Menu
Interview

Interview | Iris over gestolen scooters en ongeplande reizen

Een nieuwe rubriek op travelgirls.nl! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. In dit interview lees je over de tegenvallende bestemming van Iris, haar bucketlist bestemming en gestolen scooters op Curaçao… 

Vertel! Wie ben je en waarom reis je zo graag?

Hi, ik ben Iris en ben 21 jaar oud. Ik reis graag omdat het de ultieme vrijheid met zich meebrengt en het erg leuk vind om andere culturen te leren kennen.

Waar moeten onze lezers echt naartoe volgens jou?

Tot nu toe is Barcelona een van mijn favoriete bestemmingen. Ik vind de kleurrijke bouwwerken van Gaudi prachtig en kan uren rondlopen in de stad en tussendoor genieten van de tapas en sangria. Ook vind ik het heerlijk dat je even kunt afkoelen op het strand.

Wat is jouw meest favoriete reisherinnering?

Iedere reis heeft een bijzondere herinnering. Maar afgelopen zomer op het eiland Langkawi, in het noorden van Maleisië, hebben een vriendin en ik op het strand een wensballon opgelaten met lokale mensen. Het was erg bijzonder. Nu nog hopen dat de wens uitkomt.

Wat is het ergste dat je ooit hebt meegemaakt op reis?

Ooit huurde ik een scooter in Curaçao. Waar ik vijf dagen op gereden heb, waarna hij gesloten werd. Ik vond dit verschrikkelijk en heeft me erg veel geld gekost.

[quote author=”Iris over haar gestolen scooter in Curaçao” source=”” ]Ik vond dit verschrikkelijk en heeft me erg veel geld gekost.[/quote]

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen?

Curaçao. Ik had er veel van verwacht door de verhalen die ik erover gehoord had. Het is een heel mooi land met prachtige stranden maar daar is het ook mee gezegd. Ik vond er naast de stranden weinig te beleven.

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder?

Afgelopen zomer ben ik gaan backpacken in Maleisië. Vooraf hadden we niks geboekt, dit vond ik erg spannend. We trokken van Kuala Lumpur tot de jungle. De variatie in cultuur, natuur en eten maakte het heel bijzonder.

maleisie

Backpacken in het prachtige Maleisië

Welk land staat bovenaan jouw bucketlist?

Afrika! Het lijkt me een tof land. Vooral ben ik heel benieuwd naar Kaapstad en natuurlijk de Big Five.

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

Een paar jaar geleden was ik in Thailand. Na een lange busreis kwamen we bij de longneck stam. Ik was toen nog jong en vond dit heel indrukwekkend.

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Ik vind het leuk om lokaal eten te proeven.

Wat is jouw favoriete accommodatie?

In Kuala Lumpur verbleven we de laatste nachtjes in een luxe hotel. We hadden een tof uitzicht over de stad en een rooftop pool!

Jouw favoriete uitspraak?

Don’t call it a dream, call it a plan!

[quote author=”Iris over backpacken in Maleisië” source=”” ]De variatie in cultuur, natuur en eten maakte het heel bijzonder.[/quote]

Oei, een gestolen scooter op reis is nooit leuk… Gelukkig staan er ook mooie herinneringen tegenover! Wil je meer weten van Iris? Volg haar dan op Instagram! Stuk voor stuk belevenissen die niet zouden mogen ontbreken op jouw bucket list! Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.