Menu
Review

Review | Reisfotografie, hét boek voor iedere reiziger

Reisfotografie, het boek van Laura Vink. Geschikt voor: de ambitieuze en serieuze reisfotograaf, de reiziger die graag mooie momenten vastlegt, diegene die veel wilt leren over (reis)fotografie vanaf de basis en niet te vergeten… het boek is een prachtige inspiratie voor nieuwe reizen door alle foto’s. Nieuwsgierig naar dit boek? Travelgirl & fotografe Madelon heeft dit boek voor jullie gelezen en vertelt waarom iedere reis-enthousiast dit boek moet hebben!

De schrijfster

Laura Vink beschrijft zichzelf in willekeurige volgorde als: fotograaf, reiziger, ondernemer en schrijver. Wanneer je door haar boek Reisfotografie bladert is niets minder waar. Los van het boek Reisfotografie is Laura eigenaresse van de website www.vinkacademy.nl. Dit is een website vól met informatie over fotograferen. De teksten zijn goed te begrijpen en duidelijk uitgelegd. Zo is er een zeer uitgebreide online fotografie cursus, waarna je alle ins & outs van de fotografie leert kennen. Zeker een aanrader om eens te kijken!

Niet zomaar een pakketje

Verwacht je een simpel pakketje met slechts het boek erin, dan heb je het mis. Samen met het pakketje komen namelijk een aantal leuke accessoires die het nóg leuker maken! Denk aan kaarten, een checklist voor als je gaat inpakken en een lensdoekje. Hoe leuk is dat!

Eerste indruk van het boek

Het eerste wat opviel was de omvang van dit boek. Als je denkt dat je snel door dit boek heen bent, dan heb je het mis. Met 376 pagina’s ben je wel even zoet en deze 376 pagina’s gaan er ongetwijfeld voor zorgen dat je volgende (reis)foto’s nóg mooier worden. Zeker het geld waard!
Het boek staat VOL met foto’s, waar bij (bijna) iedere foto de camera-instellingen genoemd staan. Super handig dus als je benieuwd bent hoe de foto tot stand gekomen is. Vergeet je niet voor te bereiden op een hoop reisinspiratie want na het lezen van dit boek voeg je ongetwijfeld nog meer bestemmingen toe aan je bucketlist!

Alles behalve saai

Een boek over reisfotografie van 376 pagina’s? Dat zal wel een beetje eentonig worden denk je misschien. Maar nee, dat gaat niet gebeuren. Je zult het boek niet in één keer uit hebben, maar keer op keer ga je blij worden van alle informatie en reisinspiratie! Startend met algemene informatie over reisfotografie inclusief de nodige tips om je goed voor te bereiden begin je aan het boek. Vervolgens neemt Laura je mee lang alle aspecten: landschappen, steden, mensen, dieren, natuur, cultuur en onderweg. Dit alles inclusief voldoende informatie, voorbeelden en handige tips.

 Nadelen?

Ja, naast al deze positieve punten moeten we natuurlijk ook kritisch kijken of er nadelen zijn. Het enige nadeel die te bedenken valt voor dit boek is het formaat… want écht makkelijk neem je ‘m niet mee op pad of op reis.

Ga jij het boek kopen? 

Het boek je hier bestellen.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.