Menu
Nederland / Review / Tips

Nederland | Uitje in eigen land: vlieg over Nederland

Stel: je gaat niet op vakantie en blijft dus in Nederland. Wat ga je doen deze zomer? Wij stuurden Travelgirl Ande naar een attractie die Nederland van haar mooiste kant laat zien: This is Holland. Je ontdekt Nederland hier vanuit de lucht en wat is er nou leuker dan je eigen land op een bijzondere manier beter te leren kennen?

# Interactief

This is Holland is niet zomaar een museum over Nederland. Het is super interactief en mooi gemaakt. De ‘echte’ vliegervaring duurt zo’n 9 minuten, maar voordat je aan de vlucht begint is er al zat te bekijken en doen. Zelfs als je moet wachten in de rij kan je een leuke quiz spelen om je kennis over je eigen land te testen. Want hoe goed ken jij de Nederlandse “In’s & Out’s” eigenlijk?

# Video

In de attractie is veel gebruik gemaakt van digitalisatie en video’s die op een leuke interactieve manier worden weergegeven. Je krijgt voordat de attractie begint 2 inleidende video’s te zien over Nederland en haar geschiedenis. Saai… horen we je denken. Maar dat is het echt niet! Het is heel leuk gefilmd en het wordt bijvoorbeeld geprojecteerd op een mooie kaart van Nederland. Zelfs als Nederlander steek je erweer wat van op en krijg je een opfrisser van je geschiedenis lessen. En dát is natuurlijk ook belangrijk, want je wilt alle mensen die je ontmoet tijdens het reizen natuurlijk wel góed de Nederlandse geschiedenis uitleggen.

# De vlucht

Best spannend zo’n vlucht want wat gaat het allemaal gebeuren? Je loopt door een tunnel en wordt op een soort zwevende bank neergezet. Gordels om en zorg dat je vooral geen losse voorwerpen of tassen in je hand hebt zodat deze niet naar beneden vallen. En daar ga je dan… de muziek begint te spelen en je bank beweegt naar voren en je gaat de lucht in. Je hangt 10 meter boven de grond. Zelfs Ande die echt geen hoogtevrees heeft, gaf het echt een kick: “ik vlieg hier boven Nederland!”.

De vlucht is erg mooi gemaakt met een scherm van 15 meter die de mooiste beelden van Nederland vertonen. Je vliegt boven de mooiste plekken van Nederland, maar ook kom je terecht in de storm die Zeeland heeft meegemaakt. En ja, deze voel je. Je voelt de wind, de regen, de storm. Maar… na regen komt zonneschijn en als je over de bloemenvelden vliegt ruik je de tulpen je tegemoet komen. Dit alles wordt begeleid door de waanzinnige muziek gecomponeerd door René Merkelbach, de componist die ook voor de Efteling de muziek heeft gemaakt.

# Uitje in eigen land

Dit alles maakt het echt zeker een attractie om een keer te bezoeken als Nederlander. Combineer het met een leuk dagje Amsterdam en ontdek bijvoorbeeld Amsterdam Noord op een nieuwe manier!

# Leuke feiten over de attractie

  • De videobeelden zijn geproduceerd door de producers die ook de Nieuwe Wildernis hebben gemaakt.
  • Het is de duurste attractie van Nederland. het kosten zo’n 18 miljoen om dit te maken.
  • De beelden zijn gemaakt vanuit een vanuit een Airbus AS355-helikopter. Omdat ze zo laag moesten film was er een ontheffing nodig.
  • Een gemiddeld bezoek duurt 1 uur, waarbij de echte vlucht 9 minuten duurt.
  • Voor 15,50 heb je online een ticket gescoord. Aan de balie kosten ze 16,50. Bestel ze hier.
  • Bekijk hier hoe alles is gemaakt op de ‘Making off”

En… met wie moet jij echt eens ons kikkerlandje leren kennen in deze toffe attractie?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.