Menu
Algemeen

5 tekenen dat je reisverslaafd bent

Ben je lekker veel weg geweest afgelopen jaar? Wij wel! En we hebben de smaak te pakken, we kunnen bijna nergens anders meer aan denken dan aan onze volgende reis. Vriendinnen noemen ons reisverslaafd. Val jij ook in die categorie? Dan herken je vast deze 5 tekenen dat je reisverslaafd bent!

#1 Al je gesprekken gaan over waar je net geweest bent, of waar je binnenkort heen gaat

Bij de koffie-automaat op werk, het eten met je hubbie of de borrel met vrienden. Je vertelt graag over waar je net geweest bent, of wat je allemaal voor nieuwe trips gepland hebt. En als iemand iets vertelt, reageer je steevast met ‘oooh, dat had ik ook een keer – toen ik in Costa Rica / Thailand / Egypte in een hostel zat en …’ of ‘Weet je, in Rusland / Cuba / Zuid-Afrika ontmoette ik ooit een andere reiziger uit Nieuw Zeeland / India / Frankrijk en die had hetzelfde als jij, en uiteindelijk…’

#2 Je Facebook check-ins zijn vooral vliegvelden

Deels omdat je wilt opscheppen over waar je allemaal bent, maar nog veel meer omdat je dan je Facebookvrienden in het betreffende land op de hoogte kan stellen dat je eraan komt. Je hele timeline staat vol met check-ins van Schiphol en andere vliegvelden. En zo weet je zeker dat je vrienden altijd op de hoogte zijn, en dat je daarna ook weer lekker kan vertellen over waar je geweest bent (zie punt 1).

#3 Als je even pauze hebt ga je niet naar Facebook, maar naar travelwebsites om inspiratie op te doen

Even pauze of verveling? Geen Facebook of Instagram voor jou, maar travelblogs en ticketvergelijkers. Regelmatig google jij bestemmingen, lees je reisverslagen van anderen of kijk je waar je allemaal goedkoop heen zou kunnen vliegen in je eerstvolgende vakantie. En als je dan wel op Instagram zit, dan volg je vooral de reisverhalen van anderen en droom je weg bij de prachtige reisfoto’s. En natuurlijk bevind je je minimaal eens per week op www.travelgirls.nl om inspiratie op te doen ?

#4 Je ziet op websites constant advertenties van vluchten en reizen

Gevolg van het vorige punt is dat alle advertenties die gedreven worden door je zoekgeschiedenis en cookies reisadvertenties worden. Op Facebook, blogs en andere websites krijg je constant advertenties en banners van een reisje hier, een surfvakantie daar, een skitrip, een nieuwe backpack, hotels, vluchten, etc. En soms klik je er op en ben je zo weer een half uur verder!

#5 Je vrienden vragen je niet hoe het gaat, maar waar je bent

Als je echt veel in het buitenland zit zal je dit ook steeds meer overkomen. Whatsappjes van vrienden zijn niet meer ‘Hey, hoe gaat het?’, maar ‘Hey, waar ben je nu?’. Dit gebeurt je waarschijnlijk alleen als je de meeste tijd van het jaar in het buitenland bent, bijvoorbeeld wanneer je digital nomad bent of wanneer je een lange reis aan het maken bent.

Wij zijn schuldig, jij ook? Op hoeveel van deze vijf heb jij jezelf wel eens betrapt? Laat het ons weten in de comments.

 

 

2 Comments

 • demivdelangenberg@gmail.com'
  Demi
  juni 15, 2017 at 12:55 pm

  Ik kan op 4 van de 5 tich zeker wel ja antwoorden.. dat komt ook omdat ik nu in australie ben. Ondanks dat ik daar over blog wilken mensen toch graag weten waar ik ben. Op internet eord ik dood gegooid met advertenties over vluchten

  Reply
  • travelgirls.nl
   augustus 15, 2017 at 8:11 pm

   Leuk dat je in Australië bent, wat ben je er aan het doen?

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.