Menu
Algemeen / Avontuur

Surprise Trip | Waar ga ik nou heen?

Travelgirl Sylvana ging voor het eerst alleen op een tripje! Maar het was niet zomaar een trip, ze koos namelijk voor een surprise trip van srprs.me! Ze wist dus al die tijd niet waar ze heen zou gaan. Maar eenmaal aangekomen op Schiphol werd haar bestemming onthuld. Benieuwd waar Sylvana terecht kwam? Lees dan snel verder!

Srprs.me

‘’Dus je weet niet waar je heen gaat!?’’ De vraag die al haar vrienden stelden toen ze vertelde dat ze een surprise trip had geboekt. Dat klopt op het moment dat je jouw vakantie boekt heb je geen idee waar je naartoe gaat. Voor Sylvana was het extra spannend omdat het überhaupt de eerste keer was dat ze alleen op reis zou gaan en ze had ook nog eens geen flauw idee waar ze terecht zou komen! De reis heeft ze geboekt via srprs.me. Ze hebben acht verschillende soorten reizen waaruit je kunt kiezen; Bucketlist, Escape trip, New places, In control, Last minute, Summer Holiday, Solo Together of een Multi city trip. Sylvana koos voor de ‘’bucket list’’ omdat deze het best bij haar budget paste. Na het boeken van een reisje wordt er een account voor je aangemaakt waar de klok aftelt tot het moment dat je je bestemming kunt laten onthullen. Ook kun je een paar dagen voor vertrek de weersomstandigheden van je bestemming zien op je eigen pagina zodat je precies weet wat je moet inpakken. Verder krijg je nog een kraskaart toegestuurd met een code die je op het vliegveld kunt uitkrassen.

Dag van de waarheid

Na lang wachten was het dan eindelijk zover: de dag van de waarheid, waar ga ik heen? Ik stond al helemaal klaar met mijn kleine koffertje op Schiphol. De teller op mijn pagina telde rustig af terwijl ik met knikkende knieën al klaar stond met een muntje in mijn handen om de code open te krassen. De laatste vijf seconden gingen in, vijf, vier, drie, twee, een… ‘’Vul hier de code in’’ stond er. Ik kraste zo snel mogelijk de code uit, om hem vervolgens in te vullen. Toen ik de code had ingevuld moest de pagina nog even laden. En daar verscheen de bestemming, na maanden lang allerlei plekken in mijn hoofd te halen en weg te dromen over waar ik heen zou gaan wist ik het eindelijk. IK GA NAAR PRAAG! Vol van blijdschap begon ik te springen, want oh, ik wilde al zo ontzettend lang naar Praag toe! Nu kon mijn avontuurtje écht beginnen!

Surprise trip, dus geen planning

Toen Sylvana het vliegtuig instapte bedacht ze zichzelf dat ze natuurlijk nergens op voorbereid was. Er spookten allemaal vragen door haar hoofd “Wat is er te doen in Praag? Hoe kom ik bij mijn hostel?” Zoveel vragen en geen antwoorden, maar ze liet het allemaal los! Dat is natuurlijk het hele idee van een surprise trip, niks zelf kunnen plannen en het gewoon op je af laten komen.

Op het vliegveld in Praag was het al redelijk donker en besloot ze een taxi naar haar hostel te nemen. Eenmaal aangekomen bij het hostel was ze verbaasd over hoe groot en mooi het hostel was, het lag ook nog een hartstikke centraal! Haar kamer deelde ze met vier andere meiden. Omdat het laat was besloot ze snel naar haar bed te gaan en de volgende dag alleen een  ‘’free walking tour’’ in te plannen voor in de ochtend en dan uiteindelijk verder wel te zien hoe de rest van de dag zou verlopen.

Vrienden voor het leven

Ze had heerlijk geslapen en moest al vroeg op omdat de gids haar om 10 uur zou ophalen. Terwijl ze netjes bij de receptie aan het wachten was werd ze enthousiast begroet door een vrolijke jonge gids. Deze nam haar mee om bij andere hostels de rest van de reizigers op te halen. Sylvana maakte kennis met drie hele leuke mensen. Een Nederlands meisje, een Canadees meisje en een Amerikaanse jongen en het klikte meteen! Na de walking tour gingen ze er namelijk met z’n viertjes op uit! Ze dwaalden uren rond door de prachtige stad, en besloten ook nog eens met het prachtige weer een bootje te huren. Tijdens haar verblijf in Praag heeft ze veel tijd doorgebracht met een groepje geweldige mensen waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds contact mee heeft.

Einde van een mooi avontuur

Helaas komt aan alles een einde en zo dus ook aan de surprise trip van Sylvana. Vol met blijdschap, geluk en nieuwe herinneringen stapte ze weer het vliegtuig in terug naar Nederland. Tijdens de terugreis kon ze alleen maar denken aan hoe snel ze weer een surprise trip zou boeken. Het loslaten van een hele planning was voor haar het meest relaxte wat om te ervaren tijdens deze reis. ‘’Go with the flow’’ wordt er ook weleens gezegd, en dat heeft ze gedaan deze reis. Wanneer je jezelf gewoon laat gaan dan maak je vaak de leukste dingen mee!

Ben jij nu ook enthousiast geworden om op surprisetrip te gaan? Neem dan zeker even een kijkje op de website van srprs.me en wie weet zit jij over een tijdje ook in zenuwslopende spanning over waar je naar toe gaat!

2 Comments

 • johandoornberg@gmail.com'
  Johan doornberg
  december 23, 2017 at 4:20 pm

  Hoi,

  In welk hostel verbleef jij in Praag?

  Groetjes,

  Johan

  Reply
  • Sylvana
   december 26, 2017 at 9:25 pm

   Ik verbleef in het Backpacker Hostel!

   Groetjes,

   Sylvana van Beek

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.