Menu
Algemeen / Reisnieuws

Fly & drive rondreis met huurauto | Trendrapport Sunny Cars

Reizen en vooral reizen met flexibiliteit en vrijheid is geweldig. Daarom is roadtrippen juist zo leuk! Zo kun je een land of regio eenvoudig ontdekken. Wij van travelgirls.nl zijn niet de enigen die dat vinden. Sunny Cars interviewde 3090 mensen naar hun ervaring met het huren van een auto voor hun vakantie. In het Sunny Cars trendrapport vind je alle cijfers, wij hebben de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje gezet!

Waarom huren wij een auto op vakantie?

Voor 62% van de vakantiegangers is het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit een van de voornaamste redenen om een auto te huren. Hierdoor komen wij op verschillende adressen en bijne de helft (49%) overnacht op 2 of meer plekken op hun roadtrip.

Roadtrippen op de bonnefooi of alles regelen?

De meerderheid stippelt route en overnachtingsplekken helemaal van te voren uit, maar wie zijn er nu eigenlijk het meest avontuurlijk? Er zijn maar 12% en die gaan voor het ultieme gevoel van vrijheid en niets van te voren plannen!

Waarop letten wij Nederlanders?

Geld besparen op een huurauto zodat er meer budget is voor de rest van de vakantie, typeert de Nederlander. Voor 76% van de ondervraagden is het zelfs het belangrijkste aspect. Om kosten te besparen kiest 27% voor de goedkoopste klasse. Slechts één op de tien gaat voor een luxe auto zoals een cabrio. Een goedkopere huurauto betekent vaak: kleiner. Lekker makkelijk in drukke steden en bij het inparkeren!

De populairste bestemmingen?

Ga je naar Spanje, dan is het helemáál slim om je huurauto vooraf zeker te stellen. Want Spanje blijft het meest gewilde vakantieland om met een huurauto te ontdekken, gevolgd door Griekenland, Italie en de Verenigde Staten.

Roadtrip Andalusië

En waar wil men niet autorijden?

Niet iedereen stapt zomaar overal ter wereld in een huurauto. Vier op de tien respondenten heeft landen waar ze absoluut niet durven te rijden. Thailand voert daar de boventoon en wordt door 22% genoemd, gevolgd door Zuid-Afrika en Turkije (beiden 15%). 12% durft niet aan de linkerkant van de weg door het Verenigd Koninkrijk te rijden, dat snappen wij stiekem ook wel.

Behoor jij tot de groep die wel in het buitenland de weg opgaat en wil je zorgeloos genieten van je vakantie? Regel dan je all-inclusive huurauto via Sunny Cars. Dan heb je geen onverwachte kosten, maar een glasheldere huursom en kom je op je bestemming niet voor verrassingen te staan.

Wil je meer lezen over de trends en ontwikkelingen rondom autoverhuur in het buitenland in 2018? Lees hier het volledige trendrapport van Sunny Cars.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.