Menu
België / Food / Tips / Uncategorized

België | Bourgondisch genieten voor Carnivoren en Vegetariërs in de Ardennen

De Ardennen gaat natuurlijk gelijk gepaard met heerlijke smaken en bourgondisch genieten. Vaak denk je dan direct aan veel vlees. Maar wist je dat de Ardennen ook zat opties biedt voor de vegetariërs onder ons? Wij hebben tijdens onze reis een aantal restaurants uitgeprobeerd waar je heerlijk kan eten en genieten van de Ardense smaken voor zowel carnivoren als vegetariërs. Wij delen onze beste eet en drink tips! 

Wijn en Tapas boetiek Cantil – Aywaille

Bij dit kleine, maar knusse wijn/tapas boetiekje kan je echt heerlijk vegetarisch eten. Je kan ook zeker vlees kiezen, maar wij gingen nu even voor de vega optie. Dit restaurant staat bij ons stipt op 1. Dit heerlijk verse eten in combinatie met talloze goede wijnen die ze hebben maakt het dat je hier zeker een goed avondje kan vermaken. Bestel een aperitiefje en begin met borrelen. Langzaam werk je naar het diner toe en geniet van de heerlijke smaken die ze aanbieden.

http://cantil.be
Adres: Place Joseph Thiry 35, 4920 Aywaille, België

Maak gebruik van een lokale traiteur

Heb je een huisje gehuurd in de Ardennen en je hebt geen zin om uiteten te gaan? Ga dan eens op zoek naar een lokale traiteur die het eten voor je kan verzorgen. Geef wel altijd aan als je vegetarisch bent, zodat ze hier rekening mee houden en help ze met wat opties te bedenken. 

Wil je knus in je huisje een 4-uurtje of juist een uitgebreid bourgondisch ontbijt met alles er op en eraan, maak dan gebruik van deze traiteur: Juste un moment. (Ik kan amper beschrijven hoe lekker dit was, het water loopt weer in mijn mond terwijl ik dit schrijf.) Het ontbijt is zo compleet, en zo lokaal en divers. Konden we dit elke dag maar zo krijgen. 

http://justeunmoment.be
Adres: 88 rue de louveigné, 4920 Remouchamps

*Ze hebben van woensdag tot zondag ook take away of levering aan huis. Ze bezorgen gratis in de gemeenten: Aywaille, Sprimont, Stoutmont, Spa, Theux, Hamoir, Ferrières.

Racletten in Redu

Wie aan de Ardennen in de winter denkt moet toch ook echt denken aan racletten. Heb je hier nog nooit van gehoord dat gaat er zeker een wereld voor je open. Racletten is te vergelijken met onze kaasfondue. Het komt eigenlijk uit Zwitserland, maar in de Ardennen kennen ze dit ook zeker.

Bij racletten schraap je het kaas van een stuk verwarmde kaas af, het gesmolten kaas eet je gebruikelijk met gekookte aardappelen, augurkjes en zilveruitjes. Vaak worden er bij racletten ook andere groente en champignons geserveerd. Om het compleet te maken drink je er een wit wijntje bij 😉 Proef de winter!

Ben je in Redu, bezoek dan het museum Mudia en ga racletten in het cafe van het museum. Je hebt hier een prachtig uitzicht over dit bijzondere dorpje. Lees ook mijn andere blog met meer informatie over het dorp en museum. Lees: Knus overwinteren in de Ardennen.

Lunchen in La Roche

Ben je nog nooit in de Ardennen geweest of gewoon nog nooit gehoord van het dorp La Roche? Dan is dit wel een van de plekken waar je heen moet. La Rocha is sowieso een heel erg mooi dorp met een rijke geschiedenis. Het is tijdens de tweede wereldoorlog plat gebombardeerd. Maar de overblijfselen van het 14e eeuwse kasteel staan nog boven op een rots en is zeker een bezoek waard.

In La Roche zijn veel plekjes waar je lekker kan eten, maar het restaurantje dat wij hebben uitgeprobeerd voor je is: Signé Jeanne. Dit is een restaurant waar je zowel heerlijke vegetarische als vlees gerechten kan eten. De toast met champignons is echt een van de aanraders. Geniet van deze maaltijd en ga daarna lekker door de straten van La Roche struinen.

http://www.signejeanne.be
Adres: Place du Bronze 17, 6980 La Roche-en-Ardenne, België

Meer lezen over de Ardennen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

BELGIË | BIJZONDER OVERNACHTEN IN DE ARDENNEN
BELGIË | BEZOEK SPA EN GENIET VAN HET WATERRIJKE WALLONIË
BELGIE | KNUS OVERWINTEREN IN DE ARDENNEN

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.