Menu
Algemeen / Review

Boekreview | Juliette, of het geluk van boeken

Eerlijk is eerlijk. Bij het lezen van de achterkant van ‘Juliette, of het geluk van boeken’ door Christine Féret-Fleury waren we niet gelijk enthousiast. Maar boeken kunnen je altijd verrassen! Na wat bladzijden kwamen we langzaam achter een belangrijke overeenkomst met Travelgirls.nl zelf…. de kracht van verhalen. En dan met name het doorgeven van deze verhalen.

Doorbreken van routine

Iedereen kent het wel, routine. Het sluipt er heel snel in en iedereen gaat er anders mee om. Terwijl de een het juist fijn vindt, probeert de ander steeds uitdaging te zoeken in het leven. Jullie lezers herkennen je hier misschien wel in!

De hoofdpersoon uit het boek erkent de routine in haar leven en de gemakkelijke weg die ze gekozen heeft. Tot op het moment dat ze in aanraking komt met Soliman, een vereenzaamde man die daadwerkelijk tussen de boeken leeft. Juliette, zelf ook boekenwurm, bouwt een band met hem op en is binnen de kortste keren bookcrosser. Ze brengt boeken bij mensen die het volgens haar goed kunnen gebruiken. Het brengt haar zelf in ieder geval een hele nieuwe blik op haar leven.

Oui, oui en Paris

Het verhaal speelt zich af in Parijs, maar het had net zo goed in Amsterdam kunnen zijn. We hadden gehoopt om zelf meegesleept te worden in het verhaal en om meer die Parijse sfeer te voelen. Want wat is lekkerder dan wegdromen bij een goed boek? Helaas ontbrak dit gevoel bij ons.

Ook de schrijfstijl zal niet iedereen als prettig ervaren. De zinnen zijn vaak lang en gedetailleerd, waardoor je de kern uit het oog verliest. Vooral in alinea’s waar het er ook niet toe doet. Toch benieuwd naar het boek? Lees dan nog even door!

Geef het door!

Net zoals reisverhalen kunnen inspireren, kunnen andere boeken dit ook! Zo besluit Juliette na het lezen van een van de zovele boeken, haar leven compleet om te gooien. Weg met de routine, de wijde wereld in, samen met haar boeken, op zoek naar mensen die wel een boek kunnen gebruiken.

Win een exemplaar van Juliette, of het geluk van boeken

Wat is nu leuker dan juist dit boek door te geven aan een van onze volgers?! Wij mogen een exemplaar weggeven van ‘Juliette, of het geluk van boeken’. Volg ons op Facebook en laat onder het bericht van de winactie weten waarom jij het boek graag zou lezen. Wie weet ben jij de gelukkige of maak je iemand anders gelukkig! 

1 Comment

  • anneroodenburg@gmail.com'
    Anne
    augustus 14, 2018 at 5:59 am

    Oh ik hou van dit soort boeken! En na bijna 3 maanden aan een stuk te hebben gewerkt heb ik na deze week eindelijk vakantie! Dus het zou geweldig zijn om dit boek dan lekker te kunnen gaan lezen. We gaan niet naar Parijs helaas maar wie weet kan ik me dan toch even een Française voelen ?.

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.