Menu
Aruba / Noord-Amerika

Aruba | Arikok National Park op Aruba bezoeken

Arikok National Park in Aruba

Wie aan Aruba denkt, denkt aan wuivende palmbomen op hagelwitte stranden en helderblauw water. Dat beeld klopt ook wel een beetje, maar wist je ook dat je op Aruba behoorlijk ruige kustlijnen vind en diepe grotten? Het nationale park Arikok bestaat uit ongerepte natuur waar je veel cactussen, grotten en grillige rotsformaties vindt. Kijk goed uit waar je je voeten neerzet, want de hagedissen schieten links en rechts over de grond. Of misschien maak jij wel kennis met de parmantige leguanen die in dit gebied leven. Maar kijk uit voor de ratelslang! Het Arikok National Park op Aruba is een bezoek meer dan waard!

Snorkelen in Arikok National Park

De grootste trekpleister van het Arikok National Park is Natural Pool. Natural Pool ligt in het noorden van het nationale park, maar is niet makkelijk te bereiken. Je komt hier niet met een gewone huurauto. Arikok National Park is sowieso niet aan te raden met een gewone huurauto vanwege de slechte staat van de weg. Je kunt het beste een terreinwagen huren om er (zo goed als) zeker van te zijn dat je niet ergens in the middle of nowhere strandt.

Natural Pool is een natuurlijk gevormd zwembad dat via een opening in de rotsen continu wordt overspoeld met kraakhelder water. Je kan zowel via een trappetje als via de rotsen in het water springen, Natural Pool is namelijk een paar meter diep! En… Vergeet vooral niet je snorkelspullen mee te nemen, want er zwemmen verschillende vissen en er is indrukwekkend koraal te zien! Kijk wel uit voor de sterke stroming, je kan behoorlijk gewond raken als je tegen de rotsen wordt geslagen. Hierdoor is Natural Pool niet altijd even veilig om te betreden in verband met hoge golven of stormachtig weer.

De kalksteengrotten van Aruba

Arikok National Park kent veel ruige kustlijnen met rustige baaitjes. Echter, de stroming is hier zo sterk dat het afgeraden wordt om hier te zwemmen. Naast het bekijken van het natuurgeweld is een bezoek aan een van de vele kalksteengrotten ook absoluut de moeite waard. Er leven vleermuizen, er zijn verborgen kamers en met een beetje geluk spot je ook nog rotstekeningen van indianen die duizenden jaren oud zijn! In het Arikok National Park vind je onder andere de Fontein grot en de Guadirikiri grot.

De Huliba grot ligt net buiten de grenzen van het Arikok National Park. Zowel in de Fontein grot als in de Guadirikiri grot vind je tekeningen van indianen. De Guadirikiri grot is net wat indrukwekkender om te bezoeken in verband met de twee kamers waar het zonlicht door de gaten in het plafond schijnt. De Huliba grot wordt ook wel de Tunnel of Love genoemd, omdat de opening van de grot de vorm van een hart heeft.

Praktische informatie

Het park is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Na 15.00 mag je het park niet meer in. De hoofdingang van het Arikok National Park bevindt zich aan de San Fuego 70. Een terreinwagen is gewenst vanwege de slechte staat van de wegen.

About Author

Heeft een voorliefde voor Amerika en Zuid-Amerika. Gaat graag buiten de gebaande paden en kan niet stil zitten. Is ontzettend bang voor beren.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.