Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Voor het eerst naar Amerika? Hier moet je op letten!

Eindeloze wegen, indrukwekkende bergen, diepe meren, uitgestrekte stranden en fantastische steden… Amerika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Het wordt dus tijd dat ook jij voor het eerst naar Amerika gaat! Een land waar je absoluut geen spijt van zal krijgen, zeker niet als je op de hoogte bent van deze tips!

Je bestemming in Amerika kiezen

Het is belangrijk om uit te zoeken waar je graag naartoe wil in Amerika. Het land is ongelofelijk groot en heeft daardoor ook heel veel te bieden. Het is niet mogelijk om Amerika in een maand tijd volledig te zien, daar heb je echt meerdere maanden – of jaren – voor nodig. Als je voor het eerst naar Amerika gaat is het aan te raden om te kiezen voor het westen of het oosten. Het noorden en zuiden zijn ook fantastisch, maar de mooiste natuurgebieden en/of steden bij elkaar vind je in het westen en het oosten. Heb je je keuze gemaakt? Dan is het tijd om je in te lezen en voor te bereiden!

wat-kost-een-week-new-york

De goedkoopste prijs voor je vliegticket naar Amerika

Vliegen naar Amerika kan – in vergelijking met bijvoorbeeld Azië – behoorlijk duurder zijn. Toch kan het lonen om veel tijd te besteden aan het zoeken naar vliegtickets. Over het algemeen geldt: vliegen naar het oosten is goedkoper dan vliegen naar het westen. Dat heeft te maken met de afstand, want het oosten is nu eenmaal minder ver vliegen dan het westen. Probeer gebruik te maken van vergelijkingssites als Skyscanner of Paperflies, dan heb je de grootste kans op goedkope vliegtickets naar Amerika. Direct vliegen, zonder overstap, is meestal duurder dan een vlucht met overstap. Het is aan jou om te bepalen of je liever de luxe van een directe vlucht hebt of dat je overstappen niet zo erg vindt.

API?

Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om persoonlijke gegevens van passagiers te verstrekken aan veel landen, waaronder Amerika. Dat wordt ook wel API genoemd, oftewel Advanced Passenger Information. Deze gegevens kun je vaak invoeren op de website van de luchtvaartmaatschappij bij het boeken van je ticket of later in je eigen account. Hierbij wordt onder andere gevraagd naar je persoonsgegevens, je paspoortgegevens en waar je verblijft in Amerika. Het is dus belangrijk om in ieder geval je eerste hotel geboekt te hebben voordat je naar Amerika vertrekt. Het kan namelijk gebeuren dat de autoriteiten van tevoren checken of het wel waar is wat je zegt. Ze nemen dan contact op met je verblijfplaats om te controleren of je de waarheid spreekt. Op die manier hopen ze de veiligheid in het land wat te kunnen vergroten.

Check je paspoort

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar… check je paspoort! Mensen vergeten heel vaak te controleren of hun paspoort nog wel lang genoeg geldig is en dan kom je het land echt niet in! Als je naar Amerika gaat dan moet je paspoort geldig zijn voor de duur van je bezoek. Het mag dus zo zijn dat je paspoort de dag na je vertrek verlopen is. Echter is het verstandig om een wat langere periode aan te houden. Stel dat je vliegtuig een dag vertraagd is kan het problemen opleveren bij je volgende bezoek aan het land.

Het kan ook verstandig zijn om te overwegen om een nieuw paspoort aan te vragen als je stempels in je paspoort hebt staan van landen die door Amerika als vijandig worden gezien, denk aan Irak, Syrië etc. Een nieuw paspoort is vaak wel een reden om bij de douane wat strenger gecontroleerd te worden, maar het is altijd beter dan een volledige ondervraging in een apart kantoor omdat je een stempel van Irak in je paspoort hebt staan. Het advies is om een nieuw paspoort aan te vragen voordat je gaat boeken, zodat je direct de goede gegevens kan doorgeven voor de API.

Op zoek naar de leukste huurauto!

De zoektocht naar de leukste huurauto in Amerika is eigenlijk een feestje op zich. Amerika is the place to be als het gaat om road trippen. Een huurauto is dan eigenlijk ook een must als je naar Amerika gaat. Helaas is het duurder om een auto te huren als je onder de 25 jaar bent. Dat heeft te maken met een risicoinventarisatie en daar kun je vrij weinig aan doen. Het kan soms helpen om een member te worden van het huurbedrijf, omdat dan soms de leeftijdseis vervalt. Dat is echter verschillend per huurbedrijf, dus verdiep je daar van tevoren in!

Welke huurauto je nodig hebt ligt aan jouw wensen. Ben je van plan om in de sneeuw te rijden? Dan is een 4WD (four wheel drive) een aanrader. Rijd je alleen maar over de snelweg van A naar B? Dan heb je voldoende aan een 2WD (two wheel drive). Heb je veel bagage bij je of ben je met veel mensen? Kies dan voor een grotere auto, bijvoorbeeld een SUV of een busje (van). Let op! Je mag met een gewone huurauto niet van verharde wegen af. Wil je graag offroad? Huur dan een speciale offroad auto en geen reguliere huurauto.

een auto huren in amerika

 Hoe zit het met je visum?

In principe heb je geen visum nodig om naar Amerika te reizen, omdat Nederland onder het Visa Waiver Program valt. Dat betekent dus dat je niet naar het Amerikaans consulaat hoeft om een visum aan te vragen, tenzij je besluit om langer dan 90 dagen naar Amerika te gaan. Dat betekent niet dat je niets hoeft te doen voordat je naar Amerika gaat, want je moet van tevoren wel toestemming vragen om het land binnen te mogen. Dat moet via een ESTA-aanvraag . ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation en moet je minimaal 72 uur van tevoren aanvragen. Hoe eerder hoe beter, dus zodra je geboekt hebt kun je dit aanvragen. Je hebt voor het aanvragen van een ESTA wel een creditcard nodig. Heb je geen creditcard? Dan kun je tegenwoordig ook je hier je ESTA aanvragen met onder andere iDeal. Handig!

Ready? Go! Voor het eerst naar Amerika!

Heb je alles geregeld? Bestemming gekozen? Vlucht geboekt? Eerste hotelovernachting geboekt? Paspoort gecontroleerd? ESTA aangevraagd? Dan is het tijd om te vertrekken! Misschien vind je het handig om van tevoren te weten hoe het werkt bij de Amerikaanse douane? En daarna? Gaan! Laat het over je heen komen en geniet van alles wat het prachtige land te bieden heeft. Wedden dat je verliefd wordt?

Wat wil jij weten voordat je voor het eerst naar Amerika gaat?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.