Menu
Veiligheid / Women only

Veilige bestemmingen voor vrouwen

Gelukkig leven we in een westerse maatschappij waar vrouwen net zo behandeld en gewaardeerd worden als mannen. Wij zijn geëmancipeerd, maar dat betekent niet dat het overal ter wereld zo is. Zeker als je van plan bent om binnenkort voor het eerst alleen op reis te gaan is het handig om dit artikel te lezen.

Veilige bestemmingen voor vrouwen

Natuurlijk moet je op iedere bestemming op je hoede zijn. Ook in een grote stad in Nederland kun je immers de verkeerde persoon treffen. Als je voor het eerst als jonge vrouw op reis gaat, kan het geen kwaad om een bestemming te kiezen die qua veiligheid net even wat fijner voelt. Zo is Iran bijvoorbeeld niet echt een goed idee als je nog nooit eerder alleen op pad bent geweest. Je hebt al genoeg om mee te dealen, dus kies een bestemming waar je weinig last van onveilige situaties zal hebben!

Het land van de glimlach: Thailand

Thailand behoort absoluut tot de top van veilige bestemmingen voor vrouwen. Thailand is een zeer vriendelijk land en mensen zijn bereid om je overal en nergens te willen helpen, soms zelfs tot op het irritante af. Sowieso is heel zuid-oost Azië prima voor een vrouw alleen. In Thailand hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld. Je kan ’s avonds prima alleen over straat, ook in Bangkok. Steden als Chiang Mai voelen zelfs dorpser aan dan je eigenlijk zou denken.

veilige-bestemmingen-thailand

Thailand is een fijne bestemming om voor een vrouw alleen

Road trippen door Europa

Het is helemaal geen gek idee om je eerste reis alleen in Europa te blijven. De cultuur is bekend en het blijkt dat veel Europeanen nog maar de helft van het werelddeel hebben bezocht. Dus waarom geen road trip door Europa? Je begint lekker vanuit huis en je kiest zelf de rest van je bestemming. Het kan een fijn gevoel geven om je eigen auto bij je te hebben. Of boek een ticket naar de Canarische Eilanden en ga daar eiland hoppen!

veilige-bestemmingen-tenerife-2

Beklim El Teide op het Canarische Eiland Tenerife

Kangoeroes spotten in Australië

Australië is niet goedkoop, maar leent zich wel perfect voor een veilige bestemming voor vrouwen. Australieë is een populair land onder jonge vrouwen die er graag een paar maanden tussenuit gaan. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je lang alleen zal zijn. Behalve enge schorpioenen of slangen is het een relatief veilig land om doorheen te reizen. Mensen zijn ongelofelijk gastvrij en willen je helpen waar mogelijk.

veilige-bestemmingen-australie

Australië is populair onder jonge vrouwen die een langere periode gaan backpacken

Urban jungle New York

New York is misschien wel de meest vrouwvriendelijke stad van Amerika. De laatste tientallen jaren is de veiligheid in New York sterk verbeterd, onder andere door zichtbare politie op straat. New York is zo’n typische stad waar 99% van de mensen zich meteen thuis voelt. Ook ’s nachts over straat in New York is geen enkel probleem. Het is wel belangrijk om in het centrum te blijven. Straten en stations in andere wijken van New York kunnen wel wat onveiliger voelen. Ga bijvoorbeeld kerstshoppen in New York!

veilige-bestemmingen-new-york

New York, New York

Surfen aan de westkust van Amerika

De westkust van Amerika is een prima plek om als vrouw alleen te verblijven. De wegen zijn goed begaanbaar, de hotels zijn prima beveiligd en de mensen zijn hartstikke vriendelijk. En daarnaast is de natuur echt adembenemend. Wil je gaan wandelen in de natuur? Check dan van tevoren even hoe actief de dieren zijn, in sommige gevallen is het handiger om met meerdere mensen te gaan wandelen. Amerikanen vinden het vaak juist ontzettend leuk als je een wandeling met ze doet.

veilige-bestemmingen-amerika

Zelfs de steden aan de westkust van Amerika zijn veilig genoeg

Wijn proeven in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika wordt vaak in één adem genoemd met onveilig. Ergens klopt dat wel een beetje, want er zijn landen die op dit moment als onveilig worden genoemd. Dat is onder andere het geval in Venezuela, maar daar wil je als man ook niet komen op dit moment. Veilige landen in Zuid-Amerika zijn onder andere Argentinië, Chili en Uruguay. En laten deze landen nou nét ook hele goede wijnen verbouwen! Uruguay is trouwens een van de landen waar de criminaliteit erg laag is.

veilige-bestemmingen-argentinie

Behalve wijn proeven kun je ook prima genieten van de natuur in Argentinië

Wat vind jij veilige bestemmingen voor vrouwen?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.