Menu
Interview

Interview | Vivianne over de Malediven en Thaise voetmassages

Een nieuwe rubriek op travelgirls.nl! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. In dit interview lees je over…. 

Vertel! Wie ben je en waarom reis je zo graag?

Hoi! Ik ben Vivianne Spaans en ik ben 19 jaar. Ik woon nog lekker bij mijn ouders in Rotterdam en ik studeer nu Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs op Inholland in Rotterdam, een studie die helemaal bij mij past omdat ik ontzettend veel van reizen houd! Reizen trekt mij zo aan omdat ik het liefst alles in de wereld wil zien, van verschillende culturen tot de mooiste landschappen.

Waar moeten onze lezers echt naartoe volgens jou?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag, omdat er zó veel mooie plekken zijn in de wereld. Maar als ik dan toch echt moet kiezen is mijn favoriete bestemming Thailand. Thaise mensen zijn echt ontzettend aardig en het eten daar is to die for *heavy breathing*. Maar ook de landschappen en de witte stranden daar zijn net een stukje hemel op aarde.

Wat is jouw meest favoriete reisherinnering?

Mijn favoriete reisherinnering is in Parijs, toen ik samen met mijn vriend op de trappen bij de Sacre Cœur zat en een super mooi uitzicht over Parijs hadden en ook was er een vrouw die het Titanic liedje op haar harp speelde. Heel romantisch dus!

Wat is het ergste dat je ooit hebt meegemaakt op reis?

Dat was op een zeilvakantie in Kroatië. Mijn ouders houden heel erg van zeilen, dus hebben wij best vaak vakanties gehad dat we met een flottielje gingen zeilen (met een groep andere boten eilanden en kusten verkennen). Ook hadden wij dit in Kroatië gedaan, maar mijn ouders raakten deze vakantie allebei gewond. Mijn vader viel van de trap in de kajuit en had daarbij veel van zijn ribben gebroken en gekneusd en bij mijn moeder viel het ankerluik op haar teen waardoor die gebroken was… auch! Na lange en vele ziekenhuis bezoekjes in Kroatië gingen we (gelukkig aan het eind van de boottocht door Kroatië, wat super mooi was) weer naar huis in de auto, alleen kon mijn vader nauwelijks rijden, dus was het aan mijn moeder om bijna de hele weg naar Nederland te rijden vanaf Kroatië. Dat was een hele lange rit…

[quote author=”Vivianne over haar zeilvakantie” source=”” ]Mijn vader brak veel van zijn ribben en mijn moeder brak haar teen… Wat een vakantie![/quote]

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen?

Afgelopen zomer ging ik met mijn ouders en broertje een week naar Griekenland en de bedoeling was om naar Lefkas (een schiereiland in het westen van Griekenland) te gaan. Toen wij daar eenmaal aankwamen zaten we niet op Lefkas maar nog op het vaste land in een plaatsje dat ‘Penepolesos’ heet. Er was hier echt he-le-maal niks te doen. We hadden daar een auto gehuurd om nog ergens te komen, maar om bij een strandje op Lefkas te komen moest je al een uur rijden en dat waren geen leuke wegen (al waren die stranden wel óntzettend mooi – zie de foto ’s verderop). Al die wegen daar waren onverhard dus dat waren geen leuke ritjes. Ook werd de auto wel eens aangevallen door hele agressieve honden of door een kudde geiten (dat was soms wel grappig). Gelukkig zagen mijn ouders in dat dit geen succes was en zijn we naar Corfu geweest in een veel beter hotel!

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder?

De meest bijzondere reis die ik heb gemaakt was door Amerika. Ik ben daar toen drie weken met mijn ouders en broers geweest en we begonnen in New York, wat echt een overweldigende stad is! Daarna vlogen we naar San Francisco, waar ik de leukste fietstocht van mijn leven heb gehad. Vervolgens reden we met een huurauto naar Mammouth Mountain waar mijn moeder en ik een super mooie paardrijtocht door de bergen hebben gemaakt! Toen zijn wij doorgereden naar Las Vegas, waar ik in de engste attractie ooit heb gezeten op de Stratosphere Tower (waar wij ook sliepen) en waar wij een helikopter vlucht over de Grand Canyon hebben gemaakt wat héél spannend was! En tot slot reden we naar Los Angeles voor onze laatste paar dagen, en daar zijn wij naar het Universal Studios pretpark geweest, wat ook heel leuk was! Deze reis zal ik nooit meer vergeten.

Welk land staat bovenaan jouw bucketlist?

Ik zou ontzettend graag naar de Malediven willen. Ik heb echt een ding voor witte stranden en helderblauw water en waar kan je dat beter vinden dan in de Malediven? Ook is het zo dat de Malediven onder het waterniveau liggen en dit kan er voor zorgen dat als de waterspiegel in de komende jaren nog veel stijgt, dat de Malediven dan geheel onder water komt te liggen en dan is alles weg… Verschrikkelijk voor die bewoners natuurlijk! Het is dan ook mijn plan om er volgend jaar heen te gaan om heerlijk van die stranden te kunnen genieten.

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

Het meest indrukwekkende wat ik heb meegemaakt is denk ik toch wel de helikopter vlucht over de Grand Canyon. Dat landschap was zó mooi en je kon echt alles zien in de helikopter. Ook vlogen we over de Hoover Dam wat erg indrukwekkend was!

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Mijn favoriete eten op reis is de noodle soup in Thailand. Ik vind dat echt een van de lekkerste dingen ever!

Wat is jouw favoriete accommodatie?

Dat was in Thailand toen wij een jungletocht gingen doen en waar wij in de bergen bij een stam sliepen op matjes met een vliegennet boven je hoofd. Het was zeker niet de meest comfortabele accommodatie, maar wel de leukste. ’s Avonds hadden we daar nog een kampvuur met iedereen en zongen we liedjes als ‘Take me home’ van John Denver. Wel werd ik ’s nachts nog wakker gemaakt door een Thais vrouwtje of ik een ‘footmassage’ wilde… no thanks!

Jouw favoriete uitspraak?

“Travel is the only thing you buy that makes you richer”

[quote author=”Vivianne over reis in Penepolesos” source=”” ]Al die wegen daar waren onverhard dus dat waren geen leuke ritjes…[/quote]

Als student Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs kan het ook niet anders dan dat je veel van de wereld wil zien. Vivianne heeft al super mooie reizen mogen maken, heeft nog veel meer reizen op haar bucket list staan en weet inmiddels ook wat ze wel leuk vindt en wat ze niet leuk vindt. Vivianne, jij gaat nog veel van de wereld zien, dus als je nog eens een platform zoekt om je verhalen kwijt te kunnen? Je bent welkom! Vind je het leuk om Vivianne te volgen op haar reizen? Check dan haar Instagramaccount!

Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.