Menu
Algemeen / Review

Review | Teva Arrowood Lux Mid WP wandelschoenen

Vorig jaar heb ik tijdens mijn vakanties het hiken ontdekt en ik ben hooked, eerlijk waar! Voor mijn eerste vakantie in 2017 was ik op zoek naar goede en leuke wandelschoenen. Aangezien ik nogal kritisch ben, was die zoektocht niet gemakkelijk. Plotseling kwam tijdens die zoektocht de vraag om een review te schrijven over de Teva Arrowood Lux Mid WP… En I was like, hell yeah! Dus kreeg ik de eer om dit product uit te proberen in het prachtige Sri Lanka en er een review over te schrijven.

De look van de Teva Arrowood

De Teva Arrowood Lux Mid WP ziet er niet uit als een doorsnee wandelschoen. Het heeft een wat verfijndere look en neigt meer richting een halfhoge sneaker. Teva benadrukt het ook als een avontuurlijke sneakerschoen. Als een hardcore sneakeraddict is dat voor mij zeker een pluspunt! Hoewel ik de Grape Wine uitvoering heb geprobeerd, is de Teva Arrowood Lux Mid WP ook verkrijgbaar in de kleuren Congac en Black. De Grape Wine-uitvoering heeft een geeloranje binnenvoering, die naar mijn mening mooi matcht met het paars. De grijze middenzool en zwarte buitenzool geven de schoen echt die sneakerlook.

teva arrowood review

Kenmerken van de Teva Arrowood

Teva Arrowood Lux Mid WP is van luxe volnerfleer, waardoor het van hoge kwaliteit is. De schoen is hierdoor waterdicht en houdt het regen, plassen en spetters veilig tegen, waardoor jij je droge voeten behoudt. En ja, zelfs dat heb ik kunnen testen tijdens een wandeling bergafwaarts in de regen! Fantastische droge voetjes, terwijl mijn reisgenootjes zeiknatte sokken en voeten hadden. Daarnaast is er in de zool gebruik gemaakt van FloatLite™-technologie. Dit is een schuimconstructie in de middenzool die de schoen ultralicht maakt, maar ook heel duurzaam. Samen met de rubberen noppen van de buitenzool, zorgt dit voor dempende comfort tijdens je wandeling.

De pasvorm

Hoewel ik zelf normaal gesproken schoenmaat 38,5 heb, droeg ik van de Teva Arrowood Lux Mid WP maat 39.  Dit kan te maken hebben met de brede en hoge wreven die mijn voeten hebben (yeah voor onvrouwelijke voeten!). De schoen maakt de promises wel echt waar. Hij is superlicht en loopt ontzettend lekker! Het is wel handig om de schoenen eerst in te lopen, voor je een lange wandeling (met klim) gaat maken, anders krijg je last van brandende voeten. Zorg er ook voor dat je de veters goed aantrekt, van het begin tot het eind, zodat hij stevig zit. Als je dit niet doet, kan de schoen na een aantal uurtjes wat losser zitten. Mocht je hypermobiel zijn of zwakke enkels hebben, dan kan je hier last van hebben.

Eindoordeel: yay or nay?

Na het testen van de Teva Arrowood Lux Mid WP ben ik helemaal enthousiast! Yay! Alles wat Teva bij deze schoen belooft, maken ze waar! Daarnaast ziet hij er ook nog eens heel tof en vrouwelijk uit. Draag je liever geen leer, dan zou ik kijken voor een alternatief, maar al met al is deze schoen prima voor een goede, avontuurlijke hike! De kosten van de Teva Arrowood Lux Mid WP zijn €149,95 en ze zijn in drie verschillende kleuren verkrijgbaar via www.teva-eu.com.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.