Menu
Europa / Spanje

Spanje | 22 voetbalvrouwen aan de Costa Brava

Een bikini in plaats van je bezwete trainingstenue. Slippers in plaats van je sportkicksen. Zaterdag is de mooiste dag van de week, maar… Eigenlijk is dít de echte reden dat we op een teamsport zitten. Het teamweekend! Drie dagen gezelligheid, hilarische belevenissen en vooral… Héél. Véél. Feest. Vorig jaar reisde travelgirl Lotte met haar team af naar de Spaanse kust voor een legendarisch voetbalweekend. De levers zitten een jaar later nog steeds in een revalidatieproces.

Echter in de kleedkamer gaat het nog steeds over de memorabele Costa Brava Cup! Er komt natuurlijk wel het één en ander bij kijken… Want, hoe houd je nu tweeëntwintig gillende dames in het gareel? Voorzitters der feestcommissies, verenig u: met onderstaande tips & tricks wordt jullie teamweekend er eentje voor in de boeken!

#1 Voorkom reisstress met een horde vrouwen

Een verfrissend drankje in een Spaanse strandtent lonkt! Begrijpelijk, maar voor je daar met z’n allen van kunt genieten, is een goed verloop van jullie reis wel zo prettig. Klinkt misschien logisch, maar hij mag niet ontbreken: plan jullie vlucht een behoorlijke tijd vóór vertrek! De prijzen van de vluchtmaatschappijen zijn dan vaak minder hoog. Last minute met een horde vrouwen bedenken hoe jullie je gaan verplaatsen van A naar B is overigens verre van ideaal. Meer geld overhouden voor sapjes op de bestemming? Vlieg in plaats van op Barcelona op Girona. Bij de volgende tip lees je waarom!

#2 Met de beentjes omhoog richting je slaapplek

Eenmaal aangekomen op de buitenlandse luchthaven is het wel zo lekker dat je snel je koffer kunt dumpen bij je accommodatie. De reden dat je het beste op Girona kunt vliegen (in plaats van op Barcelona) is dat je transfer dan een stuk korter is. Hoe je van vliegveld naar je accommodatie gaat, is aan jullie. Je kunt ervoor kiezen om met het OV te gaan, maar wat soms nét zo cheap is (en muchos comfortabeler) is reizen per bus! Zo zijn er vele aanbieders en onze ervaring met Suntransfers was heel erg positief. Chille buschauffeur, megaveel ruimte, én lekkere muziek op weg naar de feestbestemming! De tarieven, bestemmingen en meer info check je hier. Ook biedt de organisatie van de Costa Brava Cup zelf een transfermogelijkheid aan: dan zit je sowieso safe.

#3 Op de hoogte van de tofste feestjes

Meld je aan voor het WhatsApp-abonnement van de organisatie. Zo blijf je op de hoogte! Van een aankondiging voor de grootse opening, de beste shotplekken, tot aan de club waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Bovendien kom je bij goed presteren in de 3e helft ook in aanmerking voor een bokaal. Dat vlammen in de club is dus minstens zo belangrijk als op het voetbal- of volleybalveld op zaterdag.

#4 Onthoud: het is een teamsport part I

Dus nee, na 23 shotjes, 6 cocktails, 3 meter bier stel je geen enkele teamgenoot teleur. Nooit en te nimmer haken we af. Dus atten zul je, ook dat laatste biertje.

#5 Onthoud: het is een teamsport part II

Ook als het gaat om loslopend vlees mag je niet achter blijven. Dus, die Don Guan(ita) waar je al een tijdje op zit te azen… ACTIE IN DE TAXI! En was het toch een misser, ach, dan weten de meesten daar morgen toch niets meer van…

#6 Teambuilding in Barça

Behalve stappen moet er natuurlijk ook aan de lichaamsconditie worden gewerkt. Op zaterdag vindt de strijd om de felbegeerde Costa Brava Cup plaats. Allemaal sportievelingen die rondhuppelen in de wei of een balletje meppen op het volleybalveld: het is een onwijs gezellig spektakel! In combinatie met wat aspirines, water en actief zijn kom je langzaam weer op de been. Een prima reden om na de finales dus de eerste drankjes weer weg te tikken! Naast deze activiteit op de zaterdag, worden er door de CBC organisatie nog meer onwijs toffe uitstapjes aangeboden. Zo kun je uitbrakken op de Recovery Cruise of een dag erop uit in Barcelona! Voor een klein prijsje wordt alles voor je geregeld. Ultiem vakantiegevoel = ON, dus!

#7 Must voor in de koffer

Zonnebrand: check. Bikini voor het zwembad op Top Ten: check. Tape voor de zwakke enkels: check. Driehonderd rokjes, topjes, hemdjes, jurkjes, nog één lange broek (ja, want je weet het immers nooit met het weer) en toch maar een jasje. DOE. HET. NIET. Veel te zwaar om mee te zeulen en bovendien zit er in Lloret zelf ook een Stradivarius. Dus dames, geen inpakcrisis: gewoon gaan! En mis je dan toch iets, dan duik je even snel de stad in. Met je zonnebril op vanwege de véél te wilde nacht ervoor (verstopte tip: you’re welcome).

Een teamweekend in het buitenland is natuurlijk altijd een goed idee. Teamies overhalen geblazen? Laat ze deze aftermovie zien. En daarna boek je natuurlijk meteen jullie teamtripje hier!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.