Menu
Spanje / Uncategorized

Spanje | Hiken in Picos de Europa: zeker doen!

Toen Travelgirl Lara hoorde dat je super goed kunt hiken in Picos de Europa, kon ze niet achterblijven. Omdat ze er zelf niet veel informatie over kon vinden schreef ze deze blog voor jullie. Lezen op eigen risico, want waarschijnlijk wil je na het lezen van deze blog meteen je wandelschoenen uit de kast trekken om in Picos de Europa te hiken!

Picos de Europa

Picos de Europa is een vergeten pareltje onder de bergketens in Europa.  Het is gelegen op de grens van vier Spaanse regio’s: Cantabrië, Asturië, Castilië en León. Het mag door wandelliefhebbers onder ons niet overgeslagen worden. De hoogste top van dit nationale park is Torre Cerredo met een hoogte van 2648 meter! De natuur in het gebergte is erg groen. Dit kan natuurlijk maar door één ding komen en dat is regen. Als je gaat hiken in dit gebied, raden wij aan om goede wandelschoenen aan te doen en laagjes kleding aan te trekken. In de zomer kan het erg benauwd zijn, vergelijkbaar met de klamme Nederlandse zomerdagen. Houd hier dus rekening mee.

Route Senda del cares Cain-Culiembro

Op de eerste dag in Picos de Europa liepen wij deze route vanaf Puente Poncebos. Met een beetje passen en meten konden we onze auto (gratis) kwijt aan de kant van de weg. Omdat we niet zo veel informatie konden vinden via het internet wisten we niet zo goed waar we aan begonnen. Met een rugzak vol flessen water en voldoende voedsel trokken we eropuit. De route was ruim 6 uur heen en terug, inclusief pauzes. Wij zijn jong en fit en vonden de route redelijk zwaar. Voor ons moet een route altijd een uitdaging zijn willen we hem echt de moeite waard vinden en dat is bij deze route zeker het geval! Geniet van de vergezichten, de vrolijke berggeitjes en de diepe kloven!
Beelden zeggen soms meer dan woorden, daarom maakten we deze video van onze wandeltocht.

Route de la Reconquista richting Bulnes en Pandébano

De naam zoals hij hierboven omschreven staat is wat we op de bordjes gevolgd hebben. We weten nog steeds niet zeker of we ook echt aangekomen zijn in Pandébano. We zijn eerst gestegen richting Bulnes, deze route richting een charmant en geïsoleerd bergdorpje is de moeite waard. Zorg dat je contant geld bij je hebt, want in Bulnes zijn leuke cafeetjes waar je alleen contant kunt betalen.

Wij werden een beetje droevig toen we na een flinke klim met adembenemende uitzichten op 1500 meter hoogte ineens een bordje zagen staan met “Funicular de Bulnes” (kabelbaan). We konden onze ogen niet geloven, maar er dromden ineens grote groepen toeristen op uit de berg. Een enkeltje kost €17,- en een retourtje €22,-. In onze ogen is het niet nodig om deze prijs te betalen als je goed ter been bent en over een redelijk goede conditie beschikt. Onderweg zagen we ook ouders met jonge kinderen lopen.

Vanuit Bulnes kun je kijken bij het uitzichtpunt “El Naranjo mirador”, ongeveer tien minuten lopen de berg op. Dat punt is mooi maar niet super spannend, dus wij raden aan om door te lopen naar de top van de berg. Hier vind je ineens koeien en verandert het bosachtige landschap in ruime weidegebieden. Het was flink klimmen, uitglijden over modderige paadjes en onverwachts ophouden van duidelijke paden, maar adembenemend mooi was het uitzicht wel!

Fuente Dé en nog meer moois

Omdat je met reizen helaas soms gebonden bent aan een tijdslimiet, hebben wij geen bezoek kunnen brengen aan Fuente Dé. Dit schijnt een erg mooie route te zijn, die de moeite van het wandelen waard is. Vanuit hier kun je ook een kabelbaan naar boven nemen. Dit is alleen aan te raden op heldere dagen, anders is je zicht op de top niet meer dan drie meter. Tijdens de twee dagen wandelen kwamen we ook verschillende berghutten tegen. Het lijkt ons wel gaaf om een keer een meerdaagse wandeltocht te maken. Misschien dat we dit op een volgende reis gaan doen, maar het bestaan van deze optie wilden we toch graag met jullie delen. Maak je liever dagtochten, dan zijn er voldoende campings in de omgeving te vinden waar je zelfs zonder te reserveren een slaapplek vindt.

Na het lezen van alle tips over Picos de Europa en alle mooie wandelroutes hebben wij al zin om eropuit te trekken. Hopelijk heeft Lara jullie ook enthousiast kunnen maken met haar blog en haar filmpje. Laat gerust een reactie achter of stel een vraag als je nog meer wil weten over Picos de Europa.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.