Menu
Uncategorized

Weekendje Manchester

 

 

Albert Square

Dit plein is het mooiste en belangrijkste plein van Manchester. Het meest indrukwekkende gebouw aan dit plein is de Manchester Town Hall. Verder zijn er op het plein een aantal monumenten en standbeelden te vinden, waaronder die voor Prins Albert waar ook het plein naar is vernoemd. Het vierkante fontein werd voor diens vrouw, koningin Victoria geplaatst. Deze foto is genomen tijdens het Chinese New Year

The john rylands library

Een boekenworm wordt van deze de John Rylands Library echt gelukkig. Maar ook ieder ander mens kan deze bibliotheek waarderen. Van de buitenkant lijkt het eerder op een kerk of kathedraal. Wanneer je door de oude gangen van het de bieb loopt voelt het alsof je in een wereld van Harry Potter beland bent. De bibliotheek (vernoemd naar een Engelse ondernemer en filantroop uit de 19e eeuw), bezit een van de grootste verzamelingen van boeken, archieven en manuscripten van het Verenigd Koninkrijk.

 

Beetham Tower

De Beetham Tower is 171 meter hoog, maar bestaat grotendeels uit appartementen. Op de 23e verdieping zit echter Cloud 23 Bar, waar je kunt genieten van een weids uitzicht. Een drankje doen is hier niet goedkoop maar je kunt er wel een mooie foto maken voor op je Social Media.

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.