Menu
Algemeen / Azië / Cambodja / Laos / Route / Thailand / Tips / Vietnam

Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos in 30 dagen (deel 1)

Als je van reizen houdt, reis je waarschijnlijk het liefst weken, maanden of zelfs jaren aan een stuk. Dat herkennen wij bij Travelgirls.nl maar al te goed! Helaas zit het leven soms wel eens dwars. We hebben niet altijd geld of voldoende vakantiedagen om lang van huis te zijn. In dat geval is het belangrijk om creatief om te gaan met de tijd die we wél hebben en onze reizen goed te plannen. Want we willen natuurlijk nog steeds zoveel mogelijk zien! Heb je je baas zover dat ze je een paar weken kunnen missen op het werk? Check dan deze reis door Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos in 30 dagen!

First of all: deze reis is niet bedoeld voor mensen die gewoon op een strand willen neerploffen en de rest van de reis niet meer op willen staan. Ook dat zijn heerlijke vakanties, maar je kunt je voorstellen dat als je vier landen wilt zien in 30 dagen, er enig tempo in je reis moet zitten. Ook zul je veel onderweg zijn, omdat je lange afstanden moet coveren. Maar geloof me, het is het waard!

Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos in 30 dagen

Bij zo’n ambitieuze trip hoort natuurlijk een goede voorbereiding. Natuurlijk zorg je voor de standaard dingen, zoals een goede backpack en schoenen. Maar er zijn ook andere dingen waar je aan moet denken, zoals je reisvaccinaties en je visum. Zoek van tevoren heel goed uit wat je nodig hebt! Voor reisvaccinaties verwijzen we je naar de GGD en voor visa naar de website van de Rijksoverheid. Ga hier zeker een paar weken voor je reis mee aan de slag, want dit soort dingen nemen vaak best wat tijd in beslag.

Boek een retourtje naar Bangkok

Bangkok is de gateway tot Azië, waar je (als je geluk hebt) redelijk goedkoop naartoe kunt vliegen. De dag van aankomst kun je gebruiken om bij te komen van de vlucht en de stad alvast een beetje te ontdekken. Je komt hier op het eind van de reis ook weer terug, dus no worries als je niet alles gezien hebt.

Steek de grens over naar Cambodja

Vandaag (dag 2) vertrek je vroeg om de grens over te steken met Cambodja. Het is een hele reis naar Siem Reap, maar probeer om het leuk te houden door tijdens het reizen de natuur en de lokale bevolking te observeren. En natuurlijk kun je ook slapen, lezen of muziek luisteren onderweg.

Aangekomen in Siem Reap kun je rustig eten of de levendige night market bezoeken. Maak het niet te laat, want de volgende dag (dag 3) bezoek je wereldwonder Angkor Wat! Onze tip: vertrek vroeg naar Angkor Wat. Niet alleen kun je dan de zon zien opkomen boven het tempelcomplex, maar ook vermijd je zo de ergste hitte. ’s Avonds raden we je aan om naar het Phare circus te gaan kijken, een wereldberoemde acrobatische show met danselementen. Je zult echt versteld staan van wat ze allemaal kunnen! Als je nog puf hebt, kun je hierna gaan dansen. Siem Reap is namelijk echt een feestbestemming onder backpackers.

De volgende dag (dag 4) reis je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Wandel na de reis rustig rond en ontdek de paleizen in de stad. Bereid je voor op een heftige dag op dag 5. Vandaag breng je een bezoekje aan de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis (S21), herinneringen aan een gruwelijke periode in de Cambodjaanse geschiedenis. Je leert meer over Pol Pot, de Khmer Rouge en het communisme. Op dag 6 reis je naar je laatste bestemming in Cambodja: het strand van Sihanoukville. De stranden van Cambodja zijn niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld Thailand, maar toch: zonnen (dag 7) is wel lekker na al die drukke dagen.

Aankomst in Vietnam

Op dag 8 steek je de grens over met Vietnam en beland je in Cần Tho. Hier kun je ervoor kiezen om bij een lokale familie te overnachten. Bezoek de volgende dag (dag 9) de drijvende markt en neem vervolgens een transfer naar het beroemde Ho Chi Minh City (Saigon).

Deze stad kan echt heel druk zijn als je het niet gewend bent, dus rust eerst maar even uit voordat je de boel gaat verkennen. Er zijn verschillende dingen die je op dag 10 kunt gaan doen. Je kunt naar het oorlogsmuseum om iets over de Vietnamoorlog te leren, of de Cu Chi tunnels bezoeken. In Ho Chi Minh City word je snel moe van alle toeterende brommers en overig verkeer, dus doe alles in kleine etappes. ’s Avonds neem je de nachttrein naar Nha Trang.

Nachttreinen

De nachttrein overleefd? Ze zijn niet altijd even comfortabel, maar besparen je wel een hoop tijd. En je bent nu in Nha Trang, de beach-bestemming van Vietnam. Je hebt hier veel opties voor activiteiten, zoals snorkelen of relaxen in de modderbaden (dag 11). Geniet de dag daarop (dag 12) nog even van het strand, voor je weer de nachttrein induikt op weg naar Da Nang. In Da Nang aangekomen neem je een korte transfer naar het beroemde Hoi An: stad van de lantaarns en kleermakers.

Hoi An is echt een bijzonder stukje Vietnam. Er staan verschillende monumenten en je kan er goed shoppen. De hele stad zit vól met kleermakers en voor een laag bedrag kan je een jurk, pak of wat je dan ook nodig hebt op maat laten maken. Je kiest de stof en het patroon helemaal zelf uit, en 24 uur later is je kledingstuk klaar. Echt een top-ervaring! ’s Avonds móét je er gewoon op uit trekken, want dan gaan de gekleurde lantaarns die overal in de stad hangen aan. Fotografieliefhebbers opgelet: je zult je ogen niet van deze stad kunnen afhouden. Neem de tijd om ook op dag 14 dit stukje Vietnam goed op je in te laten werken.

Benieuwd hoe deze reis verder gaat? Ook jij kunt Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos in 30 dagen bereizen! Lees snel verder in deel 2 van deze blog.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.