Menu
Algemeen / Tips

Tips | de beste voorbereiding voor een fietstocht

De beste tips ter voorbereiding op een fietstocht

Nederland is een fietsvriendelijk land met een grote afwisseling aan landschap. Het ene moment fiets je door een drukke stad en het andere moment door een rustige polder. Dan zijn er ook nog de Waddeneilanden, de kust, de Limburgse heuvels en Zeeland. Meer dan genoeg plekken dus om uit te kiezen. Wel is het belangrijk om je goed voor te bereiden, zeker wanneer je een lange fietstocht gaat maken. Je wilt natuurlijk niet verdwalen of met een kapotte fiets langs de weg staan. Daarom lees je hieronder eerst tips hoe je je fiets goed op orde krijgt, welke kleding je moet dragen en hoe je de tocht zelf goed kunt voorbereiden.

Zorg dat de fiets goed in orde is

Allereerst is het belangrijk dat de fiets in staat is een fietstocht te maken zonder stuk te gaan. Een hoop problemen kun je voorkomen door de fiets jaarlijks voor een onderhoudsbeurt naar de fietsenmaker te brengen. Dit verkleint de kans aanzienlijk dat je onderweg stil komt te staan. Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen. Controleer als eerste of de banden voldoende profiel en genoeg bandenspanning hebben. Daarnaast kunnen er soms scherpe voorwerpen in de band zitten. Het is ook slim om de remmen te controleren en neem onderweg een bandenplak set (handige YouTubeinstructievideo) mee, zodat je niet iemand hoeft te bellen om je op te halen wanneer je een lekke band hebt.

De juiste kleding

Zeker in Nederland is het slim om altijd rekening te houden met regen. Ook staat er in de polder vaak een stevige wind. Neem daarom altijd waterdichte kleding mee en kleed je warm genoeg. Vooral in het voor- en najaar is dit belangrijk, maar ook in de kustplaatsen kan het flink waaien. Tijdens een hete zomer is het ook slim om een hoed of pet op te zetten, zodat je niet de hele dag in de volle zon aan het fietsen bent.

Naast de juiste kleding is een degelijke fiets ook een pré. Op Fietsenopfietsen.nl vind je tal van dames- en herenfietsen voor een betaalbare prijs.

Een goede voorbereiding van de tocht

Je kunt je goed voorbereiden door van tevoren de route door te nemen. Zo weet je alvast wat je te wachten staat en ben je onderweg minder tijd kwijt aan het uitzoeken hoe de route loopt. Neem wel altijd de route mee op je telefoon of op papier. Zorg ook altijd dat je telefoon goed is opgeladen en neem desnoods een extra accu of een powerbank mee. Neem ook water en een snack mee voor onderweg, voor als je een tijdje geen restaurants tegenkomt. Je kunt van tevoren ook vast uitzoeken waar leuke plekken zijn om te rusten en wat de leukste bezienswaardigheden zijn. Zo heb je een doel om ergens heen te fietsen, wat de fietstocht extra leuk maakt. Hieronder staan de 5 leukste bezienswaardigheden in Nederland om op de fiets te bezoeken.

5 must-see plekken die je met de fiets moet bezoeken

Nederland kent honderden bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Het is bijna niet te doen om hier een keuze in te maken, maar er zijn 5 plekken die er wat ons betreft bovenuit springen:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.