Menu
Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi | Een bezoek aan de Sjeik Zayed-moskee

De Sjeik Zayed-moskee ligt in het emiraat Abu Dhabi en is eenvoudig te bereiken van Dubai of vanaf het vliegveld van Abu Dhabi. Een bezoek aan de moskee is dus ook goed te combineren als je een lange overstap hebt op Abu Dhabi. Eén blik op de moskee en je bent gevangen. Het witte marmer van de muren weerkaatst het zonlicht waardoor het gebouw nog witter lijkt. Prachtige gouden koepels maken het geheel af. De Sjeik Zayed-moskee is met recht één van de mooiste moskeeën die we ooit hebben gezien.

De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi

De moskee is nog helemaal niet zo oud. Het gebouw is in 2007 pas opgeleverd en sindsdien één van de grootste attracties van het Midden-Oosten. De moskee is dan ook de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste ter wereld. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten. De sjeik ligt begraven in het Mausoleum naast de moskee. Hier mogen geen foto’s gemaakt worden.

De duurste moskee ter wereld?

Naast de mooiste moskee ter wereld is het wellicht ook de duurste moskee ter wereld. De kosten van de bouw van de moskee liggen zo rond de 427 miljoen euro, maar heeft daarmee ook het grootste tapijt en de grootste kroonluchter ter wereld. Het tapijt is 5600 vierkante meter groot en moest in delen bezorgd worden. De kroonluchter heeft afmetingen van maar liefst 10 meter breed en 40 meter hoog (!). De moskee heeft 82 koepels en 4 minaretten van 107 meter hoog. Indrukwekkend!Details-Sjeik-Zayed-moske

De Sjeik Zayed-moskee bezoeken

Een bezoek aan de Sjeik Zayed-moskee vergt wat voorbereiding. De moskee is iedere dag geopend van 09.00 uur tot 22.00 uur, behalve op vrijdagochtend i.v.m. het gebed. De toegang tot de moskee is gratis. Schoenen zijn ten strengste verboden en moeten bij de ingang van de moskee in een kast bewaard worden. Vrouwen mogen het terrein niet op zonder gepaste kleding. Gepaste kleding bestaat uit een lange wijde broek of lange rok, een wat wijder shirt en een hoofddoek. Armen en benen moeten volledig bedekt zijn en er mogen geen lichaamsvormen zichtbaar zijn. Mannen mogen ook geen blote armen of benen hebben. Neem een sjaal mee als hoofddoek, dat is een prima oplossing!

Kleding-moskee-midden-oosten

Als tovenaarsleerling door de Sjeik Zayed-moskee

Mocht je toch geen gepaste kleding bij je hebben, dan kun je een abaya lenen. Houd er dan wel rekening mee dat je er bij loopt als Hermelien uit Harry Potter. Heb je daar geen problemen mee? Lekker doen! Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de toiletten, zelfs die zijn prachtig om te zien. Samen op de foto mag, maar armen om elkaar heen slaan niet. Iedere bezoeker wordt nauwlettend in de gaten gehouden, dus je hoeft het echt niet te proberen. Been there done that.

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €368 naar München. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.