Menu
Interview

Interview | Sandra over de Amazone en haar liefde voor vulkanen

Een nieuwe rubriek op travelgirls.nl! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. In dit interview lees je over de indrukwekkende reizen van onze travelgirl Sandra en hoe ze de aardbeving van Ecuador heeft ervaren… 

Vertel! Wie ben je en waarom reis je zo graag?

Ik ben Sandra, 30 jaar en reis graag omdat het mijn kijk op de wereld heeft veranderd. Ik vind het heerlijk om nieuwe culturen te leren kennen, overal nieuwe gerechten te proeven en te genieten van een totaal ander stukje wereld dan de wereld waar ik zelf in leef.

Waar moeten onze lezers echt naartoe volgens jou?

Er zijn een heleboel bestemmingen waar onze lezers naartoe zouden moeten gaan, maar ik vond de Amazone wel een van de indrukwekkendste plekken die ik heb bezocht. De mensen die hier wonen staan zo anders in het leven dan ons. Er is geen elektriciteit, ze jagen op dieren en is iedere dag weer een nieuwe verrassing. Ik denk nog vaak terug aan de inheemse stam waar ik vier nachten bij heb doorgebracht. Hoe zal het met ze gaan?

Wat is jouw meest favoriete reisherinnering?

Oef… Ik heb zoveel reisherinneringen dat het moeilijk is om er eentje te kiezen… Het spotten van de roze rivierdolfijn in de Amazone vond ik wel een van de meest bijzondere dingen die ik op reis heb meegemaakt, hoewel het snorkelen tussen de haaien op de Galápagos ook wel echt te gek was. Achteraf vond ik dat nog toffer dan het moment zelf, stiekem was ik ook best een beetje bang! Ook het beklimmen van de hoogste berg van Spanje vond ik erg tof en de immense vulkaan beklimmen op Isla Isabela was ook te gek om te doen.

Wat is het ergste dat je ooit hebt meegemaakt op reis?

Goh, de laatste jaren heb ik toch best wel bijzondere dingen meegemaakt, maar de orkaan die op onze bestemming afstevende in oktober 2015 spande wel de kroon. De lucht werd steeds dreigender, lokale mensen zochten hun heil ergens anders en wij wisten niet zo goed wat we moesten doen. Uiteindelijk is de orkaan ons gelukkig deels voorbij gegaan, maar hebben we wel te maken gehad met overstromingen en restaurants die volledig onder water liepen. Dat was best heftig! Ook vertrokken we vorig jaar een aantal dagen na de verwoestende aardbeving naar Ecuador. De kust was niet toegankelijk in verband met roofovervallen door water- en medicijnentekort. In ons hostel in Quito lagen we te schudden in ons bed vanwege de naschokken. Niet het ergste ooit, maar het heeft wel indruk gemaakt.

[quote author=”Sandra over de aardbeving in Ecuador” source=”” ]In ons hostel in Quito lagen we te schudden in ons bed vanwege de naschokken.[/quote]

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen?

Er zijn maar weinig bestemmingen die ik écht tegen vond vallen, omdat eigenlijk iedere bestemming wel iets moois heeft. Soms moet je er naar op zoek, maar dat maakt reizen toch juist ook zo leuk? Ik vond Savannah in Georgia niet zo heel boeiend, daar had ik meer van verwacht omdat het niet voor niets tot mooiste stad van Amerika wordt gerekend. Meh.

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder?

In april 2016 vertrokken we voor drie weken naar Ecuador. Onze eerste keer Zuid-Amerika en natuurlijk mocht een bezoek aan de Galápagos niet ontbreken. En wat was dat gaaf! De bijzondere dieren, de aardige mensen en de indrukwekkende natuur die het land rijk is. De Galápagos voelde als een droom die uitkwam, maar ook het ‘beklimmen’ van de Cotopaxi maakte erg veel indruk. Ik leerde Ecuador (en Zuid-Amerika) kennen als een heel veelzijdig, stoer en vriendelijk land.

Welk land staat bovenaan jouw bucketlist?

Er zijn weinig landen die per se op mijn bucketlist staan. Wel heb ik een aantal dingen die ik nog graag zou willen doen, zoals trailrunnen in Amerika, een sledehondentocht maken in Lapland, het noorderlicht aanschouwen en surfen in Hawaii.

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

De reis naar de Amazone. De reis duurde ‘maar’ vijf dagen, maar voelde in werkelijkheid als een jaar weg. Het was een heftige trip, maar ik heb hier zoveel van geleerd en kijk er met zoveel plezier op terug. Het niet kunnen slapen door de harde dierengeluiden, de vele bijzondere dieren die we hebben gezien, de ongelofelijk vriendelijke stam waar we vier nachten verbleven, onze gids die ons alles wist te vertellen. Daarnaast hebben we gewandeld met een sjamaan door het diepste van de jungle. Dat mooie stukje aarde, dat mogen we niet laten vergaan! Na vier dagen was ik helemaal klaar met de jungle en toch is dit het meest bijzondere dat ik ooit heb meegemaakt. Of ik het nog een keer zou doen? Nee, dat denk ik niet.

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Meestal hecht ik niet zoveel waarde aan eten op reis, totdat ik in Thailand kwam. Ik ben verkocht! Het Thaise eten: curry, pad thai, zoete kip… Lekkerder wordt het niet!

Wat is jouw favoriete accommodatie?

Dat is Koh Phi Phi Relax Beach Resort op het gelijknamige eiland. We hadden een eenvoudige strandhut pal aan de zee. ’s Nachts hoorden we het ruisen van de zee, de aapjes die over het dak liepen en de frisse zeebries die onder onze deur doorkwam. ’s Morgen was het eerste dat we deden een duik nemen in de zee om vervolgens een koude frisse douche te nemen in onze halve buitendouche. Echt, wat een top accommodatie was dat!

Jouw favoriete uitspraak?

Leave nothing but footprints. De laatste jaren zie ik steeds meer toeristen die de natuur kapotmaken, dieren irriteren, afval uit de auto gooien of dingen meenemen van hun vakantiebestemming. Waarom? Geniet, maak foto’s en leave nothing but footprints.

[quote author=”Sandra over de Amazone” source=”” ]Dat mooie stukje aarde, dat mogen we niet laten vergaan![/quote]

Slapen bij lokale stammen in de Amazone, vluchten voor orkanen en het beklimmen van vulkanen. Voor de één een nachtmerrie, voor de ander een droomreis! Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.