Menu
Spanje

Deze bezienswaardigheden in Sevilla mag je niet missen!

Sevilla… We schreven er al eerder over en dat heeft een goede reden! Sevilla móét je minimaal één keer in je leven bezocht hebben. Waarom? Deze 10 redenen om Sevilla te bezoeken geven je daar het antwoord op, maar ook de bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Deze bezienswaardigheden in Sevilla mag je niet missen!

Het Real Alcázar

Misschien wel de grootste trekpleister van Sevilla: Real Alcázar. Het Real Alcázar is het Koninklijk Paleis van Sevilla. Dit paleis is gebouwd in de opvallende mudejarstijl, een mengeling tussen Arabische en Spaanse stijlen. Het paleis zelf is bijzonder om te zien, maar ook de enorme paleistuinen met verschillende oude baden is echt de moeite waard. Het kan lonen om een Sevilla City Pass te kopen, hiermee kun je de rij zo voorbij lopen.

De kathedraal en de Giraldatoren

De kathedraal in Sevilla is zowel van binnen als van buiten mooi om te zien. De échte trekpleister daarentegen bevindt zich naast de kathedraal, namelijk de Giraldatoren. De Giraldatoren is een oude minaret uit de Arabische tijd en biedt een fantastisch uitzicht over de stad. De toren heeft overigens geen traptreden om boven te komen, maar de vloer loopt schuin omhoog. Hierdoor konden mensen vroeger met paarden de toren beklimmen in plaats van te voet.

Plaza de España

Dit plein is misschien wel het mooiste plein van Europa! De Plaza de España is niet voor niets decor geweest voor meerdere films. Zo zie je het gebouw dat de Plaza de España domineert veelvuldig terugkomen in Star Trek. Het plein is ontzettend fotogeniek met de grote fontein, de smalle grachtjes en de kleurrijke azulejos. Loop ook zeker een rondje in het gebouw!

Plaza de Toros de la Maestranza

Laten we allereerst voorop stellen dat we tégen stierengevechten zijn. Helaas wordt de Plaza de Toros de la Maestranza nog steeds gebruikt voor dit soort dieronvriendelijke praktijken, echter is het gebouw zelf wel ontzettend bijzonder om te zien. Het witgekalkte gebouw met rode en gele details straalt echt 100% Spanje uit. Loop een rondje om het gebouw en bekijk de vele details waarmee het gebouw zijn charme verdient.

Torre del Oro

De Torre del Oro staat aan de rand van de brede rivier de Guadalquivir. Deze toren is een opvallende verschijning langs de boulevard. Het is een perfecte achthoekige toren waar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier. Vergeet dus zeker niet om de toren ook van bovenaf te bekijken! De Torre del Oro is een van de weinige delen van de oude stadsmuur die nog overeind staat. Ook bij het paleis en de kathedraal kun je nog wat oude stadsmuren bezoeken, maar de Torre del Oro speelde een belangrijke rol tijdens vele gevechten.

Barrio de Santa Cruz

Eigenlijk is er maar één plek in Sevilla waar je je hotel moet boeken: Barrio de Santa Cruz. Deze oude Joodse wijk straalt super veel gezelligheid uit. De straatjes zijn soms zo smal dat je er lopend net doorheen kan. De straatjes met de fleurige bloemen aan de gevels worden afgewisseld met pittoreske pleintjes waar je gezellig iets kunt eten of drinken. De meeste restaurants zijn geopend tussen 13.30 uur en 16.00 en vanaf 20.00 uur tot in de late uurtjes. Barrio de Santa Cruz is zo’n typische wijk waar verdwalen eigenlijk alleen maar fun is! Wat ons betreft een van de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla!

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos wordt door veel bezoekers aan Sevilla helaas nog veel te vaak overgeslagen. En dat is zonde, want er zijn weinig mooiere bezienswaardigheden dan Casa de Pilatos. Dit gebouw is gebouwd met de meest bijzondere azulejos in combinatie met mudejarstijl. Strakke pleintjes wordt afgewisseld met fonteinen en prachtig onderhouden tuinen. Deze bouwstijl is Sevilla op zijn hoogtepunt!

Parque de María Luisa

Het Maria de Luisa Park is een van de grootste parken van Sevilla. Zeker op warme zondagen is het hier goed vertoeven. De lokale bevolking trekt er dan ook graag op uit naar dit park om een krantje te lezen, te wandelen of te picknicken. Het is ook om door het park heen te fietsen in plaats van te wandelen. Neem wat te eten mee, kies een leuk plekje uit en geniet van de zonnestralen die door de bladeren heen komen.

De mooiste bezienswaardigheden in Sevilla

Bovenstaande opsomming is eigenlijk maar een greep uit de vele bezienswaardigheden in Sevilla. Sevilla is zo’n stad waar je jaren kan wonen en toch ontdek je iedere week weer iets nieuws. En dat is niet omdat de stad zo groot is. Integendeel, het centrum van Sevilla is juist heel compact! Vanwege de kleine straatjes, de gezellige wijkjes en de verschillende culturen is er continu iets nieuws te ontdekken. Hebben we je al overgehaald om naar Sevilla te gaan?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.