Menu
Europa / Portugal

Portugal | De Azoren: Het eiland Corvo, vanuit Flores

Verkies jij natuur boven cultuur? Dan zijn de Azoren zeker jouw bestemming! Met nog geen vier uur vliegen vanaf Schiphol ben jij al op de meest groene plek van Europa. In deze blog geven we je meer informatie over het eiland Corvo. Travelgirl Eef bezocht dit eiland in september tijdens een dagtrip vanuit Flores. De ervaring is dan ook gebaseerd op deze enkele dagtrip! 

Met een ribboat naar Corvo

Vanaf Flores is het erg gemakkelijk om een dagtrip te maken naar Corvo. Zodra je landt op Flores zie je op het vliegveld reclame hangen voor een overtocht naar Corvo met een ribboat. Hoewel je er ook met de pont kunt komen, raden wij de ribboat aan. Naast de overtocht krijg je namelijk ook nog een tocht langs een deel van de Noordkust van het eiland Flores erbij. Tussen rotsen, in grotten en langs watervallen brengt de ribboat je voordat hij je afzet op Corvo.

Op Corvo staan vervolgens busjes klaar die je voor een paar euro naar de top brengen – naar de grootste “attractie” van het eiland – en weer terug naar beneden. Je hoeft hier niet voor te reserveren.

Caldeirão

Caldeirão is de grootste attractie van het eiland Corvo. Dit is een krater in het midden van het eiland. Als je met de busjes naar de top bent gereden kun je hier een paar minuten van het uitzicht genieten en weer mee terug met de busjes. Een andere optie is naar beneden afdalen en hier terug naar boven of eerst rond de kratermeren lopen. Je krijgt dan het telefoonnummer van de chauffeur en hij rijdt vervolgens weer met het busje naar boven om je op te halen.
Tip! Iets om rekening mee te houden is dat je waarschijnlijk geen bereik hebt bovenaan Caldeirão, maar als je een paar honderd meter naar beneden loopt (over de weg, niet de krater in) komt je bereik terug en kun je bellen.

Verder op Corvo

Wanneer je weer beneden bent bij de haven waar je bent aangekomen, kun je wat drinken, eten en/of een ijsje eten in het restaurant waar je wordt afgezet. Ook kom je langs schattige molens en mocht je nog veel tijd overhebben kun je gaan zwemmen aan een zandstrand. Echter, als je eerder besloot om af te dalen in de krater heb je niet voldoende tijd om te zwemmen voordat je weer terug gaat naar Flores.

Om verder rekening mee te houden…

Drie seizoenen in een dag, het is echt waar! Soms zelfs in een uur. Maar de temperatuur is altijd aangenaam. Dus na een fikse regenbui kun je 10 minuten later weer in de brandende zon wandelen. Dikke kleding mee hoeft dus niet, maar zorg wel voor een regenjas. In verband met de temperatuur het liefst een ademende.

Het eiland Corvo is niet groot, maar te groot om te wandelen als je een dagtrip hebt geboekt. Je kunt dan gebruikmaken van de busjes die klaarstaan als je aankomt. Als we het ons goed herinneren is er zelfs geen mogelijkheid tot het huren van een auto.

Had jij weleens gehoord van deze bestemmingen van de Azoren? Wat ons betreft mag het zeker op de bucketlist erbij! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.