Menu
Iran

Iran | 5 steden in Iran die je niet mag missen

Hoewel Iran maar een land is, is het ongeveer zo groot als West- en Zuid-Europa. En er is evenveel, of nog meer te zien. Om jou te helpen je voor te bereiden op een bezoek aan dit mooie land, zetten wij onze top 5 steden in Iran hieronder voor je op een rijtje.

#1 Esfahan

Esfahan (of Isfahan) is een prachtige stad. Je kunt uren rondwandelen door de prachtige tuinen en langs de rivier (al is die tegenwoordig een groot gedeelte van het jaar droog). Bezoek het mooiste en grootste plein van Iran en alle aangrenzende moskeeën en paleizen. En ’s avonds kun je heerlijk dineren in de vele traditionele en moderne restaurants. Esfahan is een bruisende en jonge stad, er is dan ook altijd wat te doen. Van kunsttentoonstellingen van jonge kunstenaars tot filmvoorstellingen, speciale thema-diners en traditionele concerten.

#2 Shiraz

Als je Iraniërs zelf vraagt wat hun favoriete plek is, noemt bijna iedereen Shiraz. De prachtige tuinen zijn heerlijk om in weg te dromen of voor romantische wandelingen. De tombe van de bekende dichter Hafez wordt drukbezocht, en vooral tegen zonsondergang vind je er veel Iraniërs, jong en oud, die elkaar zijn gedichten voordragen. En voor velen een hoogtepunt in Iran: Persepolis. Deze oude vesting ligt op 45 minuten rijden van Shiraz.

#3 Kashan

Kashan laat je iets meer zien van het oude Iran. Hier vind je de oude huizen met ronde daken die net boven het woestijnzand uitsteken voor de verkoeling. Een aantal traditionele huizen is opengesteld voor bezoek, en als je door deze gangen loopt is het niet moeilijk je een Perzische prinses te wanen. In een van de grootste traditionele huizen is bovendien een heerlijk restaurant gevestigd. Tot slot kan je in Kashan ook heerlijk door de oude binnenstad wandelen en werkelijk alles kopen wat je maar kan bedenken.

#4 Woestijn

Iran kent een aantal grote en mooie woestijnen. Afhankelijk van je reisroute en timing kan je er eentje uit kiezen om te bezoeken. Je kan naar de .. woestijn vanaf Kashan bijvoorbeeld, of de .. woestijn bij Yazd. Overnachten in de woestijn onder de sterrenhemel is prachtig, een echte aanrader. Een taxi de woestijn in is nogal duur alleen, dus vaak is het handig samen te gaan met andere reizigers. Via je hostel of hotel kan je dit makkelijk boeken.

#5 Hamedan / Kermanshah

Iets minder bekend bij toeristen zijn de regio’s Hamedan en Kermanshah. Deze plekken raden we aan als je van bergen, natuur en wandelen houd. Wil je de echte hoge bergen in, dan moet je meer naar het noorden, maar Hamedan en Kermanshah hebben veel te bieden en liggen iets meer op de gebruikelijke route. Rondom beide streken kan je watervallen bezoeken of gewoon lekker de bergen in gaan. Er zijn zowel makkelijke wandelingen door de heuvels als echte topbeklimmingen, en je kan er ook rotsklimmen of kletteren.

Dit waren ze, onze top 5 steden in Iran! Lijken deze plekken je wel wat en wil je meer weten over rondreizen in Iran? Binnenkort verschijnen er meer blogs over Iran op Travelgirls.nl!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.