Menu
Algemeen / Tips

Tips | Een vooraf geplande roadtrip met huurauto

Iedereen kent ze wel, travelgirls die met een grote tas op hun rug het vliegtuig in stappen en wel zien wat er op hun pad komt in het land van bestemming. Avontuurlijk, maar misschien voor jou net iets te avontuurlijk? Kies dan voor een geplande roadtrip met huurauto!

Je kunt er dan voor kiezen een fly & drive te boeken, maar dan mis je vaak de mooiste – niet te toeristische – plekjes en reis je niet in eigen tempo. Stel daarom zelf een trip samen!

De (globale) route bepalen

Bekijk eerst fly & drives op websites om erachter te komen welke routes mogelijk zijn en in welk tijdsbestek en pik daar dingen uit die je leuk vindt. Als je vervolgens een route uit gaat stippelen en Google Maps gebruikt voor reistijden, reken er dan zeker 25% tijd bij voor onverwachte files, wegwerkzaamheden en natuurlijk de vele (foto)stops!

Lange ritten geen favoriet? Plan dan steeds overnachtingen tussen twee bezienswaardigheden in. Zo rij je twee keer op een dag een stuk(je). Daarnaast betekent het vaak ook goedkoper overnachten, want hoe verder je van de toeristische trekpleisters af bent, hoe beter!

Globale route bepaald? Nu weet je op welk vliegveld je wil landen, vertrekken en wanneer. Tijd om een vliegticket en huurauto te scoren!

Ticketprijzen kunnen per dag/seizoen verschillen, vergelijk daarom altijd meerdere opties als je deze flexibiliteit hebt.
Wat betreft de huurauto; ga niet gelijk voor de goedkoopste optie als je wat comfortabeler wil zitten en niet elke keer Ikea-inlaad-manoeuvres wil uithalen. Ga daarnaast na of vierwielaandrijving wellicht geen overbodige luxe is.

Pareltjes ontdekken: hoe doe je dat?

Als ik eenmaal een reisdoel heb begin ik met het maken van mijn to-do-list.  To-do’s zijn er soms al voordat ik ook maar een datum of ticket heb, maar worden ook de dag voor vertrek of tijdens de trip nog ontdekt en ingepland.

Tijdens je reis kun je locals en toeristen vragen om de mooiste plekjes, maar je kunt ze zeker vooraf (deels) verzamelen; Tik op Google het gebied (+ eventueel catchword) in en ga plaatjes kijken. Trekt iets je aan? Klik er op en zoek uit waar het is. Bekijk reisblogs, reisfilmpjes en de site Tripadvisor en hou ogen en oren goed open! Bij ons heeft een mooie kloof in de clip van Justin Bieber onze route op het laatste moment doen veranderen en ook bracht geocachen ons op unieke plekken met soms een avontuurlijke weg er naartoe.

 

roadtrip-met-een-huurauto

Foto gemaakt door Eef.

Overnachtingen tijdens een roadtrip

De eerste overnachting boek ik altijd thuis, zo hoef je na een dag reizen niets meer te regelen. En mocht je in je aankomststad langer willen doorbrengen, boek dan gelijk voor meerdere dagen. Voor de overige nachten; In het ene land is aankloppen en onderhandelen het goedkoopste, in andere landen kun je tijdens de reis beter boeken via een bookingsapp/site en in weer andere landen is het het beste alles thuis al te boeken, bijvoorbeeld omdat accommodaties er schaars zijn.

Een roadtrip met huurauto

Een goede voorbereiding is het halve werk… Google, google, google and find out! Huur je auto bij bekende autoverhuurbedrijven als Alamo, Sixt of vergelijk de huurprijzen om zo goedkoop mogelijk een auto te huren!

Heb jij nog tips? Vergeet ze niet in een reactie onder dit bericht achter te laten!

1 Comment

  • nicolasdegraaff@gmail.com'
    Nicolas
    mei 9, 2017 at 5:29 pm

    Leuk artikel over roadtrips. In Europa moet je vaak je eigen auto gebruiken. Als je naar een goedkoper land gaat kan je ook van tevoren een taxi bestellen voor een week. Dan kan je altijd naar buiten blijven kijken naar al het moois, geweldig!

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.