Menu
Algemeen / Review

Review | Adidas Terrex trailrunschoenen

Wij van Travelgirls.nl zijn niet vies van een trailrun of een stevige wandeling. Zowel op reis als in ons koude kikkerlandje! Goede schoenen zijn daarbij natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom testten wij de Adidas ZeroDye Terrex TWO Boa. Een milieuvriendelijke trailrunschoen met een wel héél speciaal vetersysteem uit de Adidas Terrex-collectie. Lees snel verder wat we ervan vonden!

Jantine X Adidas Terrex

Ik woon aan zee en loop dagelijks over het strand. Zowel met normale wandelschoenen als op sportschoenen een rondje om, om aan mijn dagelijkse beweging te komen. Wie ook wel eens over het zand loopt, weet dat dit best nog wel eens zwaar kan lopen en je schoenen nat en vies kunnen worden.

De Adidas Terrex schoenen zijn mij erg goed bevallen. Er zijn bijvoorbeeld:

  • Geen veters in de schoenen die je moet strikken, maar een draaiknop aan de zijkant. Door de draaiknop kun je de schoen goed om je voet stellen en vastklikken, waardoor ik tijdens het lopen geen last heb gehad van losgeraakte veters.
  • De schoen is super licht aan je voeten!
  • Na het lopen op het strand heb ik de schoenen snel schoon en weer droog gekregen.
  • Een leuke bijkomstigheid van de schoenen vind ik dat ze er ook nog eens super fancy uit zien!

Normaal gesproken neem ik tijdens een reis alleen maar sneakers en slippers mee in mijn backpack vanwege het gewicht en het snelle drogen, maar de volgende keer neem ik sowieso deze schoenen van Adidas mee. Tot nu toe heb ik geen negatieve dingen kunnen ontdekken aan deze stappers.

Danique X Adidas Terrex

Ik heb de Adidas TERREX editie mogen uitproberen tijdens de Golden Pole Circle tour in IJsland. Tijdens deze tour ben je veel aan het lopen en klimmen, dus is het zeker van belang dat je een paar stevige schoenen draagt.

Licht van gewicht

Op het moment dat ik de schoenen voor Adidas mocht uitproberen was ik op reis door Europa. Ik had alleen een backpack die ik kon inchecken als handbagage, daardoor had ik dus niet veel ruimte of gewicht om veel mee te nemen. Gelukkig wegen de schoenen bijna niks, en kon ik daardoor nog makkelijk een ander paar schoenen mee nemen om binnen het aantal kilo’s te blijven!

Stevigheid

Ondanks dat de schoenen bijna niks wegen geven ze toch een goede stevigheid tijdens het wandelen/trailrunnen. Het profiel van de schoen is stevig en voelde goed en vertrouwd om mijn voeten. De schoenen hielden het goed op de niet altijd goed begaanbare IJslandse landschappen.

Fijn systeem

Ik heb een ontzettende hekel aan veterschoenen, om de paar uur moet je ze wel opnieuw strikken. Daarnaast gaan ze op een gegeven moment losser om je voeten zitten. Met de Adidas Terrex heb je hier geen last van. Met de aan de zijkant bevestigde knop, kan je de schoen zo los en vast draaien als je zelf wilt. En het mooiste? Je hebt er de rest van de dag geen omkijken naar!

Makkelijk schoon te maken

Na een hele dag gelopen en geklommen te hebben, waren de schoenen niet zo heel wit meer. Gelukkig waren ze makkelijk schoon te maken. Ik hoefde niet hard te boenen. Een doekje met water, en de stof werkte mee. Daar waren mijn witte Adidas Terrex weer!

Vormgeving

Ik vind de schoen er erg gaaf uitzien. Hoewel wit wel een kleur is die gemakkelijk vies wordt, kan je de schoenen, zoals ik eerder al noemde, makkelijk schoonmaken. Het open-en-sluit-systeem is ideaal. De vormgeving vind ik er cool en sportief uitzien, wat maakt dat ik de schoen ook wel voor andere gelegenheden zou willen dragen. Wat ik dan toevallig tijdens mijn reis door Europa ook geregeld gedaan heb… 🙂

Catheleyne X Adidas Terrex

Milieuvriendelijk

Ik heb de Adidas Terrex trailrunschoenen uitgeprobeerd tijdens het hardlopen in mijn thuisstad Nijmegen. Toen ik ze voor het eerst uitpakte, dacht ik: wow, wat zijn ze wit! Er zit een boekje bij waarin uitgelegd wordt dat er expres geen verf gebruikt is in het produceren van de schoenen. Dit om het milieu zo min mogelijk te belasten. En het is natuurlijk super leuk om eropuit te trekken en het resultaat van je trailruns (een hele hoop modder) terug te zien op je schoenen! In tegenstelling tot de andere meiden heb ik mijn Adidas Terrex schoenen dus gewoon lekker vies gelaten na het hardlopen.

Het vetersysteem

Het probleem met veterschoenen is dat de veters tijdens het rennen los kunnen gaan of dat je schoenen losser gaan zitten. Zeker bij lange afstanden wil je niet moeten stoppen om zoiets onbenulligs als je veters. Daarom is het BOA-systeem zo handig: je veters gaan dicht door middel van een draaidop aan de zijkant van je schoenen. Je doet ze zo strak als je zelf wilt. Wil je de schoenen uitdoen, dan druk je op de knop en gaat de spanning eraf. Hoewel de veters er dun uitzien, zijn ze ontzettend sterk. Ik zie ze nog niet gauw kapot gaan!

Hoe zitten/lopen de schoenen?

De schoenen vormen zich meteen makkelijk naar je voeten. Ik had niet het gevoel dat ik ze heel erg hoefde in te lopen, want ze leken voor mij gemaakt. Ze zijn erg licht van gewicht en ondersteunen je voeten op zowel asfalt als hobbelige paden. Één tip voor als je ze wilt gaan kopen: ik zou een half of heel maatje groter nemen dan je normaal als schoenmaat hebt. Ik vind ze namelijk aan de krappe kant bij mijn tenen.

Waar koop ik de Adidas Terrex schoenen?

Je leest het, onze Travelgirls zijn enthousiast! Zowel voor hardlopen als voor een stevige wandeling zijn de Adidas Terrex erg fijn. De schoenen die wij mochten testen zijn limited edition, maar je kunt ze (in iets andere kleurtjes) ook online kopen. Wees er snel bij, voordat ze weg zijn!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.