Menu
Europa / Malta

De 6 gaafste foto hotspots van Malta!

Malta is een geweldige zon bestemming “That has it al!” Van heerlijke stranden tot prachtige kerken. Maar bovenal puilt Malta uit van de foto hotspots. Wil jij je Instagram account een boost geven? Dan zit je op Malta goed! In deze blog deelt Travelgirl Lara haar favoriete plekjes.

Op de boot naar de Blue Lagoon

De naam “Blue Lagoon” spreekt al bijna voor zich, het is een echte foto hotspot! Vanaf de haven op het eiland Gozo boek je een privé bootje richting de Blue Lagoon bij het eiland Comino. Een andere (commerciëlere) optie is op een soort party boot met een geweldige glijbaan. Hier vind je een oogverblindend blauw water en vanaf de boot schiet je hier zonder al te veel moeite de perfecte Instagram Pica! Deze plek is perfect om te snorkelen of duiken en mag niet aan je bezoek op Malta ontbreken.

Gozo bereik je vanaf Malta met de veerboot. Deze vertrekt ieder uur. Je betaalt pas op de terugweg voor je kaartje. Actuele prijzen en vertrektijden vind je hier.

Van Valletta naar Three Cities

Vanuit Valetta pak je voor €2,- enkele reis per persoon, de gondola naar de Three Cities. Zowel tijdens de overtocht als in de Three Cities maak je de beste foto’s. De oude stenen zijn gebouwd van globigerinenkalksteen en koraalkalksteen, deze steensoort wordt al meer dan 5000 jaar als bouwmateriaal op Malta gebruikt. Wat we willen zeggen is; de stenen zien er bruin/crème van kleur uit, dan kun je hier rekening mee houden met je kleding keuze ;). Hier kan je lekker rond dwalen door de prachtige oude straten.

Calypso Beach

Er zijn veel fijne stranden te vinden op Malta. Een van onze favoriete vind je op Gozo. Combineer je dag strand met een bezoek aan de Calypso Cave en een fotoshoot op het hoger gelegen uitzicht punt.

Mdina,
The silent city

Letterlijk iedere straathoek in Mdina is een gave foto hotspot van Malta! Niet voor niets is deze stad het decor geweest van vele films en series waaronder de aflevering van Kings landing uit Game of Thrones.

Qbajjar Salt Pans

Aan de Noord kust van Gozo vind je ruim 350 jaar oude zout pannen. Deze 3 kilometer lange vlaktes zijn prachtig om te bezoeken. Hier koop je bij een super vriendelijk oud mannetje, die hier al zijn hele leven werkt en woont, een zakje zout. De perfecte souvenir voor thuis!

Upper Barakka gardens

Het uitzicht, de kleuren en de mogelijkheden om creatief een gave foto te schieten zijn op deze plek eindeloos. Je vind de Upper Barakka gardens in Valletta.

Deze blogs over Malta wil je niet missen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.