Menu
Azië / Verenigde Arabische Emiraten

Ferrari World in Abu Dhabi: een must-see voor Formule 1-lovers

Bij Abu Dhabi (in de Verenigde Arabische Emiraten) denkt menig Formule 1-lover aan Ferrari World. Ferrari World is een van de drie pretparken die je op Yas Island vindt. De naam zegt het natuurlijk al: Ferrari World, een pretpark dat overladen is met bijzondere Ferrari’s en de verhalen die daarbij horen. Elk jaar wordt er eind november de grote prijs van Abu Dhabi gereden met de Formule 1. Dit Yas Marina circuit vind je naast het park en hier kun je aparte rondleidingen voor boeken. Genoeg reden om Ferrari World in Abu Dhabi te bezoeken dus!

Snelste achtbaan ter wereld

Ferrari World is geopend in 2010 en sindsdien zijn er verschillende attracties bijgekomen. Maar de allerbekendste attractie is de Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld. Deze achtbaan gaat binnen vijf seconden naar een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Als je in deze achtbaan wilt moet je al je sieraden, horloge en sjaals af doen en je moet een veiligheidsbril op

Ook als je niet van loopings en kurkentrekkers houdt, kan deze achtbaan wel iets voor jou zijn. Het draait voornamelijk om de adrenaline rush wanneer hij zijn topsnelheid behaalt. Hij gaat niet over de kop, dus misselijk word je nauwelijks. Wanneer je in de rij staat te wachten, kun je kijken hoe de mensen voor jou in de achtbaan gaan. Dit zorgt voornamelijk voor verschrikte gezichten en zelfs mensen die uit de rij stappen. Maar ben je net zo’n thrill seeker als ik, dan is deze achtbaan echt een must om te doen als je in Abu Dhabi bent!

Andere attracties van Ferrari World in Abu Dhabi

Naast de snelste achtbaan ter wereld zijn er nog drie andere achtbanen die het proberen waard zijn. De Flying Aces is voor mij de op een na heftigste, leukste en spannendste achtbaan. Maar als je niet van over de kop gaan houdt, is deze achtbaan helaas niks voor jou. Verder vind je in Ferrari World ook de Fiorano GT Challenge. Deze achtbaan is te vergelijken met Joris en de Draak in de Efteling, een leuke achtbaan voor erbij.

Midden in het gebouw zie je een rood onderdeel van een achtbaan uit het gebouw komen. Dit is de Turbo Track. Wanneer je hem ziet zal je waarschijnlijk denken: ‘dit doe ik wel even’. Maar toch is hij net iets heftiger wanneer je erin zit. Je wordt namelijk afgeschoten en vervolgens ga je achteruit weer terug. Deze attractie duurt maar 20 seconden, dus als er een lange wachtrij staat is dit geen must-see.

Verder zijn er in het park verschillende wat rustigere attracties. Je kan bijvoorbeeld een rit door Italië doen en tegen een meerprijs ook karten. Wat mij vooral opviel is dat er ook ontzettend veel te doen is voor kinderen. Dus mocht je kinderen hebben, hoef je Ferrari World absoluut niet uit de weg te gaan. Er zijn voor kinderen namelijk attracties, speeltuinen en ze kunnen zelfs geschminkt worden.

Praktische informatie over Ferrari World in Abu Dhabi

Via de website van Ferrari World in Abu Dhabi betaal je voor een dagentree 295 AED, wat omgerekend ongeveer €70 is. Ik raad je aan om te boeken via de website. Hier krijg je namelijk 15% korting en dat is dus de prijs die hierboven staat. Op het vliegveld liggen ook kortingsbonnen waar je 60 AED (€14) korting kan krijgen, maar via de website is het nog steeds goedkoper.

Als je meerdere parken op Yas Island wilt bezoeken, kan je er ook voor kiezen om een ‘2 Day Any 2 Parks’ ticket te kopen. Op de website kosten deze zo’n 435 AED (ca. €102) is. Met dit ticket krijg je toegang tot twee van de drie parken: Ferrari World, Yas Water World en Warner Bros World. Over het algemeen is dit ticket dus goedkoper, want normaal gesproken kosten Ferrari World en Warner Bros al €70 per persoon per dag. Yas Water World is normaal gesproken 250 AED (€60). Er lopen wel allerlei kortingsacties: zo kan je op het vliegveld voor Yas Waterworld een kortingsbon van 50% pakken, waardoor de entree maar €30 kost.

Is het het waard?

Een kaartje voor Ferrari World in Abu Dhabi is aan de prijzige kant. Ben jij een snelheidsduivel en hou je van achtbanen, dan is dit pretpark voor jou zeker een must. Omdat er maar vier attracties zijn die je als achtbaan kan zien, moet je je hier wel op instellen. Maar ben je een enorme Formule 1 freak en Ferrari-fan, dan is Ferrari World in Abu Dhabi absoluut je tijd, geld en moeite waard.

Deze blog is geschreven door Mara Roggeveen als gastblog voor Travelgirls.nl.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.