Menu
Algemeen / Azië / Malediven / Review / Tips

Malediven | 1190 eilanden, hoe kies je de beste?

We beginnen bij het begin. De Malediven bestaat uit 1190 koraaleilanden dus ja….welke ga je kiezen en waar moet je op letten?

#resort of lokaal eiland?

Weet dat er een verschil is tussen de ‘resort’ eilanden en de pas geopende tot toeristen ‘lokale’ eilanden. Een resort eiland is een eiland waar een mooi resort op staat en that’s it. Een lokaal eiland is een eiland waar de mensen leven, er is een school, zijn meerdere restaurants, winkels, een ziekenpost, huizen, noem maar op. Deze zijn ook relatief goedkoper dan de resort eilanden.

Houd ook wel rekening met de cultuur en religie van de lokale bevolking als je op een lokaal eiland zit. De Malediven zijn voornamelijk islamitisch. Onderzoek dus goed waar bikini beach is en weet dat er geen alcohol geschonken wordt op lokale eilanden.

Wij hebben dit trouwens niet als vervelend ervaren, want bijna het hele einde van het eiland incl zandbank was bikini beach op Dhigurah eiland en ze hadden de lekkerste alcoholvrije tropische drankjes.

Dus heb je wat meer te besteden en wil je dat perfecte Malediven plaatje met de huisjes op het water en wil je alcohol drinken? Kies dan voor een resort eiland.

Wil je ‘echt’ ervaren hoe de mensen hier leven, interactie met de bevolking, hun verhalen horen en hou je van diversiteit? Kies dan voor een lokaal eiland.

#Activiteiten

Kies je eiland ook aan de hand van de activiteiten die je wilt doen. Op de Malediven kan je bijvoorbeeld bepaalde dingen ervaren die je niet zo snel ergens anders kan meemaken, onderzoek op het internet waar en wanneer je dit het beste kan doen. Zoals: zwemmen met walvishaaien, mantarays, watervliegtuig vliegen, lichtgevende plankton zien etc.

#Onze keuze: Lokaal eiland, 100% Pure Bliss

Dhigurah eiland, daar is onze keuze op gevallen. Want één ding dat we echt willen afstrepen van onze Bucketlist is zwemmen met walvishaaien. Dhigurah eiland is hier het beste voor. Door de combinatie dat dit het groenste en langste en een lokaal eiland is van de Malediven, was onze keuze snel gemaakt. Dit eiland heeft de mooiste zandbanken en veel palmbomen, dus dit was best een makkelijke keuze.

Dhigurah ligt in The South Ari Atol. Het meest zuidelijke eilandgroepje van de Malediven en ligt op zo’n 2 uur varen of een klein uurtje vliegen vanaf het hoofdeiland Male.

Wij hebben gekozen om te overnachten in hotel Bliss. Dit is een hotel die gerunt wordt door hele lieve mensen en de mede-eigenaar is de vrolijke Nederlandse Anne! (Dus neem even een pakje stroopwafels mee mocht je langs gaan 😉 )

Bij het hotel zitten tal van activiteiten die je kan doen en fietsen die je kan huren. Het lekkerste ontbijt ooit en echt hele goede koffie voor onze koffieliefhebbers.

Ook de jacuzzi’s op het dak van het hotel zijn heerlijk! Hier kan je bijkomen van een heerlijke dag om deze af te sluiten met een tropisch drankje en een mooie zonsondergang.

#Maak je keuze

Maak dus je keuze voor een eiland op basis van de activiteiten die je zou willen doen/zien op de Malediven. Aan de hand van je budget en of je dus naar een resort eiland wilt of een lokaal eiland. Onderzoek dus altijd goed op het internet naar wat jij belangrijk vindt.

Hierbij nog de overwegingen die je mee kan nemen op een rijtje:

 • Mogelijkheden in Reistijd en vervoer vanaf Male (boot, vliegtuig)
 • Lokaal eiland = Diverser, meerdere restaurants of winkels te bezoeken. Beleef het lokale leven, geen alcohol, relatief goedkoper.
 • Resort eiland = Alleen het resort, mag wel alcohol gedronken worden, relatief duurder.
 • Budget
 • Activiteiten te doen
 • Eilandgrootte
 • Zwem/snorkel opties

Lees ook de andere blog met de beste tips voor activiteiten op Dhigurah eiland.

En wil je in 1 minuut even een sfeervideo zien van dit Eiland? Bekijk de video hier bovenaan de pagina.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.