Menu
Avontuur

Zwitserland | Kamperen in Zwitserland met Geardropper

Gek op avontuur in het buitenland, maar geen zin om je kampeerspullen mee te slepen in het vliegtuig? Boek dan je uitrusting bij Geardropper, vlieg naar je bestemming en haal daar je kampeerspullen op! We mochten het concept uitproberen en… zijn razend enthousiast!

Hoe werkt Geardropper?

Het principe is ontzettend eenvoudig. Je gaat naar de website van Geardropper, kiest je bestemming, data en kampeerspullen en je bent klaar om te gaan! Je moet alleen nog een vlucht boeken en een huurauto, maar je bent vrij om te kiezen waar en wanneer je dat wil doen. Het is zelfs mogelijk om je kampeerspullen op te halen in Noord-Brabant, waardoor je ook met een eigen auto op reis kunt. Heel fijn voor mensen die zelf geen kampeerspullen hebben. Hoe bepaal je wat je nodig hebt met kamperen?

Stel je eigen pakket samen

Bij Geardropper kun je verschillende basispakketten kiezen, zodat het altijd bij je persoonlijke wensen past. The Nomad, Free Birds en Walhalla zijn de bijpassende namen van de basispakketten. The Nomad is het minst uitgebreide pakket en perfect voor road trips. Free Birds is iets uitgebreider en Walhalla is het meest luxe basispakket. Elk pakket bestaat in ieder geval uit een tent met pomp, een lamp, een tentzeil, haringen, hamer, luchtbed, waslijn met knijpers, hoeslaken en stoel en kan worden uitgebreid met grotere pakketten. Er staat bij elk pakket vermeld wat de kosten zijn per dag, super handig!

Na het kiezen van het basispakket kun je deze aanvullen met persoonlijke spullen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt dan denken aan een stekkerdoos, kookset en serviesset, maar bijvoorbeeld ook de luxe van een tarp of een elektrische koelbox. Bij elk product staat de prijs per dag vermeld, dus je als je op je winkelmand klikt kun je in één oogopslag zien hoe duur jouw kampeertrip zal zijn!

Met een paar klikken heb je je kampeerpakket samengesteld! Dit zijn de kosten voor een week kamperen.

De reis kan beginnen!

Je hebt je keuze gemaakt? Dan kan de voorpret beginnen! Tijd om een vliegticket te boeken en een auto te huren, zodat je de route kunt gaan uitstippelen. Als je vanuit Nederland vertrekt heb je iets minder voor te bereiden, maar de voorpret is natuurlijk net zo leuk! Je krijgt van tevoren het adres door waar je de spullen kan ophalen – of dat nu in Nederland is of in het buitenland – en dan kan je grote kampeertrip beginnen! Op reis met Geardropper maakt kamperen voor iedereen toegankelijk!

En dan de grote test…

Jullie zijn natuurlijk razend benieuwd hoe we de producten heb ervaren! Hoe is de kwaliteit van de producten en misschien nog wel belangrijker: het gebruiksgemak?

Dag 1 – van Rotterdam naar Krattigen

Wij vertrokken vanuit Rotterdam (via Brabant) naar Zwitserland. Zo rond het avondeten reden we in de buurt van de Thunersee en besloten we dat het tijd was voor de eerste test. Ergens in het gehucht Krattigen streken we neer op de eerste camping. Het was even zoeken naar alle producten, maar binnen twintig (!) minuten zaten we helemaal gesetteld met een koud biertje voor onze tent. Wauw. Het meest verrassende was het gemak waarmee de tent opgezet werd. Nou ja, opgeblazen. Het is namelijk een opblaastent en wát een gemak geeft dat! Een paar keer flink pompen en de tent staat. Haringen in de grond, luchtbed erin, stoelen neerzetten en de tafelpoten erin draaien en uitklappen.

Dag 2 – van Krattigen via Fiesch naar Randa

Uit eerdere ervaringen blijken wij niet zo honkvast te zijn en besloten we al vroeg in de ochtend richting onze tweede bestemming te rijden: de Aletschgletsjer. Maar, zonder goed gevulde maag komen we nergens, dus we proberen de Party Grill in combinatie met de pannenset uit. We koken een heerlijk eitje – het water kookt heel snel! – en met een stevig ontbijt zijn we klaar om alles weer terug te krijgen in het oorspronkelijke formaat, anders zou het nooit in de auto passen.

Eerst de tent… Een draai aan de knop en de lucht knalt er met een flinke druk uit en ligt binnen enkele seconden plat op de grond. Je begrijpt dat dat wel wat bekijks trekt! Het is de eerste keer even zoeken hoe je de tent goed op moet vouwen, zodat deze weer in de hoes past. De andere producten zijn snel gedemonteerd – zo nodig – en passen precies in de auto. Ready to go!

We rijden naar Fiesch, om daar de grootste gletsjer van de Alpen met eigen ogen te bekijken: de Aletschgletsjer. Wat een gewéldige plek! Onze spullen liggen veilig in de auto en na een korte wandeling besluiten we naar onze volgende camping te rijden en vroeg te starten met de barbecue. Massale campings zijn niets voor ons, dus we kiezen een eenvoudige camping in Randa: Camping Attermenzen. Wat een héérlijke plek! We mogen onze eigen plek uitkiezen en letten natuurlijk op het fantástische uitzicht. Terwijl de zon langzaam achter de met sneeuw bedekte bergen verdwijnt genieten wij van een heerlijke barbecue…

Dag 3 van Randa via Zermatt naar Pont-les-Moulins

Het ontbijt is ons goed bevallen op de Party Grill, dus we koken gewoon nog wat eitjes. We gooien er twee extra eitjes in, zodat we onderweg ook nog een heerlijke lunch hebben. Dat is het fijne van altijd je kampeerspullen bij je hebben: je kan altijd twee stoelen en een tafel uit de auto te halen om ergens te picknicken! De bestemming voor vandaag? Het toeristische Zermatt. Zermatt is zo’n plek die je eens in je leven gezien moet hebben. Zermatt is volledig autovrij en dus parkeren we onze auto in een parkeergarage in Täsch. Gratis opladen, dat is fijn met een elektrische auto! Vanaf daar vertrekken regelmatig treinen naar Zermatt en wát een uitzichten onderweg, wauw…Zermatt is erg toeristisch, maar we snappen wel waarom… Deze foto zou zo op een ansichtkaart kunnen met de Matterhorn op de achtergrond!

In Zermatt zijn weinig campings te vinden, dus onze derde nacht besluiten we net over de grens in Frankrijk te doen. Een kleine eenvoudige camping in Pont-les-Moulins trekt onze aandacht. Inmiddels zijn we zo gedreven in het opzetten van de tent, dat we in maar liefst tien minuten tijd alles opgezet hebben en in no time kunnen genieten van de zonsondergang. Ook hier komt de Party Grill weer tevoorschijn en genieten we van gegrilde courgette, salade en vis. Overnachten op een camping betekent ook dat je alles moet afwassen, maar met de bijgeleverde spons (neem zelf wasmiddel mee of koop dit bij de supermarkt) is dat zo gedaan. De producten zijn zo uitgezocht dat het makkelijk schoon te krijgen is. Heel fijn!

Dag 4 – van Pont-les-Moulins naar Valkenburg

Het opzetten gaat steeds beter, maar ook het inpakken breekt records. Binnen twintig minuten zitten we opgeruimd en wel in de auto, op weg naar het noorden. Het idee? De Belgische Ardennen. De uiteindelijke bestemming? Valkenburg. Het bleek zo druk in de Belgische Ardennen vanwege de Formule 1 dat alle campings volgeboekt waren. Gelukkig blijkt er een super leuke camping op de Cauberg te zijn, dus we kamperen een nacht in Nederland. We breken hier nét geen record met het opzetten van alle kampeerspullen, maar we geven de harde grond gewoon de schuld…

Dag 5 – van Valkenburg naar Rotterdam

Verse broodjes bij het ontbijt! We bakken de laatste eitjes op, laden de auto nog even op aan de stekkerdoos – sorry camping – en dan is het tijd voor de laatste keer inpakken. Gelukkig zijn de spullen droog en schoon, dus alles kan zonder problemen worden ingeleverd. Alle spullen worden door Geardropper gecontroleerd en schoongemaakt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het inleveren van je spullen. Het enige dat van je wordt gevraagd om de spullen zo schoon mogelijk in te leveren (ontdaan van beestjes, zand en ander vuil).

Hoe zit het met de hygiëne?

Uiteraard worden de spullen van Geardropper hergebruikt. Dat betekent niet dat de hygiëne niet goed is. Daar heeft het bedrijf juist heel goed rekening mee gehouden. Je krijgt bij je luchtbed – overigens een ongelofelijk fijn bed – een hoeslaken die je niet meer terug hoeft te geven. Het is de bedoeling dat je je eigen slaapzak meeneemt, hoewel je die ook kunt kiezen bij je pakket. Je betaalt dan eenmalig een bedrag en mag deze spullen dan ook houden. Heel slim bedacht!

Op reis met Geardropper?

We kunnen er kort of lang over zijn, maar onze conclusie is denk ik wel duidelijk: wat een tof concept! Geardropper is niet bedoeld voor mensen die trektochten te voet maken, maar echt perfect voor mensen die met de auto gaan rondreizen. Je kan er dus voor kiezen om met het vliegtuig te gaan en daar je spullen op te halen of je kan je spullen ophalen in Nederland. De producten zijn van goede kwaliteit en mocht er ooit iets mis zijn met een van de producten, dan kun je die kosteloos omruilen bij de dichtstbijzijnde Decathlon. Wat een top service! De producten zijn ook zo gemaakt om snel op te zetten en af te breken, zodat je zonder moeite van de ene plek naar de andere plek kan reizen. Dus… Op reis met Geardropper? Doen!

Wat vind jij van dit concept? Zou je zelf ook op reis gaan met Geardropper? 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.