Menu
Uncategorized

Zuid-Tirol: Tips voor een vakantie naar de sneeuw zonder pistes

Deze blog is gericht aan de mensen die niet zo héél erg staan te springen bij een gedachte aan een vakantie naar de sneeuw. Want wij verzekeren je, die mensen zijn er ook. Maar… moeten deze mensen dan thuis blijven als de rest zo graag op wintersport wilt gaan? Natuurlijk niet! Want er is zoveel meer te beleven in een wintersport gebied dan alleen maar skiën of snowboarden. In deze blog geven wij jou tips wat je in het gebied Zuid-Tirol, gelegen in Italië, kunt beleven zonder dat je van de pistes af hoeft te gaan.

Waarom Zuid-Tirol?

Aan Zuid-Tirol hebben wij al eerder een uitgebreide blog gewijd. Zo kun je daarin alles lezen over het gebied zelf. In het kort: Zuid-Tirol ligt in Italië, een uurtje rijden vanaf het vliegveld Innsbrück in Oostenrijk. Kom je de hele weg met de auto? Dan is het zo’n 950 km vanaf Utrecht. Een mooie bestemming gegarandeerd, dus zeker de moeite waard om deze afstand af te leggen. Oja, had ik al gezegd dat je hier zo’n 300 dagen zon per jaar hebt?
Verder staat dit gebied bekend om de veel verschillende activiteiten die er mogelijk zijn. Juist daarom is dit gebied zo geschikt om hier heen te gaan, ook als je niet de pistes op wilt.

Tips voor jou!

Deze blog is – zoals in de inleiding al werd aangegeven – voor de mensen die niet staan te springen om de latten onder te binden en van de pistes af te scheuren. In deze blog delen wij tips & vertellen wij je namelijk wat je nog meer kunt doen, zodat ook jij je gaat vermaken!

Must do: Sneeuwschoen-wandelen

In de andere blog over Zuid-Tirol schreven wij er al over… het wandelen op van die gekke Donald Duck look-a-like schoenen. We geven toe, het ziet er een beetje gek uit… maar je kunt met deze schoenen echt een stuk makkelijker de sneeuw trotseren. Of je nou etappes over vlakke stukken of hellingen gaat trotseren, het werkt goed! Vaak kun je deze sneeuwschoenen lenen/huren bij je hotel, maar je kunt ze ook zelf aanschaffen zodat je op ieder moment zelf op pad kunt gaan.

Must do: Sleeën/rodelen

Hilarische momenten gegarandeerd! Informeer bij je verblijfplaats naar de tofste afdaling om met een sleetje vanaf te gaan. Vaak kun je ook via hen wel een slee regelen, zodat je die niet zelf mee hoeft te nemen. De tofste rodelbanen in Zuid-Tirol vind je hier!

Must do: Een rondje met paard en wagen (op slee’s)

Een andere manier om de omgeving te verkennen is een toch met paard en wagen. Maar… dan wel met een wagen op ski’s. Ga je alsnog de latten op!
Geniet van de mooie winterwonderland om je heen en met een beetje geluk een zonnetje op je bol.

Tip – Warme, waterdichte kleding is een must!

Ook al ben je niet van plan om de pistes af te gaan, raden wij je toch aan om voldoende warme en waterdichte kleding mee te nemen. Een paar goede moonboots, warme (en liefst waterdichte) broek, thermokleding en een fijne waterdichte jas maakt een verblijf in de sneeuw sowieso een stuks comfortabeler. Of je nou gaat sleeën of wandelen, door je goed te kleden vergroot je het plezier!

Tip – Vergeet niet je badkleding in de pakken

Misschien wel één van de belangrijkste tips… be prepared voor het genot dat wellness heet. Zeker in Zuid-Tirol zijn de voorzieningen hiervoor goed aanwezig en kun je dus volledig tot rust komen. Denk hierbij aan een warm, stomend buitenzwembad met uitzicht op de bergen. Precies, dat klinkt natuurlijk fantastisch. Ook een sauna is een fijne manier om na een dag wandelen bij te komen en spierpijn (deels) te voorkomen!

Wij denken dat dit genoeg redenen waren om jou te overtuigen ook naar de sneeuw te gaan. Met bovenstaande tips maak je er een onvergetelijke vakantie van! Ben je er klaar voor?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.