Menu
Europa / Slovenië

Slovenië | Slapen in een gevangeniscel in Ljubljana

We besloten een paar zomers geleden per auto naar Kroatië te reizen. Omdat we onze vakantie niet met een lange, vervelende reis wilden beginnen, kwamen we op onder andere een tussenstop uit in Ljubljana.  Als ik zeg dat ik er daarvoor nog nooit van gehoord had, lieg ik. Ik weet namelijk nog precies hoe grappig ik de naam vond klinken toen ik op de basisschool mijn topografie leerde, maar verder ging mijn kennis niet. Ik gok die van jullie ook niet…. Mega zonde…. want inmiddels ben ik een klein beetje verliefd op de stad!

Slapen in een gevangeniscel bij Hostel Celica

Slapen moeten we allemaal en ik deed dit in Hostel Celica. Als ik nog eens terugga, verblijf ik hier zeker weer. Je slaapt hier in oud-gevangeniscellen met echte celdeuren en zeg nou zelf: dat is toch al reden genoeg om je overnachting hier te boeken? Elke ‘kamer’ is uniek ingericht door een van de vele kunstenaars door wie het hostel is ingericht en in sommige kamers vind je nog muren zoals ex-gevangen deze hebben achtergelaten. Spreek ook zeker anderen aan in de gangen of gemeenschappelijke ruimtes en bekijk elkaars kamers, het is zonde hier weg te gaan en alleen je eigen kamer gezien te hebben!

De stad Ljubljana in Slovenië

In deze kleine hoofdstad van Slovenië zul je geen hele lijst met bezienswaardigheden af gaan strepen, maar de jonge ongedwongen sfeer van de stad doet je verliefd worden op Ljubljana. Loop rond in de sfeervolle straatjes en over de vele bruggen terwijl  je langs de rivier de Ljubljanica dwaalt, plof neer op gezellige terrasjes, klim naar het kasteel op de berg voor een geweldig uitzicht over de stad en vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de centrale markt en vele unieke winkeltjes.
Vergeet ook zeker het nachtleven niet en was je escape uit Hostel Celica te gemakkelijk? Engimara is een escaperoom met vele lovende reacties en je hoeft er de Sloveense (of Engelse) taal niet voor te kennen.

Ook naar Ljubljana?

Ljubljana ligt vliegend nog geen twee uur van Nederland vandaan en er gaan verschillende rechtstreekse vluchten. Het vliegveld ligt ongeveer een half uurtje rijden van de stad af.
Kom je met de auto naar Ljubljana? Bereid je dan voor op een rit van meer dan tien uur. Het centrum is trouwens autovrij, maar je hebt hem dan ook zeker niet nodig en onder andere bij Hostel Celica kun je je auto gratis parkeren. Het slapen in een gevangeniscel is in ieder geval al reden genoeg om naar Ljubljana te gaan!

Met een beetje geluk kom je trouwens in één van de vele events terecht, ze zijn er in Ljubljana gek op. Geen zin in verrassingen? Hier vind je meer info over de events.

Oh en mochten jullie mij inmiddels kennen of mijn beschrijving hebben gelezen… Op nog geen uur rijden van Ljubljana ligt de Vintgar kloof met de Sum waterval. Zeker een aanrader om rond te wandelen als je met de auto komt of die een dagje wil huren!

De foto van de waterval is gemaakt door Luke Price.

2 Comments

 • info@ikreis.net'
  Jenny - IkReis
  februari 5, 2017 at 1:35 pm

  Leuke review!

  Ik ga in april naar Slovenië. Ik heb nog geen idee waar ik wil slapen. Daar moet jk me binnenkort eens in verdiepen.

  Reply
  • travelgirls.nl
   maart 9, 2017 at 8:01 pm

   In de gevangenis dan maar ;-)!

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.