Menu
Europa / Polen

Polen | What to do in Warschau?

Er zijn meer dan genoeg redenen om te reizen door Polen. En waar kun je deze reis beter beginnen dan in de hoofdstad? Laat je door Travelgirl Sylvana overtuigen waarom Warschau een bezoek waard is. Ben je al overtuigd? (Wij zouden niet weten waarom niet!) Lees dan snel onze tips voor what to do in Warschau!

Hostels

‘Dom przy Rynku’ is een aanrader. Goedkoop, vriendelijke medewerkers en gelegen op dé perfecte locatie. Je stapt de deur uit en je staat in het prachtige ‘old town’. Als je door old town wandelt, merk je aan niets dat Warschau na Hiroshima en Nagasaki de stad is die het meest verwoest werd in de Tweede Wereldoorlog. Negentig procent van alles wat er nu staat aan ‘oude gebouwen’ is in de jaren ’40 tot en met ’60 gebouwd!

Een ander goed hostel in een totaal ander gedeelte van de stad is ‘Hipstel – Hostel & More’. Dit hostel is gelegen in het nieuwe centrum van Warschau en heeft geweldige kamers. Wij sliepen in de galaxy-kamer. Deze is totaal ingericht op dit thema, met glow-in-the-dark sterren om het af te maken. De tram en bus stoppen letterlijk voor de deur en je waant je in een totaal andere stad.

What to do in Warschau?

Warschau staat bekend om zijn speciaalbieren en milkbars. Natuurlijk heeft Warschau nog meer te bieden dan alleen bier en milkbars, dus lees snel verder voor de leukste bezienswaardigheden in Warschau!

#1 Speciaalbier

Voor de travelgirls met een liefde voor speciaalbier is Polen zeker een must go. Een absolute aanrader in Warschau is het speciaalbiercafé ‘PiwPaw’. Maar wees vroeg, want het zit daar erg snel vol!

Ook zijn er bars met speciaalbiertjes aan de boulevard van de Wisla in zuidelijke richting. Één van deze bars heet BarKa. Je zit hier heerlijk aan het water, met verschillende bars om van te bestellen.

#2 The milkbar experience

Wanneer je het échte Polen wilt ervaren moet je naar een zogeheten milkbar gaan. Van origine worden hier alleen melk- en eierproducten verkocht, maar tegenwoordig ook vlees en dergelijke. In Polen wordt ’s middags de grote maaltijd genuttigd, die je hier ook kunt bestellen. Rond vijf uur sluiten dan ook al de meeste milkbars.

Er zijn wel een aantal do’s en don’ts in de milkbars: als je aan de beurt bent, moet je meteen zeggen wat je wil. Wanneer je er langer over doet wordt de al chagrijnige dame achter de kassa nog chagrijniger. Ook zijn alle gerechten in het Pools, dus bedenk voorafgaande aan je bezoek alvast wat je wil eten en hoe dit heet. Zo hebben wij onze gerechten op laten schrijven, zodat we alleen het briefje hoefden te overhandigen. Op aanraden zijn we naar milkbar Bombino gegaan. De rij buiten was zo lang als de rij voor Bossche bollen bij Jan de Groot in ’s Hertogenbosch rond piektijd, maar het was het wachten waard. Het is spotgoedkoop en erg lekker!

#3 Het Lazienki park

Dit park is 760.000 m² groot en is centraal gelegen in Warschau. Je kunt hier dagen blijven wandelen en dan heb je nóg niet alles gezien. Ga wel even van te voren naar de wc, want zodra je verdwaalt is er in de wijde omtrek geen toilet meer te bekennen. Het park is gebouwd als badhuizenpark en later zijn er paleizen, villa’s en monumenten bijgebouwd. Als de immense grootte en de prachtige architectuur in het park nog niet genoeg reden zijn om het park te bezoeken, dan zijn het wel de eekhoorns! Ze lopen overal en zijn absoluut niet mensenschuw. Ze klimmen zelfs tegen je op en poseren voor de camera. Wij hebben er een nieuwe vriend bij:

#4 La playa music bar – Praga

Aan de andere kant van de Wisla ligt de wijk Praga. Hier bevindt zich de La playa music bar. Deze is gelegen op het strand en ’s avonds vinden hier de leukste feesten plaats. Maar let goed op! Want Praga staat bekend als de Bermuda-driehoek van Polen, waar mensen zomaar verdwijnen… je bent gewaarschuwd.

#5 De boulevard

Na een lange dag in Warschau is het heerlijk om nog even te wandelen over de boulevard, te beginnen bij de fonteinen. De fonteinen worden erg mooi belicht en spelen steeds een showtje. Als je vervolgens onder de weg doorloopt naar de boulevard aan het water, stuit je op een aantal leuke riviercafé’s. Enkele met slechte karaoke, maar ook een heel fijn café met hangmatten en een echte beach vibe. De naam is ons helaas ontschoten, maar het kan niet missen!

Kortom: What to do in Warschau?

Laat je verrassen door Warschau zoals het ons verrast heeft. Dwaal door old town en ontdek het nieuwe centrum. Lunch in een milkbar en drink een heerlijk fris biertje aan de Wisla. Laat ons weten hoe jij je bezoek aan de hoofdstad van Polen ervaren hebt! Voor ons was het een succes en zeker niet het einde van de trip door Polen. Binnenkort meer, over Krakau en Wroclaw!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.