Menu
Food / Griekenland

Recept | Griekse pizza om je vingers bij af te likken!

Griekenland is een van onze favoriete landen om op vakantie te gaan. Dat is niet alleen vanwege de warme cultuur, de prachtige zee en de mooie bouwstijl maar ook vooral door het heerlijke eten. Omdat we helaas niet altijd naar Griekenland kunnen reizen kunnen we wel een beetje Griekenland in huis halen met een heerlijk recept voor een Griekse pizza. In deze blog lees je hoe je de favoriete Griekse pizza maakt van Travelgirl Lara.

Griekse pizza

Dit recept is geschikt voor 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 personen als bijgerecht. Als je het maakt dan lijkt het niet genoeg maar dit gerecht vult je maag als een gloeiend bolletje.

Ingrediënten voor de Griekse pizza

  • 180 gram speltmeel
  • 250 gram kwark
  • 150 gram feta kaas
  • 80 gram zwarte olijven in plakjes
  • 150 gram zongedroogde tomaten in reepjes
  • 1 rode ui
  • 5 plakjes salami of een blikje tonijn
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 Graden Celsius.
  2. Meng 180 gram speltmeel met 150 gram kwark en een snufje zout. Kneed het tot een stevige bol.
  3. Leg de bol even in de koelkast te rusten terwijl je het snijwerk doet en de saus maakt.
  4. Maak de ui schoon en snij hem in halve ringen.
  5. Snij eventueel de salami in reepjes.
  6. Maak de saus voor op de Griekse pizza bodem: Meng 100 gram kwart met 100 gram feta kaas, voeg een snufje peper en zout toe.
  7. Rol het deeg uit tot 4 dunne pizzabodems.
  8. Verdeel de saus over de vier pizzabodems.
  9. Beleg de pizza met tomaatjes, olijven, rode ui en eventueel met salami of tonijn.
  10. Brokkel de rest van de fetakaas over de vier pizza`s.
  11. Bak de pizza`s 20 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van een voorverwarmde oven.

Belangrijk

Fetakaas kun je in de Nederlandse supermarkten van verschillende kwaliteit kopen. Wil je echte lekkere ga kijk dan of je ergens een Turkse winkel kan vinden en koop hier een blokje Feta. Je moet er iets meer moeite voor doen maar dat is het zeker waard! Als je er voor kies om salami en tonijn als beleg op de pizza dan is dit het lekkerst om deze niet op dezelfde pizza te leggen. Dit komt omdat de pizza`s vrij klein van stuk zijn en hierdoor de smaakexplosie te intenst. Koop salami en geen snijworst want… knoflook is jammie!!

Hopelijk vind jij de Griekse pizza net zo lekker als dat wij hem vinden. Laat je in een reactie weten hoe hij jou gesmaakt heeft? Zijn er nog Griekse recepten die we volgens jou een keer uit moeten proberen?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.