze prachtige stad. Maar! De bewoners van Warschau hebben uiteindelijk hun mooie stad weer precies zo weten op te bouwen als hoe het er voor de oorlog uit zag. Hoe? Door middel van schilderijen! In The Old Town is dit perfect te zien; alles ziet er heel oud uit, maar tegelijkertijd ook superkleurrijk. Je kijkt je ogen uit!

#2 Oud en modern ontmoeten elkaar

Warschau is een stad waar het moderne leven het oude leven ontmoet. Stap je uit op het station in Warschau, dan bevind je je in het midden van het moderne gedeelte. Vanaf het station ben je omringd door winkelcentra, kantoren en hoge gebouwen. Een opvallend gebouw is een Russisch geschenk dat Palac Kultury i Nauki (paleis van Cultuur en Wetenschap) heet. Dit gebouw kun je beklimmen en het uitzicht is adembenemend. Helemaal op de top van het gebouw kun je in één oog opslag zien waar de grens tussen het nieuwe en het oude gedeelte van Warschau ligt. Ook in het oude gedeelte van Warschau is een leuk uitkijkpuntje waar je de overgang heel mooi kunt zien.

#3 Het is er spotgoedkoop!

Dat de landen in het oosten van Europa wat goedkoper zijn, is wel algemeen bekend. Maar kun je je een heerlijk vullend ontbijtje voor maar drie euro voorstellen? In Warschau is dit namelijk zeker weten mogelijk. Breng vooral een bezoekje aan Green Caffè Nero. Dit cafeetje is in iedere hoek van de stad te vinden en het eten is er heerlijk. Verder vertellen waarschijnlijk alle locals je dat je moet gaan eten bij een ‘’Bar Mleczny’’, wat letterlijk melkbar betekent. Hier kun je typisch Poolse gerechten eten voor belachelijk weinig geld!

Naast het goedkope eten ben je ook voor bezoekjes aan musea of leuke uitkijkpunten weinig geld kwijt. De bedragen voor dit soort activiteiten liggen vaak tussen de twee en vier euro! Ook zijn de vluchten naar Warschau heel goed te betalen en is verblijf ook zeker geen grote kostenpost.

#4 Het is een fotogenieke stad

Warschau zit vol met plekken waar je de perfecte plaatjes kunt schieten. Dwaal door de smalle straatjes in The Old Town en je zult meteen zien wat we bedoelen. De kleurrijke huizen, de oude standbeelden en de hele sfeer die rondom de stad hangt kan voor mooie resultaten zorgen. Warschau is dus de perfecte stad voor de enthousiaste fotografen onder ons!

#5 Vriendelijke mensen

We zijn alweer aangekomen bij de laatste reden waarom je naar Warschau moet gaan: de locals zijn ontzettend vriendelijk! Het vooroordeel van ‘’grimmige mensen’’ neem je meteen terug als je in Warschau bent geweest. Want oh oh, wat wonen er toch lieve mensen! Heb je een vraag over Warschau tijdens je verblijf? Stel deze dan gerust aan een local en ze beantwoorden hem met liefde. De wat oudere generatie heeft vaak wat meer moeite met Engels. Maar neem gewoon de tijd en je zult zien dat ze hun best voor je willen doen. Verder is de jongere generatie wat Engels betreft helemaal up-to-date en houden zij ook erg van socializen met bezoekers van hun indrukwekkende stad.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je Warschau écht een keer gezien moet hebben in je leven. Maar achter deze redenen kom je vanzelf nadat je je vliegticket hebt geboekt. Dus veel plezier alvast in deze heerlijke stad!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.