Menu
Algemeen / Tips

Tips | Reisverslaafd? Zó makkelijk is een weekendje weg

Je kent het wel: je moet er dringend even uit. Je laatste reis is misschien nog niet eens zo heel lang geleden, maar dat gevoel, die aandrang, die behoefte naar een andere omgeving is er toch. Gewoon even iets vernieuwends, vrijheid, letterlijk de grenzen opzoeken: dat gevoel kan je toch niet negeren? Jammer genoeg komen er meer factoren bij kijken dan je tas pakken en gaan. Geld, planning en tijd zijn nog altijd de grootste obstakels. Maar wist je dat je er eigenlijk op een vrij simpele manier goedkoop, kort, maar toch even intensief tussenuit kan? Dag tijd- en geldgebrek; ga gewoon een weekendje weg!

Organisaties voor een weekendje weg

Afhankelijk van jouw reisplan zijn er online veel organisaties te vinden met een uitgebreid reisaanbod voor een (lang) weekendje weg.

Organisaties als Peter Langhout, Slangen Reizen en Bolderman bieden een reisaanbod naar verschillende bestemmingen, variërend van 1 dag tot 5 dagen voor een zeer betaalbaar bedrag!

Een ritje in een van de grootste reuzenraderen ter wereld? Binnen 12 uur kan je met een touringcar voor de London Eye staan. Dagje beenspieren trainen? Boek een bustour naar Keulen en beklim de Dom!

Ook bestaan er leuke combinatiereizen naar bijvoorbeeld Parijs. Beginnend met een dagje wandelen over Boulevard St. Germain en ijs eten onder de Eiffeltoren, gevolgd door een dagje magie en adrenaline in Disneyland Parijs.

NS International

Naast deze georganiseerde groepsreizen zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden om er kort, maar betaalbaar solo op uit te trekken. Zo zijn treintickets van NS international een handig middel om van A naar B te komen, en met de reisplanner heb je een overzicht van de data en ticketprijzen. Alle ingrediënten voor je reis! Groot voordeel van de trein: als je er toch maar voor een paar dagen op uit trekt, wil je natuurlijk zolang mogelijk kunnen doorbrengen op jouw plek van bestemming. Met de trein reis je snel en comfortabel!

FlixBus

Een persoonlijk favorietje: de FlixBus. Deze bus rijdt door verschillende landen binnen Europa en biedt tegen een laag tarief een optie om jou te vervoeren. Het voordeel van de FlixBus: er is internet in de bus, extra beenruimte, en de mogelijk tot het meenemen van een koffer tot 20 kg, die je kan stallen in een ruimte onder de bus. Een ideaal vervoersmiddel voor een kort tripje binnen Nederland of binnen Europa. Er rijden vaak meerdere bussen per dag, er is dus ruime keuze in plaats en tijd.

Vliegen binnen Europa

Tegenwoordig kan je ook heel goedkoop vliegen binnen Europa. Maatschappijen als Ryan Air, Vueling en Wizzair maken met hun low cost strategie dat ene retourtje toch wel erg aantrekkelijk. En waarom niet even een weekendje weg met het vliegtuig? Het is een kwestie van gegevens erbij, creditcard bij de hand en geregeld.

Ook een accommodatie is met twee tikken op de muis geregeld. Mijn persoonlijke favoriet is Booking.com. Met de uitgebreide optie aan filters, brede assortiment aan accommodaties en hun ‘Deal van de dag’, is het nog nooit voorgekomen dat ik geen geschikte accommodatie kon vinden die paste bij mijn budget en verwachtingen.

Voordeel van een weekendje weg

Voordeel van deze korte, maar intensieve tripjes is de boost die je er aan over houdt. Elk reizigershart moet zo nu en dan beloond worden en de adrenaline die de wanderlust van elke reiziger aanwakkert moet gevoed worden. Reizen is een verslaving, en een verslaving geeft druk. Wij zijn blij met deze betaalbare opties voor een weekendje weg en hebben hier ook al meermaals ons voordeel mee gedaan.

De eerstvolgende keer dat je tegen tijdsdruk of geld aanloopt bij het boeken van je vakantie: onderzoek je mogelijkheden. Laat je zeker niet vertellen dat het niet mogelijk is. Een reis niet beleefd is een leven niet geleefd 😉

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.