Menu
België / Europa / Uncategorized

België | Bezoek Spa en geniet van het waterrijke Wallonië.

Als je denkt aan Wallonië, dan komen waarschijnlijk als eerst wandelingen door de Ardennen in je gedachten. Travelgirl Eef heeft op uitnodiging van België Wallonië Toerisme een andere kant van deze Bourgondische regio leren kennen. Ze omschrijft haar reis van dag tot dag die begint in het mooie Spa.

Genieten in Spa

De trip begon in Spa en dan niet op het bekende race circuit. Nee, we kwamen terecht op het terras van Barisartbron buiten het centrum van Spa. Hier vind je een mooie bosrijke omgeving, het heeft een heerlijk terras om uitgebreid te lunchen en een goede bodem te leggen voor een wandeling langs de bronnen van Spa. Vergeet geen beker mee te nemen, want tijdens de wandeling kun je drinken uit de verschillende bronnen!

Zoals de naam van het flesje water al doet vermoeden heeft de stad Spa zelf ook een bron. Heb je deze geproefd en de vele leuke winkeltjes bekeken verwen jezelf dan eens met een Bobeline, het lokale bier van Spa. Wil je wat langer in Spa verblijven? Het kuuroord “de thermen van Spa” zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Deze wereldberoemde attractie heeft zelfs een eigen bron, de clementine bron. Ben je op zoek naar meer spanning dan heeft Spa voor de echte thrillseekers, een skydive centrum!

Pack & Raft een mega toffe activiteit!

De volgende morgen gingen we Packraften. Dit is een super gave activiteit op de schitterende rivier de Ourthe. Met een gevulde rugzak inclusief raft, lunch en camera begonnen we aan een wandeling door straatjes, velden en uiteindelijk het bos om uit te komen op een punt waar we onze rafts op konden blazen en te water konden gaan in de rivier de Ourthe. De raft opblazen was zo gepiept met een speciale zakken lucht techniek en daarna hebben we heerlijk op het water onze lunch opgegeten. We hebben peddelend en dobberend een paar uur op het water te vertoeft. Deze heerlijke activiteit is de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning. Wij raden je écht aan om deze te boeken tijdens je verblijf in Wallonië. Meer informatie vind je op packraft.be.

Wij hebben heerlijk geslapen net buiten het dorpje Froidchapelle. Hier vind je een heerlijke ontspannen omgeving aan de meren van de Eau d’-Heure. Het is een heus familie paradijs. In de omgeving kun je de Grotten van Neptune bezoeken. De tuinen van Nismes, die je kunt bezichtigen met een bootje, mogen niet aan je bezoek ontbreken. Hoewel dit echt een familieactiviteit is, was het leuk de beverratten te ontdekken op een eiland middenin de vijver van Nismes.

Bij Fondry des Chiens vind je indrukwekkende rotsformaties. Vanuit het dorpje Nismes kun je een eenvoudige wandeling maken naar het uitzichtpunt. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto naar het uitkijkpunt te rijden en vanuit hier de omgeving ontdekken.

Helaas was het voor Eef tijd om afscheid te nemen van Wallonië. Gelukkig niet voor altijd! Want op een steenworp afstand van Nederland schuilt er een mooie natuur, heerlijke lunches en diners waar de wijn rijkelijk vloeit. Wie wil dat nou niet? Breng zelf een bezoek aan België!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.