Menu
Europa / Zwitserland

Zwitserland | Riederalp: een parel voor winterliefhebbers

 Welkom in Riederalp in Zwitserland. Echt een verborgen pareltje.

Na zo’n 9 uur rijden kom je in een totaal andere wereld terecht!

# SPROOKJE

Voordat je op je bestemming aankomt, zet je je auto in het dal neer. Deze zie je pas weer terug als je naar huis gaat. Je stapt in een gondel en gaat in zo’n 15 minuutjes 2000 meter de hoogte in.

Als je de gondel uitstapt, de frisse lucht inademt en in het perfecte sprookjesdorp terecht bent gekomen, weet je dat je in Riederalp bent.

Riederalp is onderdeel van het Jungfrau gebied, dat weer 3 andere skigebieden aan elkaar verbindt.

# AUTOVRIJ

Het is dus een autovrij dorpje in de Zwitserse alpen, achter de grootste gletsjer van de Alpen, de Altechgletsjer. Het eerste dorp van Zwitserland dat terechtkwam op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En terecht, want het is schitterend!

# WAT TE DOEN IN RIEDERALP

Riederalp is zeker niet alleen gemaakt voor ski- en snowboardfanaten. Omdat alles zo mooi is daar kan je heerlijk wandelen en zelfs in de zomer is er genoeg te doen!

Overal ligt sneeuw, wat het echt een sprookje maakt. Ook kijk je met helder weer op het dal en op de andere bergen. Het uitzicht alleen al maakt het het waard om er een keer heen te gaan.

Voor de skifanaten heb je ook genoeg pistes. Je hebt veel verschillende moeilijkheidsgraden en je hebt funparken, met snelheidsmeters etc. En zelfs als je skiën niets vindt is er een piste speciaal gemaakt om te sleeën! Hoe leuk is dat!

# VOORZIENINGEN OP EEN BERG

Verder heb je genoeg voorzieningen om het zeker een week uit te houden. Je hebt er zelfs 2 supermarkten, best wat restaurants, wellness, een vers bakkertje, cafés en zelfs een schattig kerkje. Echt alles zit daarboven verstopt op die berg.

# VLOG

In mijn onderstaande vlog neem ik je kort mee op onze vakantie in Riederalp. Ik kom hier al sinds ik klein ben en neem jullie nu een keer mee op een mooie wandelroute.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.