Menu
Algemeen / Review

Review | Practicups hoe fijn zijn ze echt?

Ons redactielid Lara is helemaal fan van menstruatiecups. Omdat zij de groene goeroe van ons groepje is, beantwoord ze uit voorliefde voor een duurzamere wereld alle vragen over de populaire menstruatiecups van Practicups!

Dit maakt Practicups zo fijn

Practicups zijn een geurvrij, lekvrij en vegan alternatief voor een tampon of maandverband. Ze zijn dag en nacht te gebruiken en na aanschaf voordelig voor je portemonnee. De aanschafprijs is €27,25 en daar kan je gemiddeld 10 jaar mee doen. Practicups zorgen ervoor dat je duurzamer leeft, iets wat wij van Travelgirls erg belangrijk vinden! Gemiddeld ben je namelijk verantwoordelijk aan 3 kilogram menstruatie afval per jaar.

Naast dit voordeel voor de natuur, merk je niet dat je er een in hebt. Ook hoef je jezelf nooit meer zorgen te maken of je nog voldoende tampons in huis hebt als je menstruatie bijna begint. Bekijk de video over de vier voordelen van de Practicups als je nog niet helemaal overtuigd bent.

Practicups

Alle vragen en antwoorden over Practicups op een rij

 • Hoe werkt dat dan, als je de cup moet omspoelen op een openbare WC bijvoorbeeld?
  Je kunt de cup in principe 12 uur in houden. Omdat je iets in en uit je vagina haalt, is het belangrijk dat je voordat je dit doet goed je handen kan wassen. Om deze reden is het verstandig om het verschonen van de cup op een schoon toilet met wasbak en zeep te doen.
 • Ben je niet bang dat hij vacuüm zuigt?
  De cup moet juist vacuüm zuigen anders kan deze gaan lekken. Dit klinkt pijnlijk, maar dat is het niet.
 • ‘Vis’ je de cup er hetzelfde uit als de Nuvaring?
  Ongeveer wel ja. De Nuvaring zit iets dieper in je schede. Op de website van Practicups leggen ze precies uit hoe het werkt.
 • Kunnen Practicups gebruikt worden in combinatie met de Nuvaring?
  Dit kan zeker! Breng eerst de Nuvaring in en daarna de cup. Let er wel even op, dat je de Nuvaring niet eruit komt, als je de cup eruit haalt.
 • Kan ik de cup gebruiken in combinatie met een spiraaltje?
  Ja dat kan. Maarrrrrrr, sommige vrouwen hebben net iets minder ruimte in hun baarmoeder en moeten hun spiraaltje iets korter laten knippen, omdat ze er anders last van hebben.
 • Kan ik plassen en poepen met een menstruatiecup in?
  Plassen kan zeker. Het kan per persoon verschillen of je het misschien prettig vindt om hem er tijdens het poepen even uit te halen, omdat je hem er anders misschien uit drukt.
 • Kan ik Practicups dragen tijdens het zwemmen?
  Ja dit kan. Het kan zijn dat er een beetje water in de cup loopt, hierdoor kan hij sneller vol zijn dan 12 uur. Gooi hem gedurende je zwem dag een keer extra leeg, want je wil geen natuur- of chloor water in je vagina. Een groot voordeel is dat de cup geen touwtje heeft dat langs je bikini broekje piept!
 • Zijn Practicups fijn tijdens het duiken?
  Nee, tijdens het duiken is de cup niet perse prettig. Hij loopt dan redelijk snel vol met water. Meestal zijn er op de duikboten geen prettige WC`s met schoon water om hem eventueel om te spoelen.
 • Past hij bij iedereen?
  Als je een menstruatie cup van Practicups bestelt, krijg je automatisch twee maten thuis gestuurd. Small 25ml of Large 30ml. Verrassend genoeg blijkt er tot nu toe bij iedereen in onze omgeving altijd een van de twee te passen!
 • Zou je gaan backpacken met een menstruatiecup?
  Voordat je hem in kunt brengen aan het begin van je menstruatie moet je hem 10 minuten in een pannetje water koken. Als je een plek hebt met een keuken waar je dit ontspannen kan doen, dan wel. Pas echt op met hygiëne! Wij vinden menstruatiecups niet écht geschikt om te backpacken.
 • Zijn Practicups fijn op vakantie?
  Ja, mits je de cup bij het eerste gebruik goed uit kunt koken en iedere ochtend en avond op een schoon toilet of douche kunt afspoelen. Ze zijn veel fijner dan alle rare buitenlandse, vaak pluizige tampons.
 • Kun je ze in de nacht in houden?
  Ja! Hoeveel je ook draait en woelt, je kan er op vertrouwen dat je niet door zal lekken.
 • Wat zijn de nadelen van ‘dat ding’?
  Volgens ons zijn er maar twee nadelen, vooral in het begin.
  1. Je moet jezelf in het begin echt de tijd geven om er aan te wennen. Probeer de cup de eerste keer thuis, zodat je er écht vertrouwen in krijgt.
  2. De aanschaf prijs is redelijk hoog voor iets wat je nieuw gaat proberen.

Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze dan gerust onder aan deze blog en dan geven wij graag antwoord! Als je overtuigd bent en je wilt hem bestellen, dan kan dat via deze link. Hopelijk hebben wij jou overtuigd en maken wij jouw leven een beetje groener!

2 Comments

 • kippenhokje1@gmail.com'
  Joy
  december 16, 2019 at 4:31 pm

  Geprobeerd, meerdere keren en voor mij werkt het echt niet. Bovendien kun je op AliExpress ze voor minder dan een euro kopen

  Reply
  • Lara
   januari 22, 2020 at 2:15 pm

   Heb je ze zelf geprobeerd van AliExpress of van een merk zoals Practicups? Waarschijnlijk is er een groot kwaliteitsverschil tussen deze twee. Het lijkt ons ook spannend van welk soort materiaal ze gemaakt zijn als ze van “Ali” af komen…

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.