Menu
Algemeen / Europa / Nederland / Tips

4 redenen waarom je naar Alpaca Farm Vorstenbosch moet gaan!

Een paar dagen nadat de Alpaca’s geschoren waren bracht Travelgirl Lara een bezoek aan Alpaca Farm Vorstenbosch. Met iets minder haar maar nog steeds MEGA schattig kreeg Lara een meet en greet met de alpaca’s. Lees in haar blog waarom je op je volgende date/meidenmiddag of whatever een bezoek moet brengen aan deze boerderij.

1. Deze dieren zijn te schattig!

Dat Alpaca’s de meest toffe dieren van deze tijd zijn hoeven wij jou waarschijnlijk niet uit te leggen. Ondanks dat de alpaca’s net geschoren waren, waren ze te schattig voor woorden! Bij Alpaca Farm Vorstenbosch kun je tijdens een Alpaca meet en greet voelen hoe zacht ze zijn. Hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar de lichaamstaal van de Alpaca want over het algemeen vinden ze het zelf niet fijn om aangeraakt te worden. Zo jammer want het liefst gooi je jezelf met je hele lijf tegen ze aan zo fluffy zien ze er uit!

2. Dieren liefde

Je kunt het bij dieren vaak zien of ze een goed leven hebben. De Alpaca’s van Alpaca Farm Vorstenbosch hebben volgens ons een super leven. Ze huppelen (letterlijk!) vrolijk door de wei. Hun vacht ziet er mooi en gezond uit, ze hebben veel ruimte om te lopen en een stal om eventueel droog te staan. Tijdens de rondleiding op de farm door de eigenaar was zijn liefde voor de dieren duidelijk merkbaar. Hij kent zijn Alpaca’s allemaal bij naam en kent hun persoonlijkheden.

3. Wist je dat…

Als je een Alpaca Meet en greet gaat doen dan vertelt de boer(in) je allemaal toffe informatie over de Alpaca’s en over Alpaca Farm Vorstenbosch. Dit zijn volgens ons de interessantste.

  • Het geluid dat Alpaca’s maken heet hummen.
  • Alpaca’s zijn ongeveer 11.5 maand zwanger. Je leest het goed, ongeveer… Een Alpaca kan twee maanden eerder of later bevallen. Een Alpaca wordt eigenlijk altijd geboren met mooi weer. Het moment bepaalt ze zelf afhankelijk van het weer. Ze hebben namelijk een te korte tong om hun jong droog te kunnen likken.
  • Een Alpaca is door gefokt op de Zuid Amerikaanse Vicuña . Ze zijn gefokt om hun vacht en kunnen om deze reden niet leven zonder mensen. Ze verharen namelijk niet op een natuurlijk manier, zonder mensen zouden het letterlijk wandelende bolletjes wol worden. (het is te zielig voor woorden maar hoe schattig zou dat er uit zien!!)
  • De wol van een Alpaca heeft holle vezels. Dit zorgt er voor dat het een temperatuur regulerend effect heeft. Om deze reden is Alpaca wol een erg gewild product. Een dekbed van Alpaca wol zal altijd de gewenste temperatuur geven of het nou warm of koud weer is en deze past zich aan jouw lichaamstemperatuur aan.
Alpaca farm Vorstenbosch

4. Een fijne horeca gelegenheid

Bij Alpaca Farm Vorstenbosch hoef je niet perse een meet en greet of wandeling te boeken om te kunnen genieten van de alpaca’s. Op de boerderij is een fijn terras aanwezig waar je op gezellige tuinbanken kunt genieten van de huppelende alpaca’s in de wij. Ze hebben ook een café binnen. Ze zijn op dit moment aan het uitbreiden, binnenkort kunnen kleine kinderen knuffelen met konijnen in een groot konijnenhok.

Waarschijnlijk was je al overtuigt over het feit dat Alpaca’s een van de leukste dieren om de planeet zijn… maar hopelijk hebben we je met deze blog warm gemaakt om ze in het echt te gaan ontmoeten. Ben je op zoek naar andere leuke uitstapjes in Nederland dan kun je hier lekker verder lezen.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.