Menu
Budget / Verenigde Arabische Emiraten

Wat kost een reis naar Dubai?

Het woord reis is natuurlijk heel breed. Een reis kan uit meerdere dagen, weken, maanden of zelfs jaren bestaan. Hoe lang een reis ook duurt, het gaat uiteindelijk om de totale kosten. Wij waren vijf dagen in Dubai en geven antwoord op de vraag: ‘wat kost een reis naar Dubai?’

Vliegtickets naar Dubai

Vliegtickets naar Dubai zijn eigenlijk helemaal niet zo duur als je in eerste instantie zou verwachten. Vluchten naar Dubai worden uitgevoerd door verschillende maatschappijen en de prijs per vliegticket verschilt natuurlijk per maatschappij. Zo kost een vliegticket bij een prijsvechter soms maar tussen de €200,- en €300,-, terwijl je bij een andere maatschappij iets meer betaalt (en vaak ook iets meer krijgt). Gemiddeld kost een ticket naar Dubai zo’n €400,- Het kan voordelig uitpakken om een pakketreis te boeken, dat kan je honderden euro’s besparen, bijvoorbeeld als je een goede aanbieding hebt.

Accommodaties in Dubai

Dubai kent een enorm aantal hotels in verschillende prijsklassen. Zo kun je goedkoop slapen in één van de grote hotelketens, maar ook in het duurste hotel ter wereld! Het goedkoopste hotel dat wij konden vinden was rond de €50,- per nacht per kamer. Niet extreem goedkoop, maar voor westerse begrippen prima. Het hotel waar wij sliepen was rond de €120,- per kamer per nacht. Daar had je dan een enorme comfort room met aparte zithoek en inclusief uitgebreid ontbijt voor. De gemiddelde prijs voor een 3- of 4-sterren hotel ligt zo rond de €100,- per kamer per nacht.

Eten en drinken in Dubai

Er zijn meer dan 6.000 restaurants te vinden in Dubai, dus ook hier geldt weer dat de prijzen enorm uiteen lopen. Over het algemeen liggen de prijzen voor eten en drinken iets lager dan in Nederland. Zo betaalden wij voor een voor-, hoofd- en nagerecht inclusief drinken in een lokaal restaurant iets van €20,-. Ook de lunch hoeft niet duur te zijn, voor zo’n €5,- heb je een goede maaltijd. Een wijk waar je goed(koop) kunt eten is Al Satwa. Dit ligt iets buiten het centrum waardoor je weinig toeristen tegenkomt en veel lokale restaurants vindt.

Bezienswaardigheden in Dubai

De bezienswaardigheden zijn niet goedkoop. Zo betaal je voor de toegang tot de Burj Khalifa bijna €30,- en als je kiest voor fast track tickets is het zelfs bijna €75,-. De Dubai Fountains zijn daarentegen wel weer gratis te bezichtigen. Wil je een kijkje nemen in het duurste hotel ter wereld? Dan kun je daar alleen terecht als je een maaltijd reserveert in één van de restaurants. De goedkoopste optie is het nemen van een high tea en dat kost je zo’n €100,- per persoon… De privétour die wij deden door de woestijn was duur, maar we hadden wel een privéchauffeur die ook les gaf en de gaafste plekjes van Dubai wist te vinden. De tour kostte ons iets meer dan €200,-, maar leverde wel deze mooie foto op:

wat kost een reis naar dubai

Vervoer in Dubai

De twee meest voorkomende manieren om je te verplaatsen in Dubai is met het openbaar vervoer of met de taxi. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Een auto huren in Dubai is niet duur, maar houd er rekening mee dat het verkeer eigenlijk altijd vast staat en dat de knooppunten niet altijd even overzichtelijk zijn. Wij hebben een auto gehuurd om naar Abu Dhabi te rijden en dat kostte ons zo’n €70,- voor 24 uur. Je kunt ook met een taxi heen en weer naar Abu Dhabi, maar dat had ons €130,- gekost. Brandstof is in Dubai niet duur, voor €25- hadden we een volle tank.

Het openbaar vervoer in Dubai is zeer goed geregeld en goedkoop. Een ritje met de metro kost tussen de €0,70 en de €2,- met de goedkoopste kaart (de zilveren Nol-kaart). Een ritje met de gouden kaart is twee keer zo duur. Een veel gebruikte manier om door Dubai te reizen is met de taxi. Een taxi heeft een starttarief van ongeveer €1,25 en daarna €0,40 per kilometer. De ritjes die wij deden waren maximaal €5,- en brachten ons van het hotel naar de Dubai Mall (zo’n 10 kilometer).

De totale kosten in Dubai

Vijf dagen in Dubai kostte ons bijna €1400,-. Dat is een heleboel geld voor zo’n korte tijd in Dubai, maar we hebben dan ook nergens opgelet. We reisden Gold Class met het openbaar vervoer (eersteklas), deden een exclusieve privétour door de woestijn en kochten overal de fast track tickets zodat we niet hoefden te wachten. Wij hebben dus op geen enkel punt bespaard zodat we zoveel mogelijk konden genieten van onze reis door Dubai. We betaalden €880,- voor de vliegtickets en het hotel, €75,- voor de Burj Khalifa, €70,- voor het huren van een auto, €20,- voor benzine, €120,- voor middag- en avondeten en €200,- voor de privétour en iets van €25,- voor het openbaar vervoer en de taxi. Het is natuurlijk wel mogelijk om met minder geld naar Dubai te gaan.

De hoge kosten zitten vooral in de vliegtickets, het hotel en de privétour. Je kunt goedkoop vliegtickets vinden als je goed zoekt en hotels kun je ook een stuk goedkoper vinden. Een privétour is sowieso duur en moet je voor jezelf goed afwegen of je dat er voor over hebt. Vijf dagen Dubai voor €750,- is prima haalbaar. Nog steeds niet goedkoop, maar al met al viel het ons mee. Kortom; reken een bedrag van zo’n €75,- per dag per persoon voor eten en drinken en bezienswaardigheden, dan kun je normaal eten en drinken, reizen en leuke dingen doen

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.