Menu
Budget / Zuid-Amerika

Wat kost een backpackreis in Zuid-Amerika?

calafate argentinie

Backpacken in Zuid-Amerika is een stuk duurder dan backpacken in Azië. Dat is algemeen bekend. Maar hoeveel duurder is dat dan en op welke kosten kun je goed besparen? Lees het in deze Wat kost een backpackreis in Zuid-Amerika?

Backpacken in Zuid-Amerika

Backpacken in Zuid-Amerika is niet te vergelijken met backpacken in Azië. Oké, bij beide reizen draag je een rugtas en trek je door verschillende landen, echter is backpacken in Zuid-Amerika wat meer hardcore. Je moet meer je best doen om goedkoop te reizen, het is er niet overal even veilig en je draagt meestal meer spullen mee dan in Azië. Dat heeft vooral te maken met het weertype, het is in Zuid-Amerika op veel plekken echt een heel stuk kouder dan in Azië. Overigens zijn beide werelddelen te gek om te ontdekken, maar voor een eerste backpackreis is Azië meer aan te raden.

Het gemiddelde dagbudget in Zuid-Amerika

Natuurlijk is het lastig om te bepalen wat het gemiddelde dagbudget in Zuid-Amerika zou moeten zijn. Iedereen reist immers op zijn eigen manier. Vind je het niet erg om zelf te koken, op slaapzalen te slapen en alles low budget te doen? Dan kun je uitgaan van ongeveer €30,- per persoon per dag. Daar zit eten, drinken, slapen, vervoer en alle activiteiten bij in. Ga je liever af en toe uit eten, heb je liever je eigen kamer, maar doe je verder alles low budget? Dan is €50,- per persoon per dag iets realistischer. Daarnaast is het óók nog eens van belang welke landen je gaat bezoeken.

[photogrid ids=”488,486,487,485″ captions=”no” columns=”three” fullwidth=”no” ]

Dure en goedkope landen in Zuid-Amerika

Hoe duur je reis uiteindelijk wordt heeft natuurlijk ook alles te maken met de verschillende landen die je gaat bezoeken. Zo zijn Argentinië en Chili relatief dure landen, zeker in de grote steden of toeristische plekken. Ook in Ecuador kunnen de kosten behoorlijk oplopen als je van plan bent om naar de Galápagos te reizen. Landen als Bolivia, Peru en Colombia zijn een stuk vriendelijker qua prijs. Zeker Peru kan een verademing zijn voor je portemonnee!

Wat kost een backpackreis in Zuid-Amerika?

Een backpackreis in Zuid-Amerika is natuurlijk zo duur als je het zelf maakt. Low budget reizigers kunnen uitgaan van zo’n €1000,- per persoon per maand. Je hebt dan weinig luxe, kookt vaak zelf en probeert alles zo low budget mogelijk te doen. Reizigers die wat meer om comfort geven zijn gemiddeld zo’n €1500,- per persoon per maand kwijt. Wil je echt alles doen wat er op je pad komt en sla je ook zeker de dure bestemmingen niet over? Dan ga je al snel richting de €2000,- per persoon per maand. Het is dus heel erg afhankelijk van wat je zelf prettig vindt qua reizen.

Kosten besparen tijdens het backpacken in Zuid-Amerika

De meeste kosten bespaar je in Zuid-Amerika op je vluchten. Vliegen in Zuid-Amerika is verrassend duur, zeker als je het vergelijkt met Azië. Waar je daar met gemak voor €30,- een binnenlandse vlucht neemt, ben je hier al snel €100,- tot €150,- kwijt voor een vlucht. Neem in plaats van het vliegtuig de bus. De (nacht)bussen zijn zeer goed geregeld in Zuid-Amerika en dat scheelt enorm op je budget! Overigens kan het helpen om de lokale vliegtuigmaatschappijen in de gaten te houden, soms hebben ze vrij goede deals, zoals bij Viva Colombia.

Ook het eten in restaurants kun je maar beter laten. Dit is zoveel duurder dan eten bij eetkraampjes of op een van de vele markten die je treft. Het nadeel van het eten bij kraampjes is dat het relatief vet is en dus niet altijd even gezond. Probeer dit dus af te wisselen met zelf koken. Door zelf te koken bespaar je ontzettend veel geld. Het is natuurlijk nog leuker om mensen te leren kennen met wie je gezamenlijk gaat koken. Ga je toch graag uit eten? Kies dan voor de dagmenu’s. Spotgoedkoop én ontzettend vullend.

Geld wisselen in Argentinië is iets bijzonders. Er zijn namelijk twee wisselkoersen: de officiële en de officieuze. Het wisselen via de officieuze wisselkoers scheelt maar liefst 50%! Dit wordt ook wel de blue dollar rate genoemd. Je kan deze uiteraard niet bij de normale wisselkantoren ruilen, maar vooral bij grote supermarkten die door Aziaten worden gerund. Apart, maar waar!

Reizen in Zuid-Amerika is echt te gek. De mensen zijn ontzettend vriendelijk, de natuur is adembenemend en de vibe die in Zuid-Amerika hangt is geweldig. Een reis door Zuid-Amerika is iets duurder, maar met bovenstaande tips reis je voor een ‘prikkie’ door dit werelddeel!

About Author

travelgirls.nl is hét startpunt voor jouw avontuurlijke reis, of je nu alleen reist, met een groep vriendinnen of met je partner. travelgirls.nl helpt jou om de juiste beslissing te nemen. Let's go travel!

2 Comments

 • linda_schouw@live.nl'
  Linda | travellersoftheworld
  december 24, 2016 at 8:57 pm

  Backpacken door zuid Amerika lijkt me zo gaaf! Wil het echt een keer doen, super handig artikel dit

  Reply
  • Cathy
   januari 1, 2017 at 10:15 am

   Backpacken door Zuid-Amerika is echt te gek! Avontuurlijker en spannender dan Azië, maar eigenlijk is overal backpacken gaaf om te doen!

   Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.