Menu
Peru / Reisnieuws

Reisnieuws | Nieuwe bezoekersregeling Machu Picchu per 1 juli 2017

Wie kent de eeuwenoude Inca-stad Machu Picchu nog niet? Je moet vaak al maanden van tevoren bespreken, de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zo razend populair dat de stad er onder te lijden heeft. Peru heeft daarom besloten dat er iets moet veranderen en dat betekent dat er een bezoekersregeling komt. Lees snel verder om te zien wat deze bezoekersregeling Machu Picchu voor jou betekent!

Nieuwe bezoekersregeling Machu Picchu

Het Dictoraat van Cultuur van Cusco heeft bekendgemaakt dat bezoekers met ingang van 1 juli 2017 de verborgen stad alleen in shifts mogen bezoeken. De reden achter deze beslissing heeft alles te maken met het beschermen van het historische heiligdom. Machu Picchu heeft namelijk flink te lijden onder de vele bezoekers die het jaarlijks te verduren krijgt. Per 1 juli 2017 moet je kiezen op welk tijdstip je Machu Picchu wil bezoeken: ’s ochtends of ’s middags. De eerste groep mag van 06:00 uur tot 12.00 uur een bezoek brengen aan de stad en de tweede groep van 12:00 tot 17:30 uur.De nieuwe bezoekersregeling moet ervoor zorgen dat er nog meer controle is op het aantal bezoekers.

Gelden mijn reeds gekochte tickets nog?

Jazeker! Dat is goed nieuws voor de mensen die hun tickets al hebben aangeschaft voor een bezoek tussen juli en december. Deze tickets blijven gewoon geldig. De nieuwe bezoekersregeling Machu Picchu geldt voor de tickets die aanschaft worden na 1 juni 2017.

bezoekersregeling machu picchu

Machu Picchu in Peru bezoeken

Machu Picchu ligt aan de oostkant van de Andes en is een van de best bewaarde steden uit de Inca-tijd. Het behoort niet voor niets tot een van de zeven moderne wereldwonderen. In januari 1981 werd Machu Picchu een beschermd natuurgebied en werd ook veelal de ‘geheime stad’ genoemd. Zo geheim is de stad helaas niet meer, want heel veel mensen weten de weg te vinden naar deze oeroude stad. Helaas betekent dat ook dat het bouwwerk steeds meer beschadigd raakt, waardoor de overheid deze stap heeft moeten nemen. We willen natuurlijk allemaal dat de volgende generaties dit bijzondere gebied kan blijven ontdekken. De nieuwe bezoekersregeling Machu Picchu betekent zeer waarschijnlijk wel dat je nog verder van tevoren moet reserveren, zodat je zeker weten dit mooie gebied kan bezoeken tijdens je reis! Meer weten over een bezoek aan Machu Picchu? Dat lees je hier!

2 Comments

 • Birgitvanherk@gmail.com'
  Birgit
  mei 9, 2017 at 3:44 pm

  Handig artikel. Ikzelf ga ik van eind augustus tot begin oktober naar Peru. Klopt het, als ik nu nog een ticket koop dat ik wel de hele dag naar machu picchu kan? Ik dacht eerst daar ter plekke een ticket te boeken, maar als ik dan maar een dagdeel kan gaan vind ik dat best zonde.

  Reply
  • travelgirls.nl
   mei 13, 2017 at 7:20 am

   In principe lijkt het daar wel op inderdaad, maar helemaal zeker weten doen we het niet. Dat kun je het beste navragen bij de organisatie waar je het ticket gaat aanschaffen.

   Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.