Menu
Verenigde Arabische Emiraten

Dubai | Eén dag in Dubai: dit kun je doen!

Directe vluchten naar Azië zijn vaak een stuk duurder dan vluchten met een overstap. Grote kans dus dat ook jij een overstap hebt richting Azië. Een populaire overstapplaats is Dubai. En het is helemaal niet erg als deze overstap een dag duurt, want dan kun je relatief goedkoop toch een glimp opvangen van dit bijzondere emiraat!

Eén dag in Dubai

Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat Dubai groter is dan je in eerste instantie verwacht. Het openbaar vervoer is meer dan prima, maar de afstanden zijn vrij groot. Er zijn vier mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen door Dubai: met de metro, tram, bus of watertaxi. De metro is de meest snelle optie, maar komt niet op alle plekken. Het is aan te raden om vanaf het vliegveld de rode lijn te pakken richting Jebel Ali. Je komt dan langs de belangrijkste stations.

Je bent tenslotte maar een dag in Dubai, dus is het interessant om een dagkaart aan te schaffen. Met deze dagkaart kan je onbeperkt reizen in metro, watertaxi, bus en tram. De kaart kost omgerekend €5,- per persoon.

Wat kun je doen in één dag in Dubai?

Er zijn verschillende dingen die je kan zien als je één dag in Dubai bent. Probeer in ieder geval eerst even bij de luchtvaartmaatschappij te peilen of zij een vergoeding bieden voor de stopover. Huh? Een vergoeding voor een stopover? Ja! Sommige maatschappijen bieden in het kader van marketing een financiële vergoeding of vergoeding in bonnen om langer op een plek te blijven. De moeite waard om even te checken dus! Je kan ook even peilen bij een taxichauffeur wat het kost om je de hele dag rond te laten rijden. Het nadeel is wel dat het verkeer in Dubai echt een gekkenhuis kan zijn. Je bent dus niet vanzelfsprekend verzekerd van een snellere route.

Relaxen op het strand

Ben je na je eerste vlucht al toe aan een dosis zon en strand? Dan kun je natuurlijk ook een paar uurtjes op het strand gaan liggen op één van de vele witte stranden die Dubai rijk is. Ben je liever actief op het strand? Ga dan naar Kite Beach, dan kun je meteen die bilspieren trainen. Heb je liever uitzicht op het duurste hotel ter wereld? Dan ben bij Sunset Beach aan het goede adres.

Ontdek het oude Dubai

Dubai is tegenwoordig een hypermoderne stad, maar er zijn nog genoeg verwijzingen te vinden naar het verleden. Pak een abra (traditionele boot) over de rivier naar de wijk Deira. Bezoek daar de Arabische markten Gold Souk of de Spice Souk. Een andere aanrader is de wijk Al Bastikiya, tegenwoordig een openluchtmuseum waar je kunt zien hoe Dubai er vroeger uit zag. Het is verstandig om dit gedeelte aan het einde van de dag te doen, omdat deze gedeelten relatief dicht bij het vliegveld liggen.

Het uitzicht bewonderen vanaf de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is het grootste gebouw ter wereld. En hoe! Het uitzicht is echt spectaculair, zeker tijdens zonsondergang en zonsopkomst. Het is aan te raden om van tevoren te reserven en daarbij te kiezen voor voorrang, zodat je niet heel lang hoeft te wachten bij het naar boven gaan én bij het naar beneden gaan. Deze tickets zijn wel dubbel in prijs, maar de moeite waard als je niet zoveel tijd hebt. Combineer je bezoek aan de Burj Khalifa meteen met een rondje shoppen in de Dubai Mall. Vergeet ook geen kijkje te nemen bij het grootste aquarium ter wereld. En als je er toch bent: vergeet de indrukwekkende fonteinshow rond het avonduur niet…

Laat je rond rijden in Dubai

Naast het feit dat je een taxichauffeur kan vragen om jou rond te laten rijden in deze hypermoderne stad kun je er ook voor kiezen om de Big Bus Tour te nemen. Tijdens de Big Bus Tour zie je heel veel in heel korte tijd. Je kan overal in- en uitstappen, waardoor je redelijk vrij bent in wat je wil zien van Dubai.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om in één dag in Dubai te doen. Sterker nog, de meeste dingen doe je in een paar uur, dus kun je er meerdere combineren voordat je verder vliegt naar je eindbestemming!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.