Menu
Azië / Cambodja

Cambodja | 5x de leukste plekken in Cambodja

Wat een bijzonder land is Cambodja! Overal zie je nog de herinneringen aan de vreselijke gebeurtenissen in de jaren ’70, maar tegelijkertijd heeft het land zulke mooie plekjes en een hele lieve bevolking. Er zijn veel bijzondere plekken te bezoeken, de natuur is er prachtig en je kunt er zelfs heerlijk genieten aan het strand. Denk je eraan om te reizen naar dit mooie land? Lees dan gauw verder over de leukste plekken in Cambodja!

#1 Siem Reap

Bij Siem Reap vind je het grootste tempelcomplex ter wereld, met Angkor Wat als belangrijkste en meest bekende tempel. Koop een pas voor 1, 3 of 7 dagen toegang (net hoeveel je houdt van oude tempels) en geniet! Bekijk de zonsopkomst over Angkor Wat en vergaap je aan de door jungle overwoekerde Ta Prohm. Hier lees je meer tips voor een bezoek aan Angkor Wat. Heb je genoeg van de tempels? Er is gelukkig nog meer te doen in Siem Reap! Een boottocht over het Tonle Sap meer bijvoorbeeld, of verken de watervallen in de omgeving. Het dorpje zelf is ook erg gezellig en voor een feestje moet je in Pub Street zijn!

#2 Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh. Veel mensen vinden de stad maar vies en weinig sfeervol. Wij vonden het eigenlijk best een fijne stad om te verblijven. Misschien kwam dat ook omdat wij daarvoor uit Vietnam kwamen en Phnom Penh eigenlijk wel een welkome afwisseling was na het drukke Ho Chi Minh City.

Absolute must-sees in deze stad zijn de S-21 gevangenis en de Killing Fields (in die volgorde). De geschiedenis van Cambodja is werkelijk verschrikkelijk en deze plekken vertellen het gruwelijke verhaal uit de jaren ’70 toen, onder leiding van Pol Pot (en de Rode Khmer), ongeveer een vijfde van de bevolking werd uitgemoord. Het zijn geen gezellige activiteiten, maar volgens ons wel noodzakelijk om het land beter te leren kennen. Lees vooral ook het boek First They Killed My Father van Loung Ung, een overlever, om nog dichter bij de geschiedenis te komen (te verkrijgen in de boekwinkels of gewoon op straat).

Ook leuk om te bezoeken zijn hoofdtempel Wat Phnom, het Royal Palace en de Centrale Markt, waar je supergoed kunt shoppen!

#3 Battambang

Battambang is een relaxed plaatsje in het westen van het land. Iedere avond kun je spotgoedkoop en heerlijk eten op de nachtmarkt en vooral de omgeving is erg mooi. We ontmoeten een aardige tuktuk-chauffeur die graag onze gids voor een dag is. Hij vertelt veel over de omgeving en de geschiedenis en we komen er achter dat de geschiedenis nog behoorlijk levendig is als hij vertelt enig kind te zijn. Zijn ouders waren namelijk onderwijzers en zijn daarom in de jaren ’70 vermoord door de Rode Khmer. Vreselijk.

Hij neemt ons mee door de mooie plattelandsomgeving, laat ons de beruchte Killing Caves zien, loopt met ons naar een aantal prachtige tempels op een berg en laat ons zelfs een stukje rijden in zijn tuktuk. Veel mensen rijden in Battambang met het bamboetreintje. Het is best een grappig ding, maar vooral heel erg toeristisch.

#4 Kampot

Wij vonden Kampot een van de leukste plekken in Cambodja. Het is een klein, gezellig dorpje met een prachtige omgeving. Huur vooral een scooter om het Bokor National Park te ontdekken (of boek een tourtje). Mooie uitzichten, de Popokvil waterval en de mysterieuze vervallen oude gebouwen uit de tijd van de Franse overheersing zorgen voor een fijn dagje weg.

Als je die scooter toch hebt, tour dan ook een dagje richting Kep. Of huur, zoals wij, een tuktuk voor de dag. Die rijdt je langs prachtige groene rijstvelden, kleine plattelandsdorpjes en een peperplantage voordat je aankomt in Kep. Proef daar de verste krab ooit op de krabmarkt en buik lekker uit op het strand. Zorg dat je ’s avonds op tijd terug bent voor de mooiste zonsondergang tijdens een boottocht over de rivier van Kampot.

#5 Koh Rong

Wist je dat Cambodja haar eigen tropische eilandjes heeft? Koh Rong is daar één van. En meteen de meest populaire. Vanuit de kustplaats Sihanoukville neem je de boot naar dit prachtige eiland. Kies je voor wat meer drukte en leuke feestjes, verblijf dan dicht bij de pier. Verlang je meer naar rust? Zoek dan een hotelletje elders op het eiland en boek een privébungalow aan het strand. Of reis door naar Koh Rongs kleine zusje Koh Rong Samloem, waar het helemaal een oase van rust is. Genieten!

De leukste plekken in Cambodja

Met deze leukste plekken in Cambodja heb jij een geweldige reis door dit fijne land! Cambodja is ook heel gaaf om te combineren met Thailand, Laos of Vietnam. Vertel, staat Cambodja op jouw bucket list?

1 Comment

  • joey@allereistips.nl'
    Joey
    juni 20, 2020 at 10:05 am

    Leuke herkenbare verhalen! Cambodja is geweldig! Kampot is ook mijn favoriet in Cambodja. Jammer alleen dat ze het hotel op Bokor Hill weer nieuw leven hebben ingeblazen.

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.