Menu
Algemeen / Review

Review | Jouw nieuwe backpack? De Quechua Escape 50L!

Een backpack vinden die bij je past is vaak een lastige taak. Je zoekt tot de laatste pagina op het internet, struint alle reiswinkels af en verslindt alle boeken en reismagazines. Het resultaat is vaak te veel keuze en te hoge prijzen. Daarnaast heb je er nu al tientallen uitgeprobeerd in de winkels. Bij de eerste drie wist je het verschil nog wel te benoemen en te voelen welke het fijnste zat, maar uiteindelijk raak je het spoor bijster. Om de keuze hopelijk nét iets makkelijker te maken hebben wij een review geschreven over de Quechua Escape 50L.

Het merk Quechua

Je bent vast al wel bekend met grote merken als The North Face, Lowe Alpine, Deuter, Nomad en Osprey. Dit zijn stuk voor stuk goede merken met kwalitatief goede backpacks, maar vaak ook met een hogere prijs. In dezelfde fabrieken worden de Quechua backpacks geproduceerd. Quechua is het hike-merk van Decathlon. Doordat zij alles zelf produceren en direct verkopen in eigen winkels ligt de prijs een stuk lager. Er zijn namelijk geen tussenverkopers die de backpack van de fabriek doorverkopen naar de winkels. Zo bereiken zij keer op keer hun doel: sport voor iedereen toegankelijk maken!

De Quechua Escape 50L

Die toegankelijkheid is te vinden bij deze backpack. We vallen maar meteen met de deur in huis met het handigste aspect aan deze rugzak: de backpack is in zijn geheel te openen aan de achterkant! In plaats van onhandig al je spullen van boven naar beneden proppen, kun je de backpack neerleggen op zijn voorkant. Vervolgens rits je hem open en ligt de backpack als een koffer voor je. Dit is erg gemakkelijk tijdens het in- en uitpakken, maar vooral fijn wanneer je in een stoffige omgeving bent. Doordat de backpack op zijn voorkant ligt, komt er geen stof of zand op het ruggedeelte. Zo blijft je rug mooi schoon en voel je tijdens de lange tochten geen zand schuren.

Om het grote binnenvak te openen zijn er twee ritsen. Deze kun je aan een labeltje op de tas vastmaken met een slotje. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat een kamergenootje in je tas gaat zitten rommelen.

Easyfit systeem

De backpack is ook voorzien van een Easyfit systeem. Normaal gesproken leg je een backpack neer en stel je hem af op jouw lengte. Dit doe je door een band los te maken, door een lus te halen op jouw lengte en weer vast te maken. Met het Easyfit systeem is dit niet nodig. Terwijl je de backpack op je rug hebt trek je aan de oranje touwtjes om hem korter te maken en laat je de touwtjes wat losser, dan wordt hij weer groter. Zo is hij niet alleen snel afgesteld, maar ook altijd de perfecte maat voor iedereen. Hoe klein of hoe groot je ook bent.

Dynamisch en statisch draagsysteem

Door de touwtjes aan de achterzijde van de heupband aan te trekken maak je het draagsysteem statisch. De backpack zit strak op de rug, blijft goed zitten en vlakke oppervlakten zijn goed te belopen. Begeef je je echter op oneffen terrein, dan komt de backpack van je schouder af en beweegt hij steeds een andere kant op. Op dat moment kun je de bandjes losser maken, waardoor het draagsysteem dynamisch wordt. Zodra je dan een stap omhoog zet kantelen je bekken, maar blijft de backpack op zijn plek zitten.

Het grote vak dat te openen is aan de buitenkant, het Easyfit systeem en de keuze tussen een dynamisch of statisch draagsysteem zijn drie grote nieuwe voordelen van deze backpack, die het een stuk makkelijker en toegankelijker maken om ermee op pad te gaan. Verder zitten er zeven buitenzakken aan de backpack, zit er een transporthoes en tevens regenhoes onderin verwerkt en is de kwaliteit erg goed. De inhoud van de backpack is 50 liter, waardoor hij perfect is voor een backpackreis of een meerdaagse hike. Het is een stevige backpack en mocht er onverhoopt toch iets misgaan, heb je tien jaar garantie.

Wordt dit ook jouw beste vriend?

De Quechua Escape 50L is te vinden bij Decathlon. Probeer hem daar vooral even uit met gewichten, zodat je goed kunt voelen of dit ook voor jou de ideale backpack is. Voor meer tips bij het uitzoeken van een nieuwe backpack, zie dit artikel van Travelgirl Tess. Veel plezier bij het vinden van jouw nieuwe beste vriend op reis, hopelijk heeft deze review je al een stukje op weg geholpen. En last but not least: geniet van het backpacken!

2 Comments

 • joseleendertse@hotmail.com'
  Jose
  september 29, 2017 at 12:53 pm

  Kan deze backpack ook als handbagage mee?

  Reply
  • Mirthe In 't Groen
   oktober 3, 2017 at 2:52 pm

   Hee Jose,

   Decathlon heeft deze backpack speciaal zo gemaakt dat hij in de handbagage past, ideaal dus! Je moet dan het bovenste gedeelte eraf klikken. Die draag je bij je als een schoudertas en de rest van de tas is je grote stuk handbagage, zoals je normaal een koffertje mee zou nemen.

   Liefs,
   Mirthe

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.