Menu
België / Europa

BELGIË | 5 redenen om Mechelen te bezoeken!

Mechelen is meestal niet een van de steden waar je snel aan denkt voor een leuke city trip. Travelgirl Lara bezocht deze Bourgondische stad en wil jou met 5 redenen graag overtuigen waarom je er écht een keer heen moet!

#1 Gezellige uitgaansmogelijkheden

Hou je van knusse en gezellige cafeetjes dan kun je in Mechelen je hart ophalen. Op de Vismarkt zijn een aantal fijne cafés en restaurants gevestigd. Heerlijk dineren doet u bijvoorbeeld bij De Cirque waar je kunt genieten van Lara`s favoriete traditionele Belgische gerecht: Runderstoofvlees met frietjes! ‘T Ankertje heeft tot in de late uren haar deuren open of geniet gezellig aan het water in café de Gouden Vis. Daarnaast mag een bezoek aan Brouwerij Het Anker niet aan je planning ontbreken. In deze Brouwerij kun je een rondleiding nemen en genieten van een lekkere lunch. Naast bier wordt er ook de minder bekende Gouden Carolus Whisky gestookt.

#2 Mechelen is geschikt voor jong en oud!

Mechelen is een veelzijdige stad en heeft voor alle leeftijden leuk bezienswaardigheden. Het klinkt misschien een beetje suf, maar een bezoek aan hét symbool van Mechelen, de Sint-Romboutstoren is zeer de moeite waard. Vanuit deze 97 meter hoge toren die te beklimmen is via 538 traptreden heb je een spectaculair uitzicht over de binnenstad van Mechelen. Tevens is hier de enige Bejaardschool van West Europa gevestigd. Zoals op een van de foto`s hieronder te zien is hebben ze voor jonge kinderen leuke speelobjecten gemaakt in de stad, zoals dit doolhof voor een kerk. Een rondleiding met kleintjes wordt zo minder saai voor ze!

#3 Te bezichtigen vanaf het water

Wanneer Mechelen graag vanaf het water wil bezichtigen kun je bij de Haverwerf op een rondvaart bootje stappen en de stad van een andere kant bekijken. Wil je meer uitdaging dan kun je suppen op de binnendijlen, meer informatie over suppen vind je via deze link. Daarnaast kun je via het drijvende Dijlepad een wandeling op het water maken, vooral in de avond is dit pad bijzonder om te bewandelen.

#4 De Begijnen van Mechelen

De Begijnen zijn de stoere vrouwen die leefden rond 1500, ze konden of wilden niet in kloosters wonen. De Begijnen gingen samenwonen en hielpen elkaar met hun levensonderhoud. Zij legde niet de eeuwige gelofte van kuisheid, armoede en gehoorzaamheid af. Hiermee waren ze niet gebonden voor het leven, al was dit wel gebruikelijk. Op voorwaarden dat ze een vroom leven zouden leiden zijn ze op den duur geaccepteerd door de kerk en samenleving. Sinds dien zijn er in Vlaanderen begijnhoven ontstaan, deze vaak mooie, goed onderhouden panden zijn een heus juweeltje in de steden en zo ook in Mechelen.

#5 Je kunt er Bourgondisch genieten

Bourgondisch genieten gaat verder dan een bezoek brengen aan een goed restaurant of een biertje drinken in een knus café. In Mechelen zijn vele unieke pareltjes te vinden waar nog echte unieke ambacht te vinden is. Daarnaast zijn er veel mooie gebouwen te vinden uit de Bourgondische tijd.

Ben jij net zo’n fan van ons Zuidelijke buurland als wij dan verdient Mechelen echt een bezoek. Andere blogs over Belgische steden lees je via deze link. Hopelijk hebben we je met deze vijf tips over Mechelen overtuigd om er een bezoek aan te brengen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.